Bu gönderi bağlı müessese linkleri içerebilir. Onlar vesilesiyle meydana getirilen satın alımlardan size hiç bir ek ücret ödemeden minik bir komisyon alabiliriz.
Tuval üstüne fotoğraf yapmak ve reçine üstüne fotoğraf yapmak tamamen farkına varır. Yüzey dokusunda derhal bir ayrım görmüş olacaksınız, reçine yüzeyi pürüzsüzdür, bu yüzden boya bir tuval yüzeyinde olmasıyla birlikte iyi yapışmaz. Bu durumda reçine boyayabilir misiniz? Reçineyi iyi mi boyayacağınızı öğrenmek ve size destek olacak ipuçlarını almak için okumaya devam edin.
Reçine üstüne fotoğraf yapmanın zorluğu
Bahsedilmiş olduğu şeklinde, reçine Yüzeyin pürüzsüz olması, tek bir fırça darbesiyle opak bir tesir elde etmeyi zorlaştırıyor. Sadece bu, yarı şeffaf efektler meydana getirmeye destek sunar. Daha çok düz yahut opak renk efekti eklemek problem değil, yalnız ilk katı uygulamanız ve arkasından kurumasını beklemeniz kafi. Arkasından, daha sağlam bir manzara için ilk katın üstüne değişik bir renk boyayabilirsiniz.
Boyama reçinesinin avantajları
Reçine boyarsanız, boyayı ıslakken silebilirsiniz. Kurusa bile, kazımayı deneyebilirsiniz. Kısaca boyada bir hata yapsanız bile kolayca çıkarılabiliyor. Katmanlar halinde boyadığınız için, reçineyi yanlışlıkla kazırsanız, bir sonraki reçine katmanı eklendiğinde düzleşmesi icap eder. Maskeleme bandı kullanarak muhteşem düz kenarlar da ekleyebilirsiniz.
Reçine için ne tür boya kullanılmalı
Reçine için en iyi boya akrilik boyadır. Ilkin yüzeyin astarlandığından güvenilir olun ve arkasından akrilik boya ile boyayın. Reçine boya yüzeye yapışır, projenizin ömrünü uzatmak için bir cilaya da püskürtebilirsiniz.

- Toksik olmayan ve su bazlı
- Optimum tutarlılık ve mat yüzey
- Muhteşem pigmentasyon ve kapatıcılık
Amazon’da görüntüle
Reçine üstüne boyama talimatları
Sıradüzen 1: Yüzeyin pak olduğu için güvenilir olun
Birazcık ılık sabunlu su alın ve reçine yüzeyini silin. Kirin girebileceği çizikler şeklinde zor noktalara ulaşmak için bir diş fırçası kullanın. Yüzeyin temizlenmesi ek olarak herhangi bir döküm kalıntısını da giderecektir. Bu, boyanın yüzeye daha iyi yapışmasına destek olacaktır.
Adım 2: reçineyi zımparalayın
Çapak kalıntısı bulursanız, bir bıçakla çıkardığınızdan güvenilir olun. Bu, döküm esnasında olur, reçine, kalıbın iki yarısı arasındaki linke girer. Ara ara ayarladıktan sonrasında bile ayrım etmezsiniz. Reçineyi boyadığınızda görmüş olacaksınız, gözle görülür bir çapak oluşuyor.800 grit zımpara kağıdı kullanın ve yüzeyi düzeltin. reçineyi zımparalayın Yüzey.
Sıradüzen 3: delikleri doldur
Boyamadan sonrasında pürüzsüz bitişi etkileyebilecek kabarcıklar yahut başka yüzey sorunları olup olmadığını görmek için reçineyi deneyin. Herhangi bir delik bulursanız, bu tarz şeyleri epoksi macunla doldurmanız gerekecektir. Macunun kurumasını bekleyin, arkasından yüzeyi 600 grit zımpara kağıdı ile düzeltin.
Adım 4: gesso yahut başka bir sprey astar kullanın
Reçineye sprey astar uygulayın ve kurumaya bırakın. Yüzeyi 400 grit zımpara kağıdı ile hafif düzleştirin ve arkasından başka bir astar katının üstüne püskürtün. Bu işlemi tekrarlayın ve astarın kurumasını bekleyin. Gesso ek olarak yüzeyi hazırlayabilir, sadece bir sprey astar kadar iyi değildir. Krylon Colormaster Sprey Astarı çoğu zaman beyaz olarak kullanırız.

- 10 dakikada kurur, iç ve dış mekanlarda kullanıma uygundur.
- Pürüzlü yüzeyleri pürüzsüzleştirir, reçine üstüne boya yapışmasını artırır
- Reel bir boya rengi elde edilmesini sağlar
Amazon’da görüntüle
Adım 5: Akrilik boya ile reçine iyi mi boyanır?
Akrilik boyayı kullanın ve bir fırça ile reçineye uygulayın. Birden fazla kat boya gereklidir ve bir sonrakine başlamadan ilkin her katın kurumasını beklemelisiniz. Bu birazcık sabır gerektirir, sadece pürüzsüz, uzman bir bitirme ile ödüllendirileceksiniz.
Adım 6: Sona ermiş parçanızı sprey boya ile koruyun
En son, bir kat boya sızdırmazlık maddesi püskürtün ve tamamen kurumasını bekleyin. Bu, ufalanmayı önler ve ek olarak akrilik boyayı UV ışığından korur. Krylon Vernik ile oldukca iyi deneyimlerimiz oldu.

