Pébéo markası hakkında
“La Pébéo” markası 1919’da Fransa’da kuruldu. 1934’te “La Pébéo”, bitmiş renkler çağına sıçradı ve 1970’lerde “La Pébéo”, “Pébéo” oldu ve marka, “Made” adlı ilk akrilik boyayı geliştirdi. Fransa’da”. Pébéo, 3 kuşaktır kendisini renklere ve renk yardımcılarına adamıştır. Bunlar arasında akrilik boyalar, yağlı boyalar, sulu boyalar, guaşlar, doğal sabunlar, resim bezleri, çerçeveler ve kartonlar, fırçalar ve resim bıçakları ve şövaleleri yer alır.
Test etme yetkisi aldığım ürünler
Dökme için Pébéo paint Studio Akrilikler
Pébéo Pouring Medium, 500 ml’lik plastik şişelerde bana sunuldu. Dökme ortamı 250 ml / 500 ml ve 1000 ml’lik şişelerde mevcuttur. İlk kullanımdan önce çıkarılması gereken bir güvenlik kapağı vardır. Kıvamı sıvı balı andırır ve süt rengindedir. Koku çok hoş. Dökme testi, sıvının son damlasına kadar damlamadan eşit şekilde aktığını gösteriyor ki bunu memnuniyetle karşılıyorum.

- Parlak ve şeffaf kurur, sararmaz
- Su bazlı cila, akrilik stüdyo boyaları ve mat pub boyaları ile optimum şekilde kombine edilebilir.
- Son kat veya parlak kaplama olarak da kullanılabilir
Amazon’da görün
Pébéo Yüksek Viskoziteli Akrilik Stüdyo Boyası
Renkler 100ml / 250ml’lik tüplerde ve 500ml’lik şişelerde mevcuttur. 100 ml tüpteki Studio Akrilik Yüksek Viskoziteli tüpler, 4 metalik renk, 7 dinamik renk ve 3 neon renk dahil olmak üzere 62 renkte mevcuttur. Ayrıca farklı boyutlarda birçok set mevcuttur. Renklerin kıvamı oldukça viskoz ve kremsidir, bu nedenle plastikle sorunsuz çalışmaya da uygundurlar. Renkli tüpler üzerinde, çok önemli bulduğum kimyasal özellikler, ışık haslığı ve ilgili opaklık ile ilgili kesin işaretler var.

- Yüksek pigment içerikli, mat yüzeyli ve çok iyi ışık haslığına sahip sanatçı akrilik boyası
- 62 farklı renkte mevcuttur
- Macunsu renkler, şeffaf ve opak olarak mevcuttur
Amazon’da görün

- 40 farklı renk içerir
- Macunsu kıvam, plastik görseller tasarlamak için de ideal
- Ağır metal içermeyen çevre dostu bileşim
Amazon’da görün
Pebeo dökmek için silikon yağı
Pébéo silikon yağı, 45 ml’lik plastik bir şişede mevcuttur. Vidalı kapakta, silikon yağının damla damla tam dozajını sağlayan bir pipet vardır.
Test çalıştırmaları hakkında
Bu ürün incelemesinde, görevim Pebeo Studio Akrilik Yüksek Viskoziteli boyaları, Pebeo Pouring Medium ve en yaygın 2 dökme ortamıyla karşılaştırmak. En çok kullanılan ürünlerden biri olan Liquitex Professional Pouring Medium’u ve Owatrol’den Floetrol’ü seçtim. Floetrol profesyonel bir dökme ortamı değildir, ancak çok popüler bir alternatif dökme ortamıdır. Pébéo dökme sıvısını başka bir markanın akrilik boyalarıyla da test etmiştim. Amsterdam’ın akrilik renklerini burada tercih ettim. Tüm testlerde katkı maddesi olarak Pébéo silikon yağı kullandım.
