Maak je eigen Epoxy Tafel / River table van hout [Instructies]


 

In deze tutorial laat ik u stap voor stap zien hoe u zelf een edele en exclusieve epoxy tafel van hout kunt maken. Met de juiste techniek is dit niet zo moeilijk als het op het eerste gezicht lijkt. In dit artikel laat ik u precies en in detail zien hoe u dit kunt doen en geef ik u enkele waardevolle professionele tips. Natuurlijk is een goed uitgevoerde tafel alleen mogelijk met het juiste materiaal en de juiste uitrusting. Daarom vindt u ook een lijst met alles wat u nodig heeft om een Epoxy River Table te maken.

 

 

 

Wat is een Epoxy River Table?

Het idee en de trend van de zogenaamde Epoxy River Tables komt als zoveel andere dingen uit de VS. In de afgelopen jaren is er over de hele wereld een echte epoxy tafelkoorts uitgebroken, ook in Brazilië. Want deze tafels zijn zeer çağdaş, maar tegelijkertijd zeer nobel en van hoge kwaliteit. Bovendien zijn ze echte blikvangers en stralen ze een exotische schoonheid uit. Maar bovenal zorgt de combinatie van hout en veelal geverfde hars voor een zeer spannend contrast in de Epoxy River Tables en ziet er daardoor voor de meeste mensen zeer aantrekkelijk uit.

Het bijzondere aan deze meubelen van epoxy hars en hout is echter dat ze niet aan een bepaalde stijl kunnen worden toegewezen en zeer verschillende inrichtingsstijlen aanspreken. Zowel liefhebbers van houten meubelen, als mensen die de voorkeur geven aan de moderne stijl, worden door dit type epoxy tafel evenzeer aangesproken.

Er zijn geen grenzen aan de creativiteit bij de productie van een epoxy tafel: van de meest exotische varianten met levendige kleuren en texturen en extravagante vormgeving tot meer conservatieve, strakke versies, met neutrale of transparante kleuren, bijna alles is mogelijk.

 

epoxy table

 

 

Hoe ben ik zelf gekomen om epoxyhars tafels te bouwen?

Eind 2017 ben ik begonnen met het experimenteren met epoxyhars. Ik zag de resin tafels op het web en wilde deze techniek ook leren om zelf deze spectaculaire objecten en meubels te kunnen maken. Ik ben op zoek gegaan naar deze materialen en vooral naar geschikte harsen. Maar ik moest me realiseren dat het in Brazilië erg moeilijk was om geschikte epoxyhars van goede kwaliteit te krijgen. Een paar maanden, frustraties en bevindingen later, ontdekte ik eindelijk een fabrikant die een goede hars voor dit doel in de aanbieding heeft.

Dit was een zeer leerzame tijd, en in de loop van de maanden en jaren heb ik mijn eigen techniek ontwikkeld waarmee ik grote, zeer exclusieve meubelstukken kan maken. Grote stukken moeten laag voor laag worden gemaakt vanwege de noodzakelijke stabiliteit en de lange droogfasen. De kunst is hier echter dat deze afzonderlijke lagen niet zichtbaar zijn en dat de hars zich perfect aan elkaar hecht. Ik ben erin geslaagd om een proces te creëren dat het mogelijk maakt om zelf hoogwaardige tafels te bouwen.

Vandaag de dag wordt mijn kleine bedrijfje erkend als een kwaliteitsfabrikant in Brazilië. In deze blogpost wil ik graag met u delen hoe ik deze exclusieve tafels met epoxyhars produceer. Want ook u als beginner kunt met een beetje oefening, wat vakmanschap en de juiste uitrusting zo’n tafelblad zelf bouwen. En dit alles zonder grote en dure machines. De meeste apparatuur en materialen die u nodig heeft, kunt u in elke goed gesorteerde hardwarewinkel of natuurlijk op het web krijgen. In de onderstaande stap-voor-stap instructies laat ik u stap voor stap zien hoe u zelf een Exopy River Table kunt maken.

