Bu gönderi bağlı müessese linkleri içerebilir. Onlar vasıtasıyla meydana getirilen satın alımlardan size hiç bir ek ücret ödemeden minik bir komisyon alabiliriz.
İster okulda talep eder sonraki yıllarda, hepimiz hayatımızın bir noktasında suluboya fotoğraf yapmayı denedik. Suluboya boyamak güzel sanatlar yaratabilir fakat bununla birlikte stres ve kaygıyı azaltmak için mükemmel bir yoldur. Fotoğraf yapmak size zor gelebilir, sadece siz deneyene, öğrenene ve ergonomik yapana kadar pek fazlaca şey karmaşa görünüyor. Farkına varmadan, gurur duyulacak sanat eserleri yaratacaksınız. Yalnız ilk adımı atmalı ve denemelisin. Suluboya çiçeklerin iyi mi boyanacağına dair bir tahsil vererek başlamanıza destek olmak için buradayız.
Suluboya gülleri boyamaya başlamış olalım
Bayağı suluboya çiçeklerle başlamalısın. Bugün malum en popüler ve popüler çiçeklerden biri gül. Bu çiçekler, suluboya çiçek sanatını öğrenmeye başlamanın mükemmel bir yoludur. Gülün saydam bir yapısı olduğundan değişik renkler deneyebilir, değişik su kıvamlarını kontrol edebilirsiniz.
İhtiyacın olacak:
Suluboya Çiçekler – Suluboya gülleri iyi mi boyanır?
Güller, sıradan sulu boya çiçekleri oldukları için adım atmak için iyi bir yer.
Hiyerarşi 1: İstediğiniz renge ulaşın
Suluboya pigmentlerinin çok kalınca bulunduğunu görmüş olacaksınız. İstediğiniz rengi elde etmek için birazcık su eklemeniz icap eder. Paletinizin devreye girmiş olduğu yer burasıdır. Seçtiğiniz rengi paletinizin bir kısmına yerleştirin, birçok birey renkleri karıştırmak için ortayı tercih eder.
Sözgelişi, birazcık kırmızı boya kullanın ve pembeyi kurmak için beyaz boyayla karıştırın. Başka bir parçaya aynı renk olan kırmızıyı koyabilirsiniz fakat bu sefer daha hafifçe olması için birazcık su ilave edin. kırmızı tonları. Aynısını yeşil renk ile de yapabilirsiniz. Daha koyu bir yeşil rengi elde etmek için birazcık ilave edin siyah renk. Sonuçlardan memnun kalana kadar değişik renklerle denemeler yapın.
Adım 2: fotoğraf meydana getirmeye nereden başlamalı
Gülün ortasından başlayarak boyamaya başlayın. Fırçayı kağıda dik yahut dikey tutarak ince darbeler oluşturmanız icap eder. Dairesel bir desen izleyerek “C” şekillerini kağıda hafif boyayarak devam edin. Katmanlama mühim bir tekniktir, bundan dolayı daha aleni bir pigmentle başlayın ve hemen sonra daha koyu renkler ekleyebilirsiniz.
Hiyerarşi 3: Daha büyük yapraklar oluşturma
Adım 1’de daha minik yaprakları şekillendirmeye başladınız, şimdi merkezden dışarı doğru ilerleyin ve gittikçe daha büyük yaprakları acıtın. Daha büyük yaprakları şekillendirmek çok kolaydır, daha ilkin olduğu benzer biçimde aynı “C” şeklini izleyeceksiniz, sadece şeklinizi şekillendirirken daha hafifçe vuruşlar yerine fırçayı daha sert bastırmanız gerekecek. Bu, daha kalınca bir vuruş ve taç yaprağı oluşturur. Ortalama iki kat orta boy yaprak yapabilirsiniz.
Adım 4: Daha kalınca yapraklarla şekillendirme ve bitirme
Daha kalınca taç yapraklar kurmak için fırçaya daha çok baskı uygulamanız icap eder. Orta ve minik yapraklarınızla aynı şekli oluşturun, sadece sonuna kadar iterken fırçayı ortalama 45 derecelik bir açıyla tutun.