Test için şu renkleri seçtim: 11 Opak Titanyum Beyazı, 48 Opak Birincil Sarı, 55 Şeffaf Azo Pembesi, 21 Şeffaf Doğu Menekşesi, 43 Opak Kadmiyum Yeşili ve 30 Opak Turkuaz Mavisi.
Kontrol prosedürleri
Bu 4 test için FlipCup tekniğini seçtim. Dürüst bir karşılaştırma yapabilmek için tüm renkleri ve farklı döküm malzemelerini tamamen aynı şekilde tarttım.
Pébéo Studio Akrilik renklerini ve Amsterdam akrilik renklerini ilgili dökme maddesiyle 1:1 oranında karıştırdım. Kabarcık oluşumunu en aza indirmek için tüm renkleri dikkatlice karıştırdım. Daha sonra karışımın kıvamına göre doğru akışkanlık özelliğini (akıcı bal gibi) elde edene kadar su ekledim. Bu 3 döküm ortamı ile su ilavesi çok farklıydı ancak kontrol işleminde daha fazla su vardı.
30x30x4.5 cm (arkasını maskeleme, pinboard iğneleri ara parça olarak) XL tuvallerimi hazırlarken tüm karışımlar oda sıcaklığında aynı uzunlukta uzanıyordu. Ekstra derin çerçeveyi resme dahil etmeyi sevdiğim için bu XL ekranları tercih ediyorum. Gelecekteki testlerde çerçeve kalitesindeki farkı göreceğiz.
Kontrol 1 : Pébéo Döküm Sıvısı / Pébéo Akrilik Boyalar / Pébéo Silikon Yağı Pébéo
Pébéo akrilik boyaları Pébéo döküm maddesiyle karıştırdığımda, boyaların ve besiyerinin ne kadar çabuk birbirine karıştığını hemen fark ettim. Renkler aynı kaldı ve hemen kremsi kıvamda hoş bir homojen karışım ve hoş bir koku oluştu. Doğru akıcı kıvamı (sıcak sıvı bal gibi) elde etmek için sadece birkaç damla suya ihtiyacım vardı. Bu tabii ki çalkalama süresini kısalttı, bu sadece renk kalitesi için bir avantajdır (daha az hava kabarcığı oluşumu).
Her renkte (beyaz hariç) 2 damla Pébéo silikon yağı ekledim ve sadece bir veya iki kez kısaca karıştırdım. Daha sonra (4 testte de tamamen aynı şekilde) renk karışımlarını bir kapta üst üste koydum. Daha sonra renk kabını tuval üzerine dikey olarak koydum ve renklerin oturması için birkaç saniye bekledim. Sonra tuvalin üzerinde bir salıncakla bardağı kaldırdım. Kısa bir parlama anında daha fazla hücrenin büyümesini sağlar. Tuvalimi ileri geri hareket ettirdim ve yaratılan harika hücrelere ve gölgelere hayran kaldım. Ortaya çıkan hücreler boyutsal olarak sabit kaldılar ve ben tuvali ileri geri hareket ettirdikçe büyüdüler. Birçok farklı hücre yaratılmıştır. Küçük çok renkli hücrelerden büyük zincirlere veya “solucan hücrelere”.
Görüntüye çok güzel bulduğum neredeyse üç boyutlu bir derinlik verilmiş. Nispeten hızlı kuruma sırasında, tüm hücreler mükemmel şekilde şekillendi ve oraya buraya başka hücreler eklendi. Hücre kenarları net ve renkler parlak kaldı. Beni özellikle etkileyen şey, tuvalin yüksek kenarlarının hücreler ve renk gradyanlarıyla güzel bir şekilde kaplanmış olmasıydı (renk ve hücre akışı yok). Bu nedenle görüntüye profilden bakmak özellikle hoştur. Kuru durumda, görüntü canlı renkler ve iyi tanımlanmış hücrelerle parlaktır. Yüzey yapışkan DEĞİLDİR, bu benim için döküm ortamının bir kalite özelliğidir. Parlak yüzey yapışmadığı için görüntü teorik olarak hiç boyanmamalıdır.
