Zamanlayıcı bağlantı noktası iyi mi çalıştırılır ve ayarlanır Dijital ve analog zamanlayıcı bağlantı noktalarının karşılaştırılması


Günümüzde evlerde ve işyerlerinde elektrikli cihazların mühim seviyede artması sebebiyle, cihazların tükettikleri elektrik miktarını ve elektriğe bağlanma sürelerini yönetmek zorlaştı. Birçok elektrikli aygıt, eğer şebekeye bağlıysa, kapalı yada bekleme modunda da elektrik tüketir. Işıklar, ısıtma ve soğutma cihazları, hava temizleyiciler, akvaryum pompaları vb. şeklinde oldukca çeşitli elektrikli cihazların günün her saatinde fişe takılmasına gerek kalmamıştır. Bu cihazların bir çok, elektrik dağıtım saatlerini muntazam bir halde yöneterek ve verimliliği ve enerji tüketimini optimize ederek daha uzun süre dayanacaktır. Gelen elektrik akışının kesilmesini ve iletilmesini yönetmek için en yaygın kullanılan cihazlardan biri zamanlayıcı çıkışıdır. Değişik zamanlayıcı soket türleri vardır ve bunların kendi avantajları ve dezavantajları vardır. Bu yazımızda, ihtiyacınıza, keyfinize ve kişisel tercihlerinize bakılırsa en iyi zamanlayıcılı priz markasını seçebilmeniz için zamanlayıcılı priz çeşitlerini ve iyi mi kullanılacağını ele alıyoruz.


zamanlayıcı bağlantı noktası nedir?

zamanlayıcı çıkışı

Zamanlayıcı soketi, evden yada işten uzaktayken ışıkları ve elektrikli aletleri açıp kapatmak için kullanabileceğiniz bir cihazdır. Bir zamanlayıcı soketi aslen, elektrik prizi ile elektrikli cihazların fişi arasına takıldığında akımı kesen ve duyarlı zamanlamayla ileten bir tür arayüz cihazıdır. Bu aygıt, kullanıcının elektrikli cihazları evvel ayarlanmış değişik zamanlarda kapatıp açmak için programlayabileceği dahili bir zamanlayıcıya haizdir. Bu sayaçlar, aletin arkasında standart bir güç fişine, aletin önünde bir elektrik prizine ve bir dijital yada analog zamanlayıcı sistemine haizdir.

Zamanlayıcı çıkışlarının tasarımı, bir güç deposu ile bir elektrikli aygıt içinde bir arayüz olarak direkt prize bağlanacak şekildedir. Bu sayaçlar, değişik saat aralıklarında ve gece süresince ışıkların yakılmasına uygun olup, ek olarak konutun boş olması durumunda hırsızlığı da önlemektedir. Zamanlayıcı soketi, elektrikli cihazları aynı anda açmak için kullanılır. Bu aleti kullanmak enerji tüketimini azaltır ve paradan tutum sağlar. Mesela vatanımızda elektrik tarifeleri, tüketimin en yüksek olduğu zamanda mühim seviyede artar ve bu, zamanlayıcılı prizler kullanılarak ve elektrikli cihazların emek harcama sürelerinin denetim edilmesiyle mühim seviyede azaltılabilir. Elektrikli cihazların bekleme modunda kalma sürelerini sınırlayarak da enerji tasarrufu yapabilirsiniz.

Zamanlayıcılı her türlü fiş

Süre ayarlı prizler analog, dijital ve astronomik saat tiplerinde üretilmekte ve pazarlanmaktadır. Aşağıda, zamanlayıcı soket türlerinin özelliklerini açıklıyoruz.

Analog zamanlayıcı bağlantı noktası

Analog zamanlayıcı bağlantı noktası

Analog zamanlayıcı bağlantı noktası, manuel yada mekanik zamanlayıcı bağlantı noktası olarak da bilinir. Bu suali sorabilirsiniz, zamanlayıcı çıkışı iyi mi çalışır? Analog zamanlayıcı soketlerinin kullanımı kolaydır ve işaretçinin istenen zamanda olması için kadranı çevirmeniz yeterlidir. Aslına bakarsak bu yuvaların ayarlanması, bir saatin ayarlanmasına yada bir fırının vakit ayarının kullanılmasına benzer. Analog timer prizler mütevazı ve yaygın olarak kullanılan tasarımlarının yanı sıra analog olmaları sebebiyle uzun ömürlüdürler. Bu soketler, öteki zamanlama soketi türlerinden daha ucuzdur ve bütçe kısıtlıysa alıcı için iyi bir seçenektir.