Adım 5: Çiçekler Suluboya – Daha koyu renkler ekleme
Renk suyla karışıp dağıldığı için daha koyu gölgeler eklemek kolaydır. Renkler organik bir halde karışarak, gerekseme duyduğunuzu hissettiğiniz noktalara renk patlamaları eklemenizi sağlar. Bu, gülün son görüntüsüne daha çok derinlik ve kontrast yaratır. Kalan beyaz alanlar ayrım ederseniz, birkaç koyu yaprakla boyayabilirsiniz.
Adım 6: yaprakları boyamak
Fırçanızı alın ve orta tazyik kullanarak, boyalı gülünüzün yanına tahsisat gelen iki vuruş yapın. İsterseniz ikinci bir tabaka ekleyebilir ve daha koyu bir renk kullanarak gölgeleme efekti oluşturabilirsiniz.
Adım 7: Suluboya çiçekler – kurumaya bırakın
Boyanın kurumasını bekledikten sonrasında resminizi kullanmaya hazırsınız. Tabloyu kendiniz yapmış olduğunuz için kutlama kartına extra bir dokunuş katar. Eşi olmayan kutlama kartınızı birtakım çiçeklerle yerleştirin ve biri için mükemmel bir hediyeniz var. Resminizi çerçevelemek, çalışmanızı saklamanın ve fanatik kalmanın yahut armağan olarak vermenin başka bir yoludur.
Öğretici: Çiçekler iyi mi suluboya yapılır?
Suluboya çiçekler – katmanlama
Sanatçılar, müessir bir suluboya fotoğraf kurmak için birden fazlaca tabaka eklemeniz icap ettiğini bilirler. Bu hem daha soyut aynı zamanda daha realist suluboya resimler için geçerlidir. Suluboya çiçekler de aynı prensipte olmalı, kağıdınızın üstüne birkaç kat boyamanız gerekiyor.
Renklerle boyadığınızda, boyanın beklediğiniz renge kurumadığını öğrenirsiniz. Daha koyu bir renge boyayabilirsiniz, sadece daha aleni bir gölgeye kuruyacaktır. Bundan dolayı, istenen kararı elde etmek için kağıdın üstünden birkaç geçiş eklemeniz gerekecek.
Doğru kağıdı kullanma
Doğru etkiyi elde etmek için sulu boya kağıdı aldığınızdan güvenilir olmalısınız. Boyadıkça farkı anlayacaksınız, sulu kağıt daha kalındır ve boyayı emer. Düzgüsel baskı kağıdı, renkler o denli ivedi batmaz ve yerleşebilir.
Suluboya kağıdı ek olarak renk emilimine destek olan hususi bir dokuya haizdir. Değişik türde bir kağıtla çalışırsanız, yırtılma olarak da malum yırtılmaya başladığını görebilirsiniz. Bu, bu katmanların kağıt üstünde oluşturulmasını zorlaştırır.
Kontrollü renk paleti
Muayyen sayıda kontrollü renkle boyama, bölüme muayyen bir balans ve akışkanlık kazandırır. Sanat dünyasında bazıları muayyen bir renk grubuna bağlı kalabilir ve diğerlerine benzer şekillerde direktif verebilir. Fakat sanat tasfiye edilmemeli, aksi takdirde bir halde birtakım şeyler üstünde baskı kurar. Fotoğraf yapmak keyifli olmalı, dilerseniz muayyen renklere sadık kalınca, sadece gerekseme duyarsanız bir şeyler de ilave edin.
Muayyen sayıda renk kullanımına bir misal: 3 ila 5 renk cila seçin ve bu tarz şeyleri parçanız süresince kullanın. Daha aleni yahut daha koyu gölgeler kurmak için renkleri karıştırın. Ihmal etmeyin, ne yapmak istediğinizi seçebilirsiniz. En iyi suluboya boyama yönteminizi kontrol edin ve keşfedin.
Açıktan koyuya boya
Daha açıktan daha koyu renklere doğru çalışmak boyamanın doğru yoludur. Resminize daha seyreltilmiş renklerle başlıyorsunuz ve devam ettikçe daha azca su ekliyorsunuz. Suluboya ile boyadığınızda ve daha derin renkler eklemeye başladığınızda, onları yine aydınlatmak dilerseniz geri dönemezsiniz.