 

epoxy voor hout

U heeft dit materiaal en deze apparatuur nodig

 

Epoxyhars voor het gieten van het tafelblad

Dipon Giethars 3D
 • Zeer transparante epoxyhars voor absolute helderheid zonder gele tint
 • giethoogte tot 5 santimetre in één gietproces
 • Luchtbellen kunnen ontsnappen door de lange levensduur van de pot
 • Mengverhouding 100 : 30 in gewicht, werktijd 20 uur

Uitzicht op Amazon

 

Epoxyhars voor het afdichten van het tafelblad

Dipon Lamineerhars
 • Kristalheldere, oplosmiddelvrije epoxyhars van Duitse makelij
 • Zeer lage luchtbelvorming, verwerkingstijd ca. 30 minuten
 • Eenvoudige mengverhouding met 2 delen hars op 1 deel verharder

Uitzicht op Amazon

 

 

Andere materialen

 

 

Optioneel: Machines voor houtbewerking

Als u ook zelf het hout voor uw tafelblad wilt klaarmaken, heeft u een cirkelzaag en schaafmachine nodig. Voordat u kunt beginnen, moet het hout op de juiste lengte en in een rechte hoek worden gezaagd en in het midden worden gespleten. Het moet ook worden geschaafd tot een gelijkmatige dikte of dikte.

Als u denkt dat u dit niet kunt, of als de aanschaf van dergelijke grotere machines te duur en tijdrovend is, of als uw houten plank gewoon erg groot is, kunt u het hout van uw keuze ook gemakkelijk op de gewenste maat en dikte zagen en schaven bij de timmerman of het kant-en-klaar kopen in de bouwmarkt. U kunt ook een reeds geschaafde plank kiezen als u uw plank koopt, dan is deze stap niet meer nodig en hoeft u alleen nog maar het hout te zagen. Als je een doe-het-zelf- beginner bent of weinig ervaring hebt met het materiaal hout, raad ik je aan om deze stappen door de timmerman te laten uitvoeren.

 

tafel epoxy

 

 

Voorbereidingen voor de vervaardiging van een epoxyharstafel

Keuze van het hout: Voor een River Table heeft u een bij voorkeur natuurlijke houten plank nodig of een plank gemaakt van een boomstam van minimaal 4 santimetre dikte. Het geheel ziet er vooral mooi uit als het stuk hout een zogenaamde “natuurlijke rand” met schors heeft. U kunt zulke “ruwe” houten planken krijgen bij een houthandelaar, op het web of in een goed timmerwerk.

Als alternatief kunt u ook twee aantrekkelijke houten planken uit de ijzerhandel gebruiken, die u met een decoupeerzaag aan één kant in een licht gebogen vorm kunt snijden. Voor een echt succesvolle River Table raad ik de eerste variant aan.

Want als je zelf zo’n edele houten tafel wilt bouwen, is het altijd de moeite waard om een echt mooi, kwalitatief hoogwaardig stuk hout te organiseren als je er veel werk in steekt.

 

Hout voldoende drogen: Het belangrijkste is dat het hout dat u wilt gebruiken voldoende gekruid of goed gedroogd is (idealiter onder 12% vocht).

Knippen: Zaag het houtpaneel in de lengte doormidden met een cirkelzaag. Als je geen cirkelzaag hebt, laat de timmerman dit dan doen. Beide stukken hout moeten dan op exact dezelfde lengte worden gezaagd en de zijkanten moeten haaks op de rechte lange zijden (buitenzijden) staan. Dit wordt ook gedaan met een cirkelzaag. Als je deze apparatuur niet hebt, laat de timmerman deze stap dan doen.

Schaven: Gebruik een schaafmachine om ervoor te zorgen dat de twee stukken hout gelijkmatig dik zijn en de nodige vlakheid hebben. Als u niet over een schaafmachine beschikt, vraag dan uw houtleverancier of timmerman om het hout te schaven.

epoxy hout

 

 

Werkomstandigheden:

Een droge, stofvrije en in de winter verwarmde werkplaats of garage zijn voor deze werkzaamheden zeer aan te bevelen. Het is ook belangrijk om in een goed geventileerde ruimte te werken. Het is belangrijk om een stabiele werkplaatstemperatuur van idealiter 20°C of meer te handhaven tijdens de set-up en gedurende de gehele uithardingstijd van de hars. Werk niet in koude, vochtige of hoge warmte omstandigheden, omdat dit de prestaties, de droogfasen en het uiterlijk van de hars zal beïnvloeden.

