Pnömatik zımba nedir? | Avantajları ve dezavantajları, iyi mi çalmış olduğu ve elektrikli ve pnömatik zımbalayıcıyla karşılaştırması


Pnömatik zımba nedir?

Pnömatik çekiç, inşaat işlerinde yaygın olarak kullanılan bir alettir. Bu alet av tüfeğine oldukca benzer ve bir tetiği ve şarjörü vardır. Pnömatik çekiç zımbada işi yapmak için ihtiyaç duyulan kuvvet basınçlı hava ile sağlanır ve bu sayede zımbalar yüksek duyarlılık, hız ve kuvvetle ahşaba çakılır. Zımba, değişik malzemeleri birleştirmek için ideal bir araçtır. Pnömatik ve elektrikli zımbalar aynı işi yüksek kalitede yapmaktadır ve tek fark kullanılan güç kaynağındadır. Her tür zımbanın avantaj ve dezavantajlarını öğrenmek için bizimle kalınca.


Pnömatik çekicin avantajları

  • Havalı zımba, elektrikli zımbaya kıyasla daha iyi performansa haizdir ve bunun sebebi, onunla iş yapmanın düşük süresi ve yüksek hızıdır.
  • Rüzgar aletleri, işi yapmak için türbinleri kullanır, bu da rüzgar aletlerinin tamirini elektrikli aletlere gore daha kolay hale getirir ve bakım maliyetlerini düşürür; Öte taraftan, daha dayanıklıdırlar.
  • Pnömatik aletlerle çalışmanın maliyeti elektrikli aletlere gore oldukca daha düşüktür bundan dolayı pnömatik aletler basınçlı hava gücüyle çalışır, sadece elektrikli aletler elektrik gerektirir.

Havalı zımbanın dezavantajları

  • Pnömatik çekiç hafifçe ve taşınabilir bir aygıt olmasına karşın, hava kompresörleri çoğu zaman büyük ve ağırdır.
  • Havalı aletlerle çalışırken temel ayarlara ve güvenlik ipuçlarına dikkat etmelisiniz. Güvenlik ekipmanlarına ve temel kurulum ipuçlarına iyi uyulmaması, kullanıcıda ve hatta işyerinde yada atölyede bulunan öteki kişilerde onarılamaz yaralanmalara ve hasarlara niçin olabilir. Bu yüzden pnömatik aletlerle çalışmak fazladan güvenlik önlemleri gerektirir.
  • Zımbanın çalışırken çıkardığı ses oldukça yüksektir ve bir halde gürültü kirliliğini artırabilir, bu yüzden kulaklarınızı korumak için emniyetli kulaklıklar kullanmalısınız. Ek olarak, gözlerinizi korumak için koruyucu gözlük kullandığınızdan ve ayaklarınızı korumak için güvenlik ayakkabıları giydiğinizden güvenli olun.
  • Hava kompresörü kullanırken hortumunun gerilmiş olabileceğini ihmal etmeyin.
  • Pnömatik zımbayı yağlamak ve yağlamak için daha çok yağ gerekir.

Elektrikli zımbanın avantajları

  • Elektrikli zımbalar, havalı zımbalardan daha ekonomiktir. Elektrikli matkap, herhangi bir engelleme olmaksızın birçok inşaat ve yenileme projesinde kullanılabilir. Elektrikli matkabın boyutları pnömatik tipine gore oldukca daha küçüktür ve hususi ataşman ve aksesuarlar gerektirmediği için ağırlığı pnömatik matkaba gore daha azdır. Bu yüzden taşınması oldukca daha kolaydır.
  • Elektrikli zımbanın ufak boyutu ve taşınabilirliği, duyarlı yada kırılgan malzemelerle emek vermeyi daha verimli hale getirir ve daha iyi performansa haizdir; Zımba pnömatik ve oldukca kuvvetli olduğundan duyarlı, narin malzemelerle çalışmak projeye zarar verebilir.
  • Elektrikli zımbalayıcıyla çalışmanın riskleri ve güvenlik sorunları, pnömatik zımbalayıcıya gore oldukca daha düşüktür; Bu yüzden ev kullanımı ve yarı endüstriyel atölyeler için idealdir.

Elektrikli zımbalayıcının dezavantajları

  • Elektrikli zımbanın emek vermesi için bir güç kaynağına ihtiyacı olduğundan, elektrik kesintisi durumunda kullanılamaması normaldir ve gücün tekrardan bağlanmasını yada jeneratöre bağlanmasını beklemeniz gerekir.
  • Elektrikli zımba kullanımınız oldukca fazlaysa, bu aletin daha çok aşınmaya ve yıpranmaya maruz kaldığını ve yoğun kullanımda bozulma olasılığının daha yüksek bulunduğunu bilmelisiniz.Elektrik maliyeti, bu aletin bir başka dezavantajıdır.
pnömatik zımba

Pnömatik mi elektrikli zımba mı?

Bu probleminin cevabı büyük seviyede başvurunuza ve yapmak istediğiniz işin türüne bağlıdır; Bu yüzden, bu probleminin kati bir cevabı yoktur.

Eğer kullanımınız ev yada yarı endüstriyel kullanımla sınırlıysa ve devamlı kullanmıyorsanız elektrikli zımbalayıcı almanızı ve seçmenizi tavsiye ederiz sadece kullanımınız endüstriyel ve ustalaşmış ise pnömatik yada havalı zımbalayıcıyı tercih etmeniz daha doğru olacaktır. • Projelerinizden istenilen verim ve çıktıyı almak.