Planlama önemlidir, parçanızı hafif yıkayarak başlayın, bu size bir başlangıç noktası verir ve hala birtakım şeylerin değiştirilebileceği bir aşamadadır. Daha çok renk eklemek kolaydır, sadece fazlaca fazla renk pigmenti var ise geri dönemezsiniz.
değişik şeyler dene
Suluboya ile ilk defa boyadığınızda bir başyapıt yaratmayı beklemeyin. Strese de gerek yok, bir tek çabuk etmeyin ve eğlenin. Tüm bunlar sizi gitmek arzu ettiğiniz yere götürecek değişik yöntemler ve stiller keşfedeceksiniz.
Değişik suluboya kağıdı türleri, fotoğraf yaparken kullandığınız su miktarı, değişik vuruşlar ve basınçla denemeler yapın. Yeni şeyler deneyerek fazlaca şey keşfedeceksiniz. Bu halde birazcık para harcayabilirsiniz fakat sonucunda kendi emsalsiz fotoğraf stilinizle ortaya çıkacaksınız.
Geri başlamak
Daha ilkin de belirtildiği benzer biçimde, planlama iyi bir şeydir, sadece her şeyi aynı anda muhteşem bir halde meydana getirmeye çabalamayın. Suluboyalar daha aleni kurumaya yahut renk değiştirmeye meyilli olduğu için, bir adım geri atıp son bitirmeden ilkin her şeyi bir gece bekletmek isteyebilirsiniz.
Niçin geri adım atalım?
- Bitkin olabilirsiniz, işinizden uzaklaşın, yeni gözlerle geri döneceksiniz. Ayrıldıktan ve işinize döndükten sonrasında, düzeltilmesi ihtiyaç duyulan bir şey ayrım edebilirsiniz.
- Tekrar boya kurur ve ilk uyguladığınızdan değişik görünür. Nefes alanlara daha çok renk eklemeniz yahut gölgeleri güçlendirmeniz gerekebilir.
Bir fırça koleksiyonunuz olsun
Fotoğraf yaparken, ebat ve biçim bakımından farklılık yayınlayan sahneler oluşturmanız icap eder. Bu efektleri elde etmek için birden fazla fırça türüne ihtiyacınız var. Her fırça türü değişik bir tesir sunar, bundan dolayı boyalı görüntünüzü kurmak için muhtelif fırçalara ihtiyacınız vardır.
Birtakım fırça türleri:
- Yıkama fırçası: fazlaca fazla boya uyguladığınızda geniş ve doğru fırça.
- Ayrıntılar fırçaları: Daha ince bilgileri yürütmek için kullanılabilecek minik fırçalar.
- Düz Fırçalar: Bunlar, Yıkama Fırçasına benzer bir halde kullanılır (daha yarı şeffaf bir tabaka oluşturur), sadece bununla birlikte net doğrusal fırça darbeleri de üretir.
- Yuvarlak Fırça: Birden fazla teknik, daha geniş vuruşlar ve daha ince işler için kullanılabilir.
Sizin için en müsait olanı bulmak için fırça mevzubahis olduğunda değişik markaları kontrol edin. Daha ucuz rotayı seçerseniz, fırçadan memnun olabilirsiniz. Daha ucuz fırçalar, çıkarılması zorluk derecesi yüksek ve çizgilere yol açabilen kıllarını dökme eğilimindedir.
İhtiyacınız olan su miktarını kontrol edin
Suluboya her şeyi söylüyor, su boyama yönteminin mühim bir parçası. Su miktarı, seçtiğiniz pigment renginin kalınlığını ve gölgesini belirler. Ne işe yaradığını görmek için ne kadar su eklediğinizi kontrol edin.
Ergonomik ustalar yaratır
Her şeyde olduğu benzer biçimde, istediğinizi yaratmak için ergonomik yapmanız icap eder. Fırça darbelerini yürütmek, kalınlığı düzenlemenize destek sunar, bu da mükemmelleştirildikten sonrasında fotoğraf yapmayı bir zevk haline getirir. Daha kalınca vuruşlar daha çok tazyik gerektirir ve daha ince vuruşlar daha hafifçe bir dokunuş yahut tazyik gerektirir. Su miktarı ve fırçanızın boyutu da darbelerinizin kalınlığını belirler.