Tip: Bewaar de epoxyhars niet op de vloer, want de vloer is altijd kouder dan de kamer. Zelfs als je de perfecte temperatuur hebt van rond de 20 graden, zal de vloer niet meer dan 15 tot 17 graden Celsius bedragen. Als de hars te koud is, ontstaan er kleine belletjes die je zelfs met een hete luchtdroger nauwelijks uit de hars kunt halen.

 

 

Instructies voor de epoxy-tabel – Stap voor stap naar de riviertafel

 

Schors verwijderen en slijpen

 • De bast op het hout ziet er altijd zeer aantrekkelijk uit, maar moet in ieder geval grondig worden verwijderd. Daarna moet u de randen grondig met de hand schuren met schuurpapier. Hierdoor kan de epoxyhars later beter hechten met het hout. Gebruik een beitel of iets dergelijks om de bast voorzichtig te verwijderen.
 • Dan moet je het hele hout schuren. Begin met 80 korrel tot 220 korrel en verwijder het stof na elke korrel. U kunt de zijkanten met de hand schuren met schuurpapier zoals eerder vermeld. Een excentrische schuurmachine is goed geschikt voor de oppervlakken.
 • Dan moet u het schuurstof zeer grondig van het hout verwijderen. Gebruik een stofzuiger en een microvezeldoek om stof af te vegen.

 

Het opvullen van scheuren en het afdichten van het hout

 • Alle scheuren, poreuze en oneffenheden in het hout moeten worden opgevuld met epoxyhars. Gebruik kristalheldere hars, zonder pigment. Als de oneffenheden zich aan de randen bevinden, kunt u de randen met een stevig plakband afdichten voordat u ze afdicht, zodat de hars niet van de randen afloopt.
 • Wanneer de gevulde scheuren en dergelijke volledig zijn uitgehard, moet u het hele hout afdichten met hars. Hiervoor gebruikt u ook een glasheldere hars waarmee u met een borstel met weinig haar een royale laag op het hele hout aanbrengt, inclusief de oppervlakken. De afdichting voorkomt dat het hout later wordt uitgewassen. Vergeet niet het geheel goed te laten drogen na het sealen (afhankelijk van de hars minstens 5 uur bij 18°C tot 24°C). Zodra het geheel volledig is uitgehard, moeten de randen van de kit – waar het hout later in contact komt met de giethars (ook wel “rivier” genoemd) – met schuurpapier worden opgeruwd. Op deze manier zal de hars beter hechten met de randen.

epoxy giethars tafelblad

 

 

Bouw matrijs / bekisting

 • Om de epoxyhars te gieten wordt een mal van MDF-platen in de lengte van uw hout en in de grootte van het gewenste tafelblad gemonteerd. De voorbereiding is niet moeilijk, maar er moet wel enige zorg aan worden besteed en de mal moet nauwkeurig worden opgemeten. Voor de mal gebruikt u 15mm MDF-platen aan de onder- en zijkanten. De zijborden moeten ongeveer 10 mm hoger zijn dan het eigenlijke tafelblad. De zijpanelen worden met schroeven aan de onderzijde bevestigd of met warme lijm aan elkaar gelijmd.
 • Dan kunt u het beste heldere sanitaire siliconen gebruiken om de randen af te dichten. Hier moet je heel nauwkeurig werken en niets vergeten, de mal moet 100% dicht zijn.
 • Een zeer belangrijke stap is nu het aanbrengen van een lossingsmiddel op de afgewerkte matrijs. U kunt de mal volledig verlijmen met plakband (eendenband) of gebruik maken van vloeibare was. Als alternatief kunt u de mal spuiten met siliconenspray of teflonspray. Met siliconenspray is het raadzaam om tot drie lagen aan te brengen. Het is zeer belangrijk om een losmiddel te gebruiken om het tafelblad later te verwijderen, anders zou de hars aan de MDF blijven plakken en zouden de delen van de mal zeer moeilijk te verwijderen zijn van de harstafel.
 • Het is ook essentieel voor deze stap dat het oppervlak waar de mal zich bevindt absoluut vlak is. Anders zou de hars later krom worden en gaan lekken.