Kuru görüntü (sağda) açıkça derinlik ve yoğunluk kazanmıştır. Ancak pembenin çamurlu bir tonu vardır ve menekşeden görülecek pek bir şey yoktur. Ama aynı zamanda bu iki rengin şeffaf olması ve bu nedenle diğer renklerle optik olarak daha fazla karışmasından kaynaklanmaktadır. Bu kadroda birçok farklı hücre ve ilginç hücre zincirleri görülüyor.
Kontrol 2 : Liquitex Döküm Sıvısı / Pébéo Akrilik Boyalar / Pébéo Silikon Yağı
Renkleri Liquitex döküm ortamı ile karıştırırken fark ettiğim ilk şey, kişisel olarak biraz rahatsız edici bulduğum, ürünün kimyasal kokusu oldu. Başlangıçta karışım daha viskoz ve yapışkandır ve medyum ve renk kombinasyonu ilk kontrole göre biraz daha uzun sürer. Bu karışımla doğru kıvamı elde edene kadar biraz daha suya ihtiyaç vardı. Ardından beyaz hariç tüm renklerde 2 damla Pébéo silikon yağı ekledim. Kontrole aynen 1. kontroldeki gibi devam ettim.
Boya kutusunu tekrar kaldırıp tuval üzerinde salladığımda, hemen birçok küçük hücre oluştu. Meşaleden sonra her yerde küçük ve biraz daha büyük hücreler belirdi. Birçok küçük çok renkli hücre ve büyük, iyi tanımlanmış hücreler yaratıldı. Tuvali ileri geri hareket ettirdiğimde, tüm hücreler sabit kaldı ve hatta bazı yerlerde büyüdü. Ayrıca, kanvasın kalın yan kenarları renk ve hücrelerle çok güzel bir şekilde kaplandı (renkler ve hücrelerde akma yok!), ki bu bence renk ve ortam arasında çok iyi bir uyum olduğunu gösteriyor.
Görüntü ilk kontrolden biraz daha yavaş kurudu, ancak aynı zamanda zengin renkler ve iyi tanımlanmış hücrelerle çok parlaktı. Bunlar, tuvalin kenarları gibi kuruduktan sonra bile sabit kaldı. Kuru yüzey hiç yapışmaz ve cilaya gerek kalmaz.
İkinci deneme sırasında, inanılmaz sayıda iyi tanımlanmış hücre yaratıldı. Özellikle pembe ve mor alanlarda renkler biraz “kirli”. Kuru görüntü (sağda), hala ıslak görüntüye (solda) kıyasla derinlik kazanmıştır.
Kontrol 3 : Owatrol Floetrol / Pebeo Studio Akrilik Boyalar / Pebeo Silikon Yağı
Alternatif Versing Medium Floetrol ile üçüncü kontrolümde, Pébéo Studio Akrilik boyalarını 1. ve 2. kontrolümdeki gibi karıştırdım. İlk başta karışım sert ve yapışkandı. Ayrıca karıştırıcıdan parçalar halinde damladı, bu yüzden doğru kıvamı elde etmek için daha fazla suya ihtiyacım vardı. Ayrıca 2 damla Pébéo silikon yağı ekledim.