Bu soruya verilecek en iyi yanıt, ilkin hedefinizi ve beklentilerinizi belirlemeniz, arkasından buna gore işletmeniz için doğru zımbayı alarak zamandan ve paradan tutum etmenizdir.

pnömatik zımba

HAVA ÇEKİCİSİ NASIL KULLANILIR VE BİLMENİZ GEREKEN GÜVENLİK İPUÇLARI!

Aletlerin taşınmasında ilk ve en mühim nokta güvenlik önlemlerine uyulmasıdır. Zımbanın koruyucu bir kolu yoktur ve elin tetiğe en küçük bir temasıyla zımbayı büyük bir yoğunluk ve kuvvetle fırlatır; Bu yüzden emek verme esnasında güvenlik önlemleri alınmalı ve atölyede bulunan hepimiz koruyucu gözlük takmalıdır.

Cihazla çalışırken elinizi asla tetiğe koymayın; Bu sebeple tetik oldukca hassastır ve en küçük bir hareket ve darbe ile ateş eder.

Zımbanın sesi, bilhassa kapının içinden zımbalarken devasa yükseklikte ve kulağa tırmalayıcı geliyor; Bu yüzden, sesi azaltmak için kulak tıkacı kullanmak en iyisidir.

Bazı kişiler, oldukca tehlikeli ve patlama tehlikesi olan havalı çekiç için lüzumlu gücü sağlamak için hava kompresörü yerine yanlışlıkla oksijen yada gaz kapsülü kullanır.

Matkapla çalışmak için ideal tazyik 7 ile 12 bar arasındadır, bu yüzden hava pompanızın yada kompresörünüzün basıncını daima bu aralıkta tutun.

12 bar tazyik bir çekiç için oldukca yüksektir, hatta bir çok durumda 9 bar tazyik kullanılmaması tavsiye edilir; Bu sebeple zımba atışları oldukca kuvvetli ve yoğun olacaktır.

Zımbalamayı bitirdikten sonrasında, hazneyi boşalttığınızdan ve hortumu hava pompasından ayırdığınızdan güvenli olun. Zımbalarken, zımbanın yüzeyle tam temas halinde olduğundan ve ateşlendiğinden güvenli olun, aksi takdirde zımba geri gelip başınıza yada yüzünüze çarpabilir.

zımba ile çalışırken çentiklerden kaçının; Bu sebeple oldukca tehlikeli bir araçtır. Ek olarak yorgunsanız onunla çalışmaktan kaçının; Bu sebeple elinize zımba alabilirsiniz.

aleti yerde bırakmayın; Zımbayı koymak ve daima yerinde tutmak için bir stand yada yer düşünmek en iyisidir.

pnömatik zımba

Bir rüzgarlık ile iyi mi çalışılır

Hava sıcaklığı sıfır yada sıfırın altında ise, makinenin veriminin muhteşem olması için emek harcamadan ilkin kırıcıyı ısıtmanız gerekir. Makineyi ısıtmak için şarjörden zımba teli çıkarır ve birkaç saniyede bir ateşlersiniz. 15 ila 20 turdan sonrasında, ateşleme iğnesi ısınır ve piston, forvet oyuncusunun gereksinim duyduğu esnekliği kazanmasına destek olabilir.

Zımbalayıcıyı devamlı ve her gün kullanıyorsanız, zımbalayıcıyı her gün işe başlamadan ilkin yağlamalısınız. Bunun için cihazın içine hava girişinden 3 yada 4 damla yağ damlatmak yeterlidir.

Zımbalayıcıyı şarjörden çıkarırken yada takarken, ihtimaller içinde bir atış durumunda iğnenin yüzünüze yada gözünüze çarpmaması için zımba deliğini aşağıda tuttuğunuzdan güvenli olun.

Zımbayı kasanın içine yerleştirirken kasanın içine toz yada … girmemeye dikkat edin.

Zımba patlıyor ve çıkmıyorsa bunun sebebi hava basıncının yanlış olmasıdır. Tazyik 7 ila 12 bar içinde olmalıdır. Aygıt basıncı doğruysa, iğne içine sıkışabilir. Bir zımba ile çalışırken bir iğne yada zımba deliğe takılırsa, ilkin onu güç kaynağından ayırmanız, kısaca hortumu hava kompresöründen ayırmanız, arkasından zımba deliğini kutuda bulunan hususi Alyen anahtarı kullanarak açmanız gerekir. aygıt kutusunda, dar kuyruklu pense ile sıkışmış iğneyi çıkarın.

Zımba iğnesinin makineden çıkmamasının bir öteki sebebi de zımbanın lekeli olması yada bu aletle çalışmak için doğru boyutta olmamasıdır.

Son sebep, pistondaki aşırı kir yada aleti yağlama ihtiyacı olabilir. Bu durumda, daha ilkin de belirtildiği şeklinde, hava girişinden kırıcıya 3 ila 4 damla yağ dökün.

Umarız yukarıdaki makaleyi okuyarak zımba çeşitleri, kullanımları ve iyi mi kullanılacağı hakkında kapsamlı ve yararlı bilgiler edinmişsinizdir. Ek olarak, değişik zımba türleri hakkında herhangi bir sorunuz yada deneyiminiz var ise, bu tarz şeyleri yorum bölümünde bizimle paylaşın.



Source bağlantı