epoxyhars gieten mal

 

Het bevestigen van het hout in de mal

 • Nadat de mal is afgewerkt, kunt u het hout inbrengen. Duw het hout in de exacte positie die u wilt dat het in de afgewerkte tafel zit en zet het goed vast met verschillende parallelle klemmen. Voor kleinere tafels kunt u het hout bijvoorbeeld met bakstenen wegen. Vergeet echter niet dat alle gereedschappen of onderdelen die gebruikt worden om het hout te fixeren in contact kunnen komen met de hars.
 • Het is sterk aanbevolen om een barrière van sanitaire siliconen aan te brengen op het hout langs de rand van de rivier. U moet de barrière echter niet te dicht bij de rand trekken – houd een afstand van 1 tot 2 santimetre aan, zodat de hars netjes wordt ingeschonken. Met zo’n barrière voorkom je dat de hars zich later over de hele tafel verspreidt.

tafel met epoxy

 

 

Epoxyhars Bereken de hoeveelheid

Om u te helpen berekenen van de hoeveelheid epoxyhars die nodig is voor uw tafel, heeft tivarati geprogrammeerd een extra rekenmachine voor het gieten van tabellen, die de totale hoeveelheid en de mengverhouding van hars en verharder berekent.

 

 

Mengen van epoxyhars

 • Zodra u met de hars werkt, draagt u nitrilhandschoenen, een veiligheidsbril en ademhalingsbescherming.
 • Gebruik een voldoende grote emmer om de hars te mengen. Bij voorkeur een die groot genoeg is voor de gehele hoeveelheid hars of de eerste laag hars.
 • Zorg ervoor dat de epoxyhars en de verharder op kamertemperatuur zijn voor een optimale verwerking.
 • Afhankelijk van het epoxyharsproduct kan het nodig zijn om de hars in lagen te gieten. Dit komt omdat hars de eigenschap heeft extreem heet te worden en boven een bepaalde dikte te koken. Als de hars kookt, is hij onmiddellijk onbruikbaar of wordt hij troebel. Hoeveel lagen nodig zijn, hangt natuurlijk niet in de laatste plaats af van de dikte van uw tafelblad. Let in ieder geval op de maximale laagdikte (zie de instructies van de fabrikant). Er zijn echter ook speciale epoxyharsen die in één stap kunnen worden gegoten.
 • Zorg ervoor dat u de door de fabrikant aanbevolen mengverhouding volgt en dat u de harscomponenten zeer goed mengt. U kunt het beste een boormachine met een mixer gebruiken. Dit is de enige manier om een optimale vermenging van de componenten te garanderen.
 • Wanneer u klaar bent met het mengen, kunt u de luchtbellen in de hars verwijderen met een hete luchtdroger of een bunsenbrander. Maar breng de föhn alleen maar even aan als dat nodig is of zwaai de föhn er maar even overheen, want anders kan de hars beschadigd raken.

epoxy gieten
epoxy tafelblad

 

