Parlatma yağı nedir?
Parlatma yağı, iç ve dış cephe kaplamalarında kullanılan kırmızımsı kahverengi bir maddedir. Bu malzemenin su, ısı ve rutubet direnci fazlaca iyi değildir ve zarar görebilir; Bu yüzden dış ortamlarda kullanmak istiyorsanız neme maruz bırakılmamalıdır. Cilalı yağın yapışma gücü fazlaca yüksektir ve hava nüfuz etmez; Bu yüzden son kat yada son kat olarak kullanılır.
Ahşap cilası yağı

Parlatma yağı, emek harcama yüzeyine parlak, ışıltılı bir tesir verir; Bu yüzden en popüler kaplamalardan biri olarak kabul edilir. Bu yağ ile fazlaca eski ahşap eşyaları boyayabilir ve onlara yeni bir görünüm kazandırabilirsiniz.
Aşağıdakileri içeren değişik ahşap cilası yağları vardır:
- Su bazlı ahşap cila yağı
- Ahşap cilası yağı
- poliüretan parlatma yağı
- Parlatma yağı macunu
Parlatma yağı solventi
Tiner yağı yada benzin, bir cilalama yağı solventidir ve cilalama yağıyla birleştirmek için ihtiyaç duyulan solvent miktarı kutunun üstünde listelenmiştir. Bilmenizde fayda olacak bir öteki husus da, polisaj yağı ve tiner miktarının ortamın sıcaklığına, kaplama aletine ve çalışılan yüzeye bakılırsa değişmiş olduğu, sadece çoğu zaman değişik kaplama aletlerinde solvent ve polisaj yağı miktarının değişik olduğudur. Cila ve seyreltici yağın formül miktarı fırça ile boyama için %25-30, rulo ile %20-25, tabanca ile %30-35 olmalıdır.
Parlatma yağı formülünde kurutucular kullanılıyorsa, kuruması için yalnız 30 dakikaya gereksinim duyar.
Parlatma yağı iyi mi uygulanır

İlk adımda polisaj yağı yapmayı bilmemiz gerekiyor. Kullanmadan ilkin boya benzeşik hale gelene ve içindeki bileşenler iyice karışana kadar iyice karıştırın. Polisaj yağını seyreltmek için uygun bir tiner kullanmamaya dikkat edin. Emek verme yüzeyi temiz, kuru ve herhangi bir kirlilikten arındırılmış olmalıdır. Parlatma yağı kullanmadan ilkin emek harcama yüzeyini tamamen pürüzsüz ve muntazam hale getirmek ve peşinden yağlı boyayı tabanca, fırça yada rulo ile işe uygulamak en iyisidir.
Cilalı yağ yüzeyinin kuruma süresi ortalama 4 saat, fırçalanmış yağın tam kuruma süresi ise 16 saattir. Birkaç kat cilalama yağı uygulamanız gerekiyorsa, her kat içinde minimum 24 saat beklemelisiniz. 3 gün sonrasında rafine yağ maksimum gücüne ulaşır.
rafine yağ fiyatı
Cila yağı piyasada değişik fiyat ve kalitede mevcuttur, projenin türüne ve uygulamalarına bakılırsa çeşitlerinden birini seçebilirsiniz. İlk bakışta bazı cilalama yağları daha pahalı şeklinde görünebilir, sadece zaman içinde kaliteleri satın almaya ve yatırım halletmeye kıymet olduklarını gösterir.
Parlatma yağı ile öldürücü arasındaki fark

Killer, son kat olarak bir örtücü ile beraber kullanılan saydam bir renktir. Bu maddenin çözücüsü anında inceltici olup, piyasada parlak ve mat olmak suretiyle iki çeşidi mevcuttur. Katili kullanmak için tabanca yada fırça kullanmalısınız. Parlatma Yağı kırmızımsı kahverengi bir renktir ve tek başına yada parlak bir yüzey için kapatıcılar, öldürücüler, alkoller ve verniklerle beraber kullanılabilir.
Parlatma yağı ahşabın rengini koyulaştırır, sadece mastik ve killer ahşabın rengini değiştirmez.

Parlak yağlı boya karışımı
Çoğu zaman yağlı boya üstüne cilalama yağı kullanmak yerine, ikisini birleştirerek daha parlak hale getirirler. Parlak yağlı boya için tabanca yada fırça kullanmak da daha iyidir.
Ahşap cilası yağ spreyi
Parlatma Yağı Spreyi, kompakt formda bir kutuya dökülen ve çeşitli yüzeylerde hızla kullanıma hazır hale gelen bir parlatma yağı solüsyonudur. Polisaj yağı spreyi, fırça yada tabanca ile uygulanan polisaj yağı yöntemi kadar kaliteli olamasa da, düşük özellikli koşullarda kullanıma uygundur.
Parlatma yağı ahşaptan iyi mi çıkarılır?

Cilalı yağı ahşaptan çıkarmak için imkanlara bakılırsa seçilebilecek çeşitli yöntemler vardır.
Temel yöntem, klorometilen şeklinde hususi malzemeler ve sökücüler kullanmaktır, peşinden boyayı yada yağı çıkarabilirsiniz. Öteki bir yöntem ise zımparalama tekniğidir, bu şekilde uygun zımpara kağıdı ile bitirme malzemesini çıkarabilirsiniz. Evde yapılamayan ve kesinlikle mobilya sektörü ya da boyahaneler tarafınca yapılması ihtiyaç duyulan son yöntem ise boyanın ya da vernikli yağın yakılmasıdır.
Genç erkeklerle cilalanmış yağ karışımı
chaban, arka plan rengini değiştirebilmek için bir tür kaplamadır; Doğrusu tek başına son kat olarak kullanılamaz, sağlam ve dayanıklı olması için kesinlikle üstüne vernik, killer yada cila yağı sürülmelidir.
Umarız bu yazımızı okuyarak cilalama yağı çeşitleri ve kullanım alanları hakkında genel ve yararlı bilgiler edinmişsinizdir. Ek olarak bu alanda herhangi bir sorunuz yada deneyiminiz var ise yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.