Ahşap bağlantılar, marangozlar tarafınca çoğu zaman ahşap parçaları birleştirmek ve ahşap yapılar inşa etmek için kullanılır. Ahşap bağlantıların kullanım zamanı eski Mısır’a kadar uzandığından, ahşap bağlantıların kalitesi ve güvenliği, yetenekli bir marangozun, şu demek oluyor ki parçaları kuvvetli ve bütünleşik görünecek şekilde birleştirmenin bir özelliğidir. Kiriş bağlantısı ne kadar kuvvetli olursa, o denli dayanıklıdır, bundan dolayı ahşap yapının ömrü daha uzun olacaktır.
Ahşap derzler yapmak için tahta bloğun kesimi fazlaca kırılgan olmalıdır, bundan dolayı bir şablon ve bir çit kullanırlar. Kalıp, doğru kesimi yönlendirmek ve sağlamak için kullanılır ve çit, iş parçasını testerenin önünde tutmaktan mesuldür. İlk başta fazlaca fazla ergonomik yapmanız gerekebilir, sadece öğrendikten sonrasında herhangi bir ahşap yapıyı kolayca yapabilirsiniz.
Keresteleri yarım kenar derziyle birleştirin
Yarım flanş bağlantıları, iki parçayı birleştirmek için en iyi seçim olabilen ahşap işçiliğinde ana bağlantı türlerinden biridir. Aynı kalınlıktaki iki ahşap parçası ikiye kesildiğinde, iki parçanın iyi oturması ve fazladan kalınlık eklememesi için yarım kenarlı birleştirme oluşturulur.
Bu bağlantı dik açılar için idealdir; Bilhassa her iki parça da sorunsuz bir halde kesilip birleştirildiği için.
Yarım flanş bağlantısı ne süre kullanılır?
Yarım flanş bağlantısı, bilhassa çekmece montajında, dolaplardaki mobilya çerçeveleri ve wc masaları şeklinde 2,5 ila 5,8 santimetre kalınlığındaki parçalarla çalışmak için idealdir. Bu bağlantı, iç yapıya yüksekliği artırmadan emek vermesi için güç verir.
Yarım flanş bağlantısı, doğru yapıldığında fazlaca kuvvetli ve etkili olabilir.
İnce parçalar, işin yarısı kaldırılarak zayıflatılabileceğinden, bu bağlantıyı yalnızca parça, malzemenin yarısı kesildikten sonrasında tüm ahşap yapıyı tutacak kadar kalınca olduğunda kullanın.
Yarım kenar derzi iyi mi yapılır
Yarım kenarlı bir bağlantı oluşturmak için bazı araçlar kullanılır, sadece en fazlaca tercih edilen bir testere üstünde değişken bir dişi oluk takımının kullanılmasıdır. İstediğiniz derinliği sağlamak için birkaç parça artık kereste (kesim yapmak için aynı kalınlıkta) kullanmanız gerekecek, sadece istediğiniz derinliği elde ettiğinizde, fazlaca sayıda yarım kenarlı kesim yapabilirsiniz. süre.
Kol testereniz yoksa değişken yivli masa testeresi kullanabilirsiniz sadece bu durumda kesikleri ve kenarlarını görmek zor.
Not: Ucu bıçak süresince yönlendirmek için bir dişi açı vektörü kullanmak en iyisidir. Ek olarak, parçanın sıkışmasına niçin olabileceğinden, masa testeresinde çapraz kesim yapmak için asla bir goni kullanmayın.
Yarım kenarlı kesimler oluşturmak için başka bir seçenek de daire testere kullanmaktır. Derinliği belirledikten sonrasında, kenarları işaretlemek için kesim çizgileri süresince omuzu kati ve peşinden aralarında her 6 mm’de bir kati.
Eklemin kenarını her 6 mm’de bir kestikten sonrasında, kalan parçaları çıkarmak için bir çekiç kullanın. Keski işinizi temizledikten sonrasında, muhteşem bir yarım kenar derziniz olmalıdır.
İletişim kurcalama
Bağlantıyı monte ederken, yüzeylerden birine birazcık ahşap tutkalı sürün. Öteki parçayı derzin içine yerleştirin ve iki parçayı son şekle getirin. Arkasından ahşap vidalarla tutturun ve vidaların işin arkasından çıkıntı yapmadığından güvenli olun. Yapıştırıcı bağlantıyı sağlamlaştırsa da, yapıştırıcının kuruması için vidaların varlığı gereklidir.