Harsen verven en het gieten van een water effect

 • Het is van groot voordeel om hier een speciale epoxyhars te gebruiken, die in één keer gevuld kan worden en niet in meerdere lagen. Maar het geheel is natuurlijk ook mogelijk met meerdere lagen. (Ik zal in de paragraaf “Stroomtabel met kristalheldere hars” uitleggen hoe je de hars correct legt)
 • Na het mengen van de twee harscomponenten kunt u optioneel pigmenten naar keuze toevoegen.
 • Voor deze typische waterlook giet u uw hars in twee verschillende bakken, bijvoorbeeld in een verhouding van 1 : 1,5. Het kleinere deel van de hars is gekleurd met een mat blauw pigment en het grotere deel met een turquoise metaalpigment. Natuurlijk kunt u ook andere epoxyharskleuren gebruiken, afhankelijk van uw smaak.
 • Giet nu beide bakken tegelijk in uw matrijs, hetzij van één kant, hetzij afwisselend. Voor een geslaagd watereffect maakt u tijdens het gieten lichte cirkelvormige bewegingen met het reservoir, vooral met het metaalpigment.
 • Wanneer je alles volledig in de mal hebt gegoten, kun je een houten stokje of iets dergelijks gebruiken om het patroon in de hars naar wens te veranderen of te versterken.
  Nu zou het ook het perfecte moment zijn als u een epoxy tafel met LED-verlichting wilt maken – plaats de LED-tape in de hars en bevestig de aansluitkabel zodat deze niet in de hars wegzakt.
  Laat dan alles genezen volgens de instructies van de fabrikant.

 

zelf epoxy gieten

 

 

Riviertafel met kristalheldere hars en ingebedde objecten

 • Giet de eerste laag van de kristalheldere hars snel maar voorzichtig uit en ga over de epoxyhars heen met een heteluchtdroger. Verhit de hars nooit langer dan 3 seconden op één plaats, omdat dit kan leiden tot rook of verbranding van de hars en het eindresultaat een gelige epoxy kan zijn.
 • De tweede gieting gebeurt in de zogenaamde “B-fase”. Op dit moment is de eerste laag nog niet volledig uitgehard en is nog steeds plakkerig. Als je het licht aanraakt met je handschoen, moet de hars niet langer vloeibaar zijn, maar moet het aanvoelen alsof je de binnenkant van een tape aanraakt. Dit betekent dat het klaar is voor de tweede bezetting. Wacht niet langer, anders kan het zijn dat de tweede laag zich niet optimaal met de eerste verbindt. Als je dit punt hebt gemist, wacht dan tot de hars volledig is uitgehard. Schuur het vervolgens licht op met 220 grit, maak het oppervlak schoon en giet de tweede laag erop.
 • Als u nu objecten zoals kiezelstenen, kristallen of andere zaken wilt inbedden, moet u dit ook doen in de zogenaamde B-fase. Doe dit alstublieft niet eerder, anders zakken de stenen naar de bodem.
 • Giet nu de tweede laag hars net boven de rand.
 • Laat de hars volledig uitharden – zorg ervoor dat u de instructies van de fabrikant exact volgt.

 

epoxy tafel maken

 

Vormen van het tafelblad

 • Draai de schroeven van de mal los en verwijder de parallelle klemmen. Scheid nu de mal van het gegoten tafelblad met behulp van een kunststof hamer en beitel. Voer deze stap zorgvuldig uit zodat uw tafelblad niet beschadigd raakt.

epoxyhars tafel

 

Slijpen

 • Nadat u het blad uit de mal heeft gehaald, is het tijd om het tafelblad te schuren. De eenvoudigste manier om dit te doen is met een excentrieke schuurmachine. Natuurlijk kun je dit ook met de hand doen, het belangrijkste is gewoon dat er geen hars meer op het hout zit. Begin met korrel 80 tot korrel 400. Draag
 • Optioneel kunt u de randen van uw tafelblad ook perfect gladstrijken met een bovenfrees of, indien nodig, bijknippen of opnieuw schaven met een cirkelzaag.

