Halk içinde Tirfor olarak malum Tirfor, Turktel Endüstri Grubu’nun tescilli bir ticari markasıdır. Bu marka, dünyadaki en güvenilir vinç asansörü üreticilerinden biridir. Fransız icat eden Simon Favre, 1929’da Tivor’u buluş etti, sadece birçok deneyden sonrasında Vinci Tivor asansörünün ilk modeli 1940’larda piyasaya sürüldü. Turkel, birçok patent tescili alarak ve son olarak teknolojileri kullanarak, ürünlerinin imkanlarını ve özelliklerini daima geliştirmek için çalışmıştır. Bugün başka markalar da Tifur’a benzer ürünler üretiyor; Sadece bu gadget’ın orijinal tasarımının tescilli markası Turktel’e aittir. Bu yazımızda tivor çeşitlerini ve kullanım alanlarını anlatacağız; Öyleyse ayı izle.
Tyvor nedir?

Tifur, yükü kaldırmak ve hareket ettirmek için çekme kuvvetini kullanan bir vinç türüdür. Bu gericinin mekanizması, bir kaldıraç şeklinde çalışan iki çift çene tarafınca denetim edilir. Bu alette tel yada kablo uzunluğunda bir sınır yoktur ve yivli makaralar yardımıyla yükleme kapasitesi arttırılabilir. 1940’larda Tifor asansörü, her türlü yükü taşımayı kolaylaştırarak sektörde devrim yarattı. Günümüzde bile Tifur markalı ürünler popülerliğini korumakta ve yaygın olarak kullanılmaktadır.
Tivor’un özellikleri ve kullanımları
Tifur cihazları taşınabilir, mekanik vinçlerdir ve çoğu zaman tel halat kullanırlar. Bu vasıta kaldırma, sürükleme ve indirme için kullanılır. Bu aletin öteki mühim özellikleri kullanım kolaylığı, kullanışlı tasarımı, düşük ağırlığı, sağlam yapısı ve kuvvetli performansıdır. Tifur’un avantajlarından biri de tek kullanıcı tarafınca denetim edilebilmesi, kurulumunun ve kullanımının kolay olmasıdır. Tefor, yüklerin ve ağır makinelerin taşınması, köprülerin inşası ve inşası, havai enerji hatları için kablolama cihazlarının köşebentlerinin sabitlenmesi, otomobil tamiri, halat, tel ve kablo döşenmesi şeklinde birçok uygulamada kullanılmaktadır. Yangın söndürücü, kurtarma ve kurtarma operasyonlarında, arızalı araçların ayrılmasında, kazalarda yada tehlikeli ağır ekipmanların taşınmasında kullanılır.
tifo türleri

Tifor rahat bir vinç sistemi ile çalışır ve yivli makaralar kullanılarak yük kapasitesi arttırılabilir. Ağır yükleri uzun mesafelere taşımanız gerektiğinde Tirfur uygun bir araçtır; Zira içinde kullanılan telin, vinç kablosunun ya da halatların uzunluğunda bir sınır yoktur.
Bu aletler değişik yatay, dikey ve açılarda ve ek olarak herhangi bir yükseklikte yada mesafede kullanılabilir. Tifurlar kapasitelerine ve insan gücüne gore değişik tiplere ayrılır. Tyvor, 800 kilogram ile 7 ton içinde değişen ağırlıklarda üretiliyor. İran pazarında bulunan Tifours’un maksimum kapasitesi 3,2 tondur. Ek olarak güç kaynağına gore Tifurlar manuel ve elektrikli olmak suretiyle ikiye ayrılır; Doğal genel olarak manuel tefor daha yaygın. Türüne bağlı olarak, çekme ve taşıma için halatlar, zincirler, kayışlar yada çekme halatları kullanılır. Kayış gergisi, havai elektrik güç hatlarının bakımı için kullanılır. Bu tip siklonun kapasitesi çoğu zaman 1 ile 2 ton arasındadır.
Manuel Kasırga

Tefor Handheld, taşıma için manuel güç kullanan fazlaca amaçlı, fazlaca yönlü ve taşınabilir bir araçtır. Bu vasıta her yönde kullanılabilir; Standart bir teleskopik joystick kullanılarak bir şahıs tarafınca denetim edilebilir. Bu alette yükleri milimetre hassasiyetinde bulmak mümkündür ve kurulumu ve kullanımı da fazlaca kolaydır. Manuel Tifor emniyetli bırakma sistemine haizdir ve yük kapasitesi çoğu zaman 800 ile 3200 kilogram arasındadır.
elektrik kasırga

Aralarında Turktel’in de bulunmuş olduğu birçok şirket, hidrolik silindirle mekanik olarak çalıştırılan ve gücü elektrikli yada benzinli bir regülatörle sağlanan elektrikli Tevor’lar üretiyor. Bilhassa ağır hizmet uygulamalarında ve uzun mesafelerde yük taşıma esnasında kullananların bu cihazlarla emek harcaması kolaydır. Elektrikli Tifur, hidrolik güç paketi, süratli bağlantı hortumu tertibatı ve çerçeveli ve silindirli Tifur vinci dahil olmak suretiyle eksiksiz bir set olarak sağlanır. Bu aletin bazı modellerinin tek yönlü sistemi 1600 kilogram’lık yükler için, ötekiler ise 3200 kilogram’lık yükler için uygundur; Sadece dört yollu sisteme çevrilerek taşıma kapasitesi bu değerlerin dört katına çıkarılabilir. TIFOR Electric’in düşük aşınma ve sıkma çeneleri, uzun soluklu uygulamalarda tel halatın ömrünü uzatır. Bu cihazın montajı ve kullanımı süratli ve kolaydır ve yivli makaralar kullanılarak kapasitesi arttırılabilir. Milimetre hassasiyetinde yük konumlandırma ve güvenli bırakma sistemi, elektrikli Tifor’un öteki özellikleridir.
tifüs serisi
Tifor zinciri kompakt, hafiftir ve zinciri dişliler içinde esneterek nesneleri hareket ettirir. Manuel asansör serisinde, vincin dönme hareketi, ağır nesneleri yatay olarak hareket ettirmek için kullanılır.
Sıkça Sorulan Sorular
TiFor aracı nedir?
Tifur, yükü kaldırmak ve hareket ettirmek için çekme kuvvetini kullanan bir vinç türüdür.
Teefor ve manuel vinç arasındaki fark nedir?
Bir teefor ile bir el vinci yada jim tahtası arasındaki en mühim fark, haiz olduğu kullanım şeklidir. Teleskopik vinç çoğunlukla yükü taşımak için kullanılırken, manuel vinç yalnız yükü kaldırır.