Analog zamanlayıcı soketlerinin ayarları, değişik modeller için farklıdır. Bazı modellerde, 24 saat içinde kaç kez açılıp kapanacağını ayarlayabilirsiniz. Bu cihazın bazı modellerinin ayarı da 60 dakika ile sınırlıdır. Piyasada iki tür analog zamanlayıcı jakı bulunmaktadır. Zamanlayıcı fişli prizler elektrik prizlerine benzer ve vakit kontrollüdür, fişe takıp saati ayarlamanız yeterlidir; Sadece yerleşik analog zamanlayıcı çıkışları birazcık daha karmaşıktır ve bu tarz şeyleri duvarın içine monte etmeniz gerekir. Kurulum ve kullanım kolaylığı, uygun fiyat ve uzun kullanım ömrü analog timer prizlerin başlıca avantajlarıdır. Analog zamanlayıcı bağlantı noktasının zayıf yönlerinden biri, tertipli olarak temizlenmesi gerekmesidir; Bundan dolayı toz parçacıklarının birikmesi ve prizin kirlenmesi arızalanmasına niçin olabilir.

Dijital zamanlayıcı bağlantı noktası

Dijital zamanlayıcı bağlantı noktası

Dijital zamanlayıcı soketi programlanabilir ve analog modellere bakılırsa daha çok seçenek sunar. Bu tip çıkış değişik amaçlar için uygundur. Dijital bir zamanlayıcı soketi kullanılarak 24 saat içinde birden fazla açma ve kapama döngüsü ayarlanabilir. Bu çıkış ile yedi gün süresince birden fazla açma ve kapatma programı ayarlayabilirsiniz; Mesela tatile gidiyorsanız outlet için 7 günlük bir program belirleyebilirsiniz. Bu cihazın bazı modellerinde, haftanın değişik günleri için değişik ayarlar da kullanılabilir. Dijital zamanlayıcı çıkışının bir öteki pozitif yanları da aygıt için gizyazı seçeneği olması ve ne çocuklarınızın ne de yabancıların cihazın ayarlarını değiştirememesidir. Bu cihazın bazı modellerinde de değişik sensörler bulunur ve bunlar güneş ışığını yada etraflarındaki hareketleri algılayabilir ve buna bakılırsa ışıkları açıp kapatabilirler.

Akıllı dijital zamanlayıcı çıkışlarının daha yeni modelleri akıllı teknolojiler kullanır; Kısaca bir tablet yada cep telefonuna bağlandıktan sonrasında uzaktan kumanda ile kullanılabilirler. Ek olarak, akıllı dijital zamanlayıcının bazı modelleri Alexa ve Google Home hizmetlerini destek sunar ve sesle denetim özelliklerine haizdir. Ek olarak, bu cihazın bazı modellerinde, size birçok beceri sunan çeşitli özellikler ve sensörler yerleşik olarak bulunur. Analog prizler şeklinde dijital zamanlama prizleri de geçmeli prizler ve ankastre prizler olmak suretiyle iki tipte üretilir.

astronomik Saat

astronomik Saat

Astronomik saatler aslen düzgüsel dijital sistemlerden değişik bir sistem kullanan bir tür dijital zamanlayıcı soketidir. Astronomik saatler günün saatine bakılırsa çalışır ve şirket içi teknolojisi, gün doğumu ve gün batımının tam zamanını hesaplar. Astronomik saatler, günün saatini algılayarak ışıkları açıp kapatır. Bu cihazın bir çok modelinde uzaktan kumanda bulunur; Fakat genel olarak, oldukca fazla tesisleri yok.

Dijital ve analog zamanlama soketleri arasındaki fark

zamanlayıcı çıkışı

Analog saat soketlerinde zamanlama mekanik olarak ve 24 saat ayarlanabilir. Bu tip prizin piyasada ankastre ve fişli olmak suretiyle iki modeli bulunmaktadır. Zamanlayıcı soketleri duvar prizine takılır ve yerleşik zamanlayıcı soketleri duvarın içine monte edilir. Genel olarak, bu fişler rahat işlevsellik ve uygun fiyat ile karakterize edilir.