Tip: Hoe hoger het gewenste glansniveau van het oppervlak, hoe fijner u moet schuren, d.w.z. hoe hoger de korrelgrootte. Voor een nog glanzender oppervlak kunt u de epoxyhars polijsten.

epoxy tafels

 

Eindig met

 

Polijsten en oliën van het tafelblad

 • De eenvoudigste manier om het tafelblad af te werken is door het te oliën om het hout te beschermen. Met het oliën geef je het oppervlak een gelijkmatige uitstraling met minder glans, maar een natuurlijk gevoel. Ik raad de olie van Odie aan. Het sluit het hout af en geeft het een natuurlijke uitstraling. Bovendien hoef je met deze olie maar één keer aan te brengen en hoef je het niet opnieuw te oliën. Over het algemeen wordt het hout donkerder als het wordt geolied dan wanneer het niet wordt geolied. De weerstand neemt echter aanzienlijk toe door meerdere malen houtolie aan te brengen.
 • Het beste is om de olie gelijkmatig op het hele tafelblad aan te brengen met een zachte doek. Voordat u het tafelblad in de olie zet, moet u het echter – vooral de Resin River – met een polijstmachine en polijstpasta behandelen. Hierdoor worden eventuele schuursporen verwijderd en krijgt het oppervlak een glanzende afwerking.

 

 

Omhulling met heldere hars

 • Een DIY-variant voor een glanzend oppervlak van uw tafelblad is om het te coaten of te bedekken met kristalheldere hars. Begin met de onderkant van het tafelblad. Breng op alle vier de zijden een stevig plakband aan, dat 1 tot 2 santimetre uitsteekt. Dit werkt als een barrière om te voorkomen dat de hars ongelijkmatig over de zijkanten druipt.
 • Giet de hars over het oppervlak en verdeel het gelijkmatig over het hele oppervlak met een plastic spatel. Om luchtbellen te voorkomen, moet u de hars kortstondig in brand steken met een heteluchtdroger. Laat nu de hars volledig uitharden.
 • Ik raad ten zeerste aan om een tweede laag hars te gieten, de eerste is alleen de basis. Hiervoor dient u de eerste laag van tevoren te schuren, zodat de lagen zich optimaal aan elkaar hechten.
 • Als alles goed is uitgehard, verwijder dan de tape. Lijm nu de geschilderde onderzijde van de rand minstens 5 santimetre breed.
 • Draai het tafelblad om en leg er iets geschikts onder, bijvoorbeeld houtsnippers. Zorg ervoor dat het tafelblad 100% in denge is en dat de reeds gelakte onderkant niet beschadigd wordt. Het is daarom aan te raden om een vlies of iets dergelijks onder het tafelblad te leggen.
 • Giet nu de hars over de bovenkant van de tafel inclusief de tafelranden en verdeel het gelijkmatig met de spatel. Laat alles goed uitharden en verwijder dan de tape.
 • Gebruik ten slotte een fijn schuurpapier om de scherpe randen aan de onderkant glad te strijken.

river table

 

Polyurethaan coating

 • Een 100% perfecte coating kan alleen worden bereikt met een polyurethaancoating. Voor dit soort schilderwerk zijn echter een verfcabine, speciale apparatuur en de juiste technologie of knowhow nodig. Zo’n schilderij kan alleen door een professional worden gemaakt en is relatief duur. Daarom is deze afwerking absoluut perfect en zeer nobel. Zo geeft u uw tafel een indrukwekkend, spiegelglad oppervlak en bovendien is het tafelblad zeer duurzaam en goed beschermd tegen invloeden van buitenaf, zoals krassen.

Een polyurethaanlak van een professional is niet bepaald goedkoop – maar naar mijn mening is het zeker de moeite waard om te investeren in een professionele lak van je tafelblad voor zo’n hoogwaardige tafel.

 

Geschikte poten voor uw epoxy tafelblad

 • Tot slot kunt u de poten naar keuze op uw tafelblad schroeven. Deze kunnen worden gemaakt van een bijpassende houten of stijlvolle metalen tafelpoten.

 

rivier tafel

 

 

Verschillende soorten tafels om zelf te bouwen

De volgende tabeltypes zijn bijzonder geschikt voor de Epoxy River Table-techniek:

 • Houten eettafel
 • salontafel
 • Bijzettafel
 • Tuintafel
 • Dressoir

 

 

Wilt u meer artikelen lezen over epoxyhars in combinatie met hout? Dan is de volgende blogpost misschien wel interessant voor u: Epoxyhars hout. Ook spannend is ons artikel over het maken van kunstharsen.