Daha önceki testlerimde olduğu gibi color cup’ı XL ekrana koyup renklerin sabitlenmesi için birkaç saniye bekledim. Bir sallamayla bardağı kaldırdım ve renklerin tuvale akmasına izin verdim. Daha fazla suya ihtiyacım olduğu için karışımın toplam miktarı tabii ki biraz daha fazlaydı. Hücreler, Bunsen beki ile kapıdan önce oluşturuldu. Parlamadan kısa bir süre sonra, farklı boyutlarda çok sayıda hücre çıktı. Ekranı döndürerek hücreler oldukça sabit kaldı ve büyüdü. Bu kontrol sırasında hücre sınırlarının çok keskin ve net olmadığını fark ettim. Ayrıca daha az çok renkli hücre vardı. Ve 3 testteki renk karışımlarına da aynı özenle dokunup bir süre bekletmeme rağmen, bu sonuçta nispeten çok sayıda hava kabarcıklarından gelen küçük noktalar oluştu. XL ekranın yan kenarlarında görece çok sayıda göze hoş görünmeyen silikon delikler vardı. Ayrıca boya kenarlara çok iyi yapışmadı.
Görüntü, mat bir yüzeyle nispeten yavaş kurudu. Kenarlara yakın hücreler kolayca aktı ve şeklini kaybetti ki bu çok talihsiz bir durum. Ayrıca, muhtemelen mat yüzeyden dolayı kuruduktan sonra renkler çok zengin değildir. Burada görüntüyü parlak bir vernikle bitirmek oldukça uygun olacaktır.
Kurutma işlemi sırasında maalesef hücreler tuvalden sızmış ve yer yer şekil değiştirmiştir. Hücreler ayrıca nispeten yıkanır ve net bir şekilde tanımlanmaz. Hem ıslak görüntüde (solda) hem de kuru görüntüde (sağda), çok sayıda küçük nokta ve hava kabarcığı görülebilir. Şeffaf pembe ve mor kontrast sağladığından önceki iki testte olduğu gibi kurutma işlemi sırasında görüntü de derinlik kazandı.
Kontrol 4 : Pébéo Orta Akışkan / Amsterdam Akrilikler / Pébéo Silikon Yağı
Aynen önceki 3 testimde olduğu gibi, Pébéo dökme sıvısını 1:1 oranında Amsterdam akrilik boyalarla karıştırıyorum. Bu renkler de oldukça macunsu olduğundan, daha sıvı olan Pébéo dökme ortamına çok iyi uyum sağlarlar. Bu iki bileşen hızlı ve iyi bir şekilde karıştırılabilir. Doğru kıvama gelene kadar biraz su kullandım. Renk karışımları, ortam dökmeden olduğu kadar parlak kaldı. Pébéo silikon yağı ekledikten sonra diğer testlerde olduğu gibi adım adım ilerledim.
Bardağı kaldırdığımda, gittikçe küçülen hücreler oluştu. Kapıdan birçok rengarenk hücre geçti. Tuvali döndürmeye başladığımda birçok farklı hücre büyümeye devam etti. İlk kontrolümde olduğu gibi, özellikle güzel bulduğum solucan zincirleri / hücreleri açıldı. Hücreler büyüdü, çoğu çok renkli hale geldi ve hepsinin keskin sınırları vardı. Çerçevenin üzerinden aşağı inen hücreler, köşe çerçevenin yandan görünümünü süsleyen şekilde sabit kaldılar. Pébéo Versant ortamı ile yapılan bu kontrolde bir kez daha fark ettiğim şey, görüntünün bir derinlik geliştirmesi. Pek çok hücrenin ve bir “akışın” çok güzel bir karışımı.
Görüntü nispeten hızlı kurur. Canlı renkler ve iyi tanımlanmış hücreler ile parlak ama yapışkan olmayan bir yüzeye sahiptir. Bunlar, kurutma fazı boyunca sabit kalmıştır.
Son derece canlı renkler, test 4’ün dökümünde çok belirgindir. Ancak burada şeffaf renklerin kullanılmadığını, sadece opak renklerin kullanıldığını belirtmek gerekir. Bu, nihai sonuca açıkça yansımıştır – pembe ve mor da harika bir doygunluğa sahiptir. Hücreler son derece iyi çizilmiştir, bu da Pébéo dökme ortamının Amsterdam’ın renkleriyle çok iyi uyum sağlamasıyla açıklanır.