Dijital zamanlayıcı soketi, analog soketler şeklinde fişli ve duvarlı olmak suretiyle iki tipte mevcuttur, tek fark, dijital soketlerde zamanlamanın elektronik ve haftalık olarak denetim edilmesidir. Dijital prizlerde zamanlayıcı programlanabilir ve gerekirse birkaç zamanlayıcı ayarlanabilir. Bazı dijital zamanlayıcılar da akıllıdır ve bir cep telefonuna uygun uygulama yüklenerek uzaktan denetim edilebilir. Genel olarak, dijital zamanlayıcı satış noktaları, alıcıya analog sete bakılırsa daha çok seçenek sunar, sadece daha pahalıdır.

zamanlayıcı bağlantı noktası iyi mi çalışır

Analog sayaçlar, gün süresince mekanik olarak hareket eden 24 saatlik bir kadrana haizdir. İşaretçi pime çarptığında, zamanlayıcıya bağlı ışık yada elektrikli aygıt açılır ve zamanlayıcı ekrandaki bir sonraki konuma yada pim konumuna geçene kadar yanık kalır. 24 saatlik zamanlayıcıların çoğunun 48 konumu vardır ve 24 saate ek olarak, zamanlayıcıya aralarındaki otuz dakika de dahildir.

Zamanlayıcıyı ayarlamak için, ilk adımda, aygıt modeline bağlı olarak zamanlayıcının tarafındaki T, Otomatik vb. ile işaretlenmiş düğme ile ayarlarını seçin. Arkasından zamanlayıcıyı bağlayın. Lambayı yada öteki elektrikli cihazları zamanlayıcının elektrik prizine takının. Arkasından geçerli saati ayarlayın. Aygıt modeline bağlı olarak, kadrandaki sayı geçerli zaman içinde eşleşene kadar (mesela, saat 2) zamanlayıcı kadranını saat yönünde çevirin. Bir sonraki adımda pimlerin konumunu ayarlayın. El feneri zamanlayıcısının 19:00’da açılmasını istiyorsanız, aygıt ekranındaki ilk pimi bu konuma ve ikinci pimi başka bir zamanda, mesela 23:00’de kapatmak için ikinci pimi ayarlayın. 24 saatlik zamanlayıcılar için ilk pimi 1900’e ve ikinci pimi 2300’e ayarlayın.

Haftalık bir dijital zamanlayıcı ayarlamak için aşağıdakileri yapın:

1. ZAMANLAYICI düğmesine basın ve ayar moduna girin. Arkasından LCD ilk ayarı “1 ON -: -” olarak gösterecektir.

2. Haftanın günlerini seçmek için HAFTA’ya basın. Mesela, programı haftanın her günü için çalıştırmak istiyorsanız, tüm günleri görüntülemek için HAFTA’ya basın.

3. SAAT ve DAKİKA düğmelerine basın ve zamanlayıcının otomatikman başlamasını istediğiniz zamanı ayarlayın.

4. “1 ON” ayarını yaptıktan sonrasında, ekranda “1 OFF -: -” görünene kadar TIMER düğmesine yeniden basın.

5. HAFTA seçeneğine gerektiği kadar dokunun ve haftanın programı çalıştırmak istediğiniz günlerini seçin.

6. Zamanlayıcının otomatikman kapanmasını istediğiniz zamanı ayarlamak için HOUR ve MINUTE düğmelerine basın.

7. Öteki açma ve kapama modlarını ayarlamak için TIMER düğmesine basın ve 1’den 6’ya kadar olan adımları gerektiği şeklinde gerçekleştirin.

8. Ayarları yaptıktan sonrasında, ayar gibi olmaktan çıkmak için SAAT düğmesine basın ve zamanlayıcı kullanıma hazırdır.

Sıkça Sorulan Sorular

Zamanlayıcı bağlantı noktası iyi mi çalışır?

Analog zamanlayıcı çıkışı, cihazdaki ölçülü gösterge ve düğmeler ve LCD ekran ile dijital zamanlayıcı çıkışı ayarlanarak ayarlanır ve çalıştırılır.

Akıllı zamanlayıcı çıkışının özellikleri nedir?

Akıllı zamanlayıcı soketi ile elektrikli cihazların otomatik açılıp kapanmasını 1 günden 1 aya kadar duyarlı bir halde programlayabilirsiniz.



Source bağlantı