MDF’nin Şişmesini Önleme Ve MDF Macunu Hakkında Bilmeniz Ihtiyaç duyulan Her Şey!


Boyamadan ilkin MDF’yi yerleştirme sanatını öğrenin

MDF (Medium Density Fibreboard), oyuncak bebek evleri ve minyatürler benzer biçimde hususi kasalar da dahil olmak suretiyle birçok inşaat projesinde kullanılmaktadır. Ne yazık ki bu malzemeler nemden yada su ile temastan ve su bazlı akrilik boya kullanımından şişer ve düzeltilmesi zor olsa gerek. MDF’nin şişmemesi için ne olursa olsun MDF macunu kullanmalısınız.


MDF’nin şişmemesi için akrilik boya kullanılmadan ilkin ahşabın kenarları ve yüzeyi zımparalanmalıdır. MDF ıslak bir yerde yada suya maruz kalacaksa tüm yüzeyine ve kenarlarına mastik ve astar uygulanmalıdır. MDF’nin altına azca oranda su girse bile ahşabın yüzeyinde tümseklere niçin olur.

Mdf

MDF’nin kenarları, daha yüksek bir adsorpsiyon kuvvetine haiz olan yapıştırılmıştır.

MDF kenarları öteki parçalara gore daha çok boya emer. Bu yüzden, yapıştırıldığından güvenilir olmalısınız; Bilhassa freze tasarımları var ise. MDF’nin kenarlarının şişmesini önleyecek akrilik mastik, kuru duvar mastiği yada yağ bazlı bir yapıştırıcı ve astar kullanabilirsiniz. Nemli olmasını istediğiniz yerde daha süratli kuruyan bir astar kullanın ve mümkün olduğunca rutubet miktarını azaltmaya çalışın.

PVA (polivinil asetat) yapıştırıcılı MDF sıva

MDF’nin kenarlarını ve düz yüzeylerini kapatmak için ince bir PVA yapıştırıcı tabakası kullanabilirsiniz. Bir spatula, püskürtme pompası ve fırça kullanarak PVA yapıştırıcısını yüzeyin her yerine eşit şekilde uygulayın; Böylece işin kenarlarında tutkal birikmez. Macunun kenarları kuruduktan sonrasında zımparalanabilir; Sadece yapışkan tabakayı zımpara ile tamamen çıkarmamaya dikkat etmelisiniz.

Mdf

MDF kenarlarına yağ bazlı macun sürün

MDF kenarlarını macunlamak için kullanılabilecek bir öteki araç-gereç de yağlı astarlardır. Kuruduktan sonrasında bu astarlar PVA tutkalı olarak da zımparalanabilir.

Astar ve alçıpan bileşimi ile MDF sıvama

MDF’nin kenarlarını doldurmanın başka bir yolu, bir kat alçıpan bileşik boya kullanmaktır. İlk olarak, bir kat alçıpan bileşiği uygulayın ve tamamen kuruduktan sonrasında ve bir astar uygulamadan ilkin zımparalayın.

Mdf

Alçı MDF yüzeyler

PVA (polivinil asetat) yapıştırıcılı MDF macunu

MDF yüzeyleri ek olarak ince bir PVA yapıştırıcı tabakası ile yapıştırılabilir. MDF’ye ince bir kat uygulamak için bir çok PVA yapıştırıcısının suyla seyreltilmesi gerekir. Yansız asit PVA tutkalı, kağıt ve ciltleme için uygundur ve en iyi rulo, spatula yada sprey şişesiyle kullanılır. Bazı PVA yapıştırıcı markaları kauçuğa benzer ve bir kat boya altında kullanılır; Sadece solvent bazlı astarlar benzer biçimde korozyona dayanma özelliği yoktur.

MDF için astar kullanma

MDF üstüne kullanılan astarlar solvent bazlı olmalıdır. Astar rengi daha ağır olup MDF’nin kenarlarında ve düz kısımlarında kullanılabilir. Sadece bu tip astar, oyuncak bebek evi benzer biçimde minyatür yapılar için birazcık fazla kalındır ve yapıya zarar verir.

Alkol spreyi kullanın

MDF üstüne astar olarak renkli yada saydam vernik kullanılabilir. Dış yüzey kaplaması için tasarlanmış vernik türlerini kullanın. Bazı vernikler pürüzsüz bir film oluşturur ve ucuz boyalar iyi yapışmaz. Minyatür yapılarınızı boyamak için sıvı akrilik kullanıyorsanız; Yapıştığından güvenilir olmak için ilkin vernik üstünde kontrol edin. Astarla çalışırken yönergeleri izleyin. Emek verme yüzeyinin yakınında ısı deposu olmadığından ve emek verme alanının iyi havalandırıldığından güvenilir olun.

Emaye astar kullanın

Emaye astarlar, MDF yüzeylerin sıvanması için de uygundur; Katların ince olması ve astarın yüzeyden damlamaması şartıyla. Son boyanız için uygun astar rengini seçin ve mümkün olan en ince astarı uygulayın. MDF üstündeki desenlerin çıkmasına niçin olacağından asla kalınca katlar halinde astar uygulamayın.



Source bağlantı