 

 

Veelgestelde vragen en antwoorden over het bouwen van een eigen epoxyhars tafel

 

? Hoeveel epoxyhars voor tafel?

Meet eerst het gewenste oppervlak op dat u wilt vullen met epoxyhars. Dan kunt u de hoeveelheid epoxyhars berekenen met onze epoxyhars calculator en de epoxyhars mengen voor uw epoxyhars tafel.

 

? Kan de LED-verlichting in het tafelblad worden gegoten?

U kunt eenvoudig LED-strips in het tafelblad gieten. Let bij het gieten op de temperatuurontwikkeling, zodat de giethars niet te heet wordt en de LED-verlichting smelt. U moet de connectoren goed bevestigen, zodat u ze achteraf kunt aansluiten. Gebruik hoogwaardige LED-lampen, omdat u deze na het gieten niet kunt verwisselen.

 

? Boomschijf gebruiken als harstafel?

U kunt ook kruiselings gezaagde boomschijven gebruiken als een harstafel. Het hout moet hier ook heel goed gedroogd worden. Lijm de boven- en onderkant van de schijf goed vast en vul de scheuren 1-2 keer op. Vervolgens kunt u de boomschijf afdichten met epoxyhars en de poten monteren.

 

 

celio antonio romani

Célio Antonio Romani

Célio Antonio Romani is een autodidactische Braziliaanse kunstenaar, geïnspireerd door de natuur, gedreven door het universum en omgeven door atmosferische gevoelens. Célio woont met zijn vrouw en zoon in Curitiba, in de staat Paraná, een van de beste en meest geavanceerde steden van Brazilië op het gebied van onderwijs, gezondheid, milieu en infrastructuur. Célio is altijd erg geïnteresseerd geweest in het leren van nieuwe dingen en het veranderen van dingen. Hoewel hij al heel lang in hetzelfde bedrijf werkt, wilde hij altijd al nieuwe dingen uitproberen en doet hij graag wat hij wil. Dus begon hij te schilderen en kunst te maken met verschillende technieken. Met kunst vond hij een manier om zich vrijer te uiten en een deel van zijn persoonlijkheid en ziel aan de kijker over te brengen. Naast zijn artistieke hars-houten meubelen maakt Célio ook prachtige foto’s in hars en is hij een begenadigd fotograaf. Door zijn jarenlange ervaring in internationale bedrijven heeft Célio het vermogen om met druk en veranderende omstandigheden om te gaan. Nog niet zo lang geleden besloot hij een tweede poot te creëren om op te staan met zijn kunst, met name zijn houten en harskleurige meubelen.

Dus richtte hij zijn eigen kleine bedrijf Wood’n Water Artwork en Design op. Wood’n Water is ontstaan uit een diep verlangen om kunst op een andere manier te maken, om nieuwe concepten te creëren, om buitengewone materialen en processen te combineren. Het gevoel van kwaliteit kwam uit het diepst van de ziel van de kunstenaar, uit zijn achtergrond en zijn behoefte om de dingen met grote zorg te doen, altijd met grote aandacht voor de kleinste dingen. Zijn klanten waarderen onder meer deze aandacht voor detail. De filosofie van Célio is het creëren van unieke en exclusieve meubels van de hoogste kwaliteit. Dit alles op een altijd duurzame basis, met als doel de natuur en het milieu te beschermen en te respecteren. Célio gebruikt alleen gerecycleerd hout, zoekt naar dood hout in het regenwoud en verzamelt bomen die op natuurlijke wijze zijn omgevallen. Er wordt geen tropisch hout gekapt speciaal voor zijn meubels! Célio maakt echte meesterwerken uit deze spannende bossen en de oude bomen leven voort in de huiskamers van zijn klanten en krijgen een tweede leven. Onder Célio’s klanten zijn er veel vaste klanten en architecten die zijn meesterwerken op prijs stellen.

www.cromani.com      https://www.woodnwater.com.br

https://www.instagram.com/celio.romani/

https://www.instagram.com/woodnwater_artwork_and_design/

Source link

Bunları da sevebilirsiniz