Reçine uçları üstünde boyama
astar kullanması
Astarlar çoğu zaman üç renkte satın alınabilir, beyaz ve siyahı bulmak kolayken, griyi bulmak daha zor olsa gerek. Bir astar rengi kura çekmek, üstüne hangi rengi boyamak istediğinize bağlıdır. Daha koyu renk kullanırsanız, siyah astarı kullanırsınız. Aksi takdirde daha aleni renkler kullanıyorsanız beyaz astarı kullanın. Renklerinizi karıştırmaya karar verirseniz, beyaz yahut gri astarı kullanabilirsiniz.
Spesifik olarak, sprey astar kullanmak, reçinenin dilediğiniz şeklinde kalmasına destek sunar. Ara ara oldukca fazla astar kullanılabilir ve bu da reçinenin görünümünü değiştirir. Kullanabileceğiniz fırçalı astarlar da vardır, sadece bir çok sprey astarı tercih eder.
Primerler için ipuçları:
- İyi havalandırılmış bir alanda bir astar kullanın.
- koruyucu kıyafetler giyinin
- Aerosol kutuları kullanıyorsanız, bu tarz şeyleri aleni havada kullanın
- Püskürtmek dilediğiniz alanı koruyun ve bir sonraki katı uygulamadan ilkin her katın kurumasını bekleyin.
- Ortalama birkaç kat astara ihtiyacınız var
Reçine boyama için hangi fırçayı kullanmalısınız?
Müsait fırçalar sentetiktir, daha minik fırçalar bile bu ince vuruşları uygulamada etkilidir.
Reçine boyama sabır gerektirir
Reçine boyama mevzubahis olduğunda aceleye gerek yok, projenizin dilediğiniz şeklinde olmasını istiyorsanız sabırlı olmanız gerekiyor. Kullanacağınız merkezi renginizle başlayın ve ilk katmanınızı boyayın.
İpucu: Fırçayla okşayarak çizgiler bıraktığından, bu tabaka için rengi hafif vurun. Opak bir renk istiyorsunuz ve silme bunu sağlıyor. Ek olarak, opak bir manzara meydana getirmeye çalışmak için rengi tek seferde yığmayın. Müsait bir yüzey, birden fazla kat yahut kat boya gerektirir.
Akrilik boyanın tamamen kurumasını bekleyin, arkasından resminize daha ince teferruat ekleyebilirsiniz.
Hala kaygan olan boyayı çıkarın
Hata yaptığınızı ayrım edin fakat boya hala kaygan. Endişelenme, yalnız nemli bir bez alıp boyayı silebilirsin.
Boya ve tabaka reçinesi
Reçine ile boya yapıyorsanız, başka bir reçine katmanı uygulamadan ilkin boyanın kuru olduğu için güvenilir olmalısınız. Ortalama 20 dakika bekleyin, sadece kuru olduğu için güvenilir olmak için boyaya hafif dokunarak kuru olup olmadığını deneyin. Boyayı bulaştırmamaya çalışın. Hala birazcık yapışkansa, birkaç dakika daha bekleyin.
Parıltı yahut başka efektler eklemek için en iyi vakit olduğu için, bu yapışkan fazı kendi avantajınıza kullanabilirsiniz. yapışan malzemeler boyaya Yeniden, başka bir reçine katmanı ilave etmeden önce tamamen kurumasını bekleyin.
Boş alanlarla mükemmel efektler yaratın
Resimlerinizin içinde, bu boşluklar bölüme derinlik katmak için kullanılabilir. Bunlar yalnız düz boya katmanları olsa da, bariz, derin bir manzara yaratılır. Bu teknik, daha soyut reçine sanat eserleri yaratanlar için bilhassa yararlıdır.
Reçine modelleri iyi mi boyanır?
Reçine modelleri boyamak talep eder misiniz? Reçine modeller çok detaylı görünebilir ve boyanmadan ilkin birazcık planlama gerektirir. Talimatlar bir çok reçine model kitine dahildir, bundan dolayı onları okuduğunuzdan güvenilir olun. Arkasından, reçine modellerini boyamak için sonraki temel adımları izleyin:
Sıradüzen 1: Kalan çapakları giderin ve birtakım modelleme kili ile çatlakları yahut delikleri onarın.
Adım 2: Reçine modelinizi birazcık ılık sabunlu suyla paklayın
Sıradüzen 3: Kullanacağınız renkleri belirleyin. Modelinizin son görünümünü etkileyeceğinden, daha parlak ve daha canlı renkler için beyaz yahut gri bir zemin seçin. Daha koyu renkler için daha koyu yahut siyah bir astar seçin.
Adım 4: Astarınızı reçine modelinin üstüne eşit bir kat olarak püskürtün. Daha büyük modeller için bölümler halinde püskürtebilirsiniz. Püskürtmeyi devamlı hareket ettirin ve eşit bir püskürtme istediğinizde her seferinde en fazlaca iki saniye püskürtün.
Adım 5: Astarın iyice kurumasını sağlayın
Adım 6: Artık reçine modelinizi fırçalar ve teknikler kullanarak değişik boyutlarda boyayabilirsiniz.
Adım 7: İyice kuruması için iyi havalandırılan bir yerde saklayın.
Adım 8: Sona ermiş parçayı korumak için renkli bir vernik yahut üst kat kullanın.
Reçine boyama internet hikayemize buradan göz atın!