Pébéo ürünleriyle yaptığımız testlerin video incelemesi
Tüm Pebeo Review testlerini sizin için bir videoya kaydettik:
Test edilen Pébéo ürünleri hakkındaki sonucum
Pébéo Studio Akrilikler, orta düzeyde dökme için
Pébéo Medium Versant’ı kesinlikle tavsiye edebilirim. Alışılmadık hücrelere ilgi duyan, bu geçmiş Versant ortamına gelmez. Gerçekten mükemmel. Bu destekle, farklı boyutlarda hücreler, çok renkli hücreler, çözgü ve solucan hücreleri ve daha az hücreyle güzel “negatif alan” elde edersiniz, bu da görüntüyü daha da ilginç hale getirir. Bu besiyeri ile kuruduktan sonra kötü sürprizler olmaz çünkü hücreler ve renkler sabit kalır. Ayrıca, parlak yüzey her dökücüyü mutlu eder. Dökme ortamının kıvamı çok homojen olduğundan renkleri karıştırmadan önce iyice karıştırmaya gerek yoktur. Daha likit formu sayesinde diğer akrilik renklere mükemmel uyum sağlar. Bu ortam ile, hem yeni başlayanlar hem de ileri düzeyde olanlar harika sonuçlar alacaktır. Pébéo döküm malzemesiyle çalışmaktan gerçekten keyif aldım.
Pébéo Studio Yüksek Viskoziteli Akrilik
Pebeo Studio Akrilik Yüksek Viskozite, test ettiğim 3 sıvıya mükemmel uyum sağlar. Topaklanma olmadı. Farklı desteklerle karıştırılarak renklerin parlaklığı sınırsız kalır. Bu renkler kuruduktan sonra bile yoğunluğunu kaybetmez, tam tersine. Geniş renk yelpazesi arzulanan hiçbir şeyi bırakmaz. Ayrıca tüplerin kimyasal bileşimi, ışık haslığı ve opaklığı hakkında doğru bilgileri memnuniyetle karşılarım. Karışım oranı da 2:1 (dökme ortamı: renk) olarak değiştirilebilir diye düşünüyorum, çünkü bu renkler çok yoğun ve yüksek pigmentasyona sahip. Çoğu renk hem opak hem de şeffaf olarak mevcuttur. Fiyat-performans oranını çok iyi buluyorum çünkü Pébéo akrilik boyaları çok kaliteli.
Pebeo Silikon Yağı
Bu güzel ve farklı silikon yağı ile nispeten büyük hücreler de üretilebilir. Kolay ve hassas bir şekilde dozlanabilir. Bu nedenle, akrilik döküm için bir katkı maddesi olarak yağ şiddetle tavsiye edilir.
Evelyn Weissenhorn
Evelyn, kocası, kızı ve iki atıyla birlikte Konstanz Gölü yakınlarındaki Bad Saulgau’da yaşıyor. Renkler ve resim, Evelyn’in hayatı boyunca ilgisini çekmiştir. Ancak uzun bir süre hangi stili tercih ettiğinden emin olamadı. Yağlıboya ve sulu boyalardan pek memnun kalmayınca, bundan bir yıl kadar önce akrilik boyalar aldı ve denedi. O andan itibaren, Evelyn sonunda her zaman aradığı şeyi buldu: Farklı teknikleri deneyebileceğiniz ve kesinlikle asla sıkıcı olmayacak bir boyama aracı. Akrilik döküm Evelyn için ata binmenin yanında ve kendi spor salonunda bağımsızlığıyla büyük bir denge kuruyor.
Test edilen tüm ürünler bize PEBEO tarafından sağlandı. Çok teşekkür ederim. Ancak bu, malzemeler hakkındaki görüşümüzü etkilemez. Testleri olabildiğince objektif bir şekilde gerçekleştirmiş olsak da bu elbette ki kişisel bir görüş.