Lazer ölçerin iyi mi çalıştırılacağını ve ipuçlarını öğretmek


Günümüzde müteahhitler, mimarlar, zemin montajcıları ve işlerinde oldukca fazla ölçüm yapmak zorunda olan öteki kişiler, şerit metreler şeklinde eski ölçüm cihazları yerine çoğu zaman lazer metreler kullanıyor. Bu kati ve ergonomik vasıta, ev projeleri yapmakla ilgilenen averaj bir şahıs için bile uygundur.

Mesafeleri süratli ve doğru bir halde ölçmenin yanı sıra lazer metre, kullanıcılara çeşitli başka özellikler ve faydalar sağlar. Uygun bir lazer ölçer satın almak ve onu doğru kullanmak, projelerinizin doğruluğunu ve hızını büyük seviyede artırabilir. Bu yazıda, bir lazer ölçümü ile iyi mi çalışılacağını ve doğru ölçüm için ipuçlarını tartışıyoruz.

Lazer sayacı iyi mi çalışır?

Lazer telemetreler, bir lazer darbesinin bir hedeften yansıması ve mesafeyi belirlemek için cihaza geri dönmesi için geçen süreyi ölçer. Bu ilke “uçuş süresi” ilkesi olarak bilinir ve lazer ışığının durağan(durgun) bir hızla hareket etmesi esasına dayanır. Rahat bir bilgisayar yardımıyla, belirli bir noktaya olan mesafe oldukca doğru bir halde hesaplanabilir. Bu yüzden lazer metre ölçüm aleti, çeşitli ölçümler yapmak zorunda olan profesyoneller içinde popüler bir araçtır.

Lazerler, belirli bir frekansı sakınan odaklanmış ışık ışınlarıdır. Bu ışınlar, lazer telemetrenin etkinliğini azaltmadan, yaymadan ve azaltmadan oldukca uzun mesafelere yayılır. Ek olarak, lazer ışığı düzgüsel beyaz ışığa bakılırsa daha azca saçılır, bundan dolayı lazer ışınları yoğunluğunu kaybetmeden daha uzun mesafeler kat edebilir. Beyaz ışığın aksine lazer ışını, bir nesnenin mesafesini hesaplamada oldukca mühim olan hedeften yansıdığında maksimum keskinliğini korur. Lazer ölçüm aletinin doğruluğu, cihaza geri gönderilen darbelere bağlıdır.

lazer sayacı

Lazer ölçüsü kullanan video

Bu videoda, lazer ölçüm aletinin iyi mi kullanılacağını ve ayarlarını tam olarak öğrenebilirsiniz.

Bir lazer metre ile iyi mi çalışılacağını öğrenin

Bir lazer metre ile nasıl çalışılacağını öğrenin

Bir lazer ölçüsü kullanmak için ölçmek istediğiniz nesnenin bir ucuna yerleştirin ve peşinden lazer ışınını nesnenin öteki ucuna vuracak şekilde hedefleyin. Duvarınız, direğiniz yada benzeri bir şeyiniz yoksa, ölçmek istediğiniz noktaya nişan almayı seçebilirsiniz. Bir lazer ölçüsü ile ölçüm işlemi, geleneksel bir şerit metreninkine benzer; Boyutları ölçmek için metal bir bant yerine bir lazer ışını kullanılması farkıyla. Lazer doğru yerdeyken düğmesine basın. Bu sayede lazer sayacı mesafeyi hesaplar ve ekranında gösterir.

Lazer ölçer, mesafeleri kırılgan lazer ve fotofizik ve faz değişiklik yapma yöntemiyle ölçer. Bu yöntemde, bir lazer ışını bir nesneye çarpar ve yansıması iletilen ışınla karşılaştırılır. Ek olarak, bir ışık darbesinin mesafesini ve yansıma süresini hesaplamak için “uçuş süresi” yöntemi kullanılır. Bazı lazer ebatlarında birden oldukca mesafeyi ölçebilir ve bu tarz şeyleri otomatikman ekleyebilirsiniz. Kimi zaman gün içinde lazerli ölçüm ve dış ortamda mesafe ölçümü ile meşgul olduğunuzda ve kuvvetli güneş ışığında ve uzak mesafelerde lazer noktasını görmek olanaksız hale vardığında nokta bulucu kamera da kullanabilirsiniz.

Lazer sayaç ayarları

Lazer sayaç ayarları

Ölçüm işlemine başlamadan ilkin aygıt ayarlarının denetim edilmesi gerekmektedir; Şundan dolayı aksi takdirde ölçümleriniz doğru olmayacaktır. İlk olarak, istediğiniz ölçü birimini metre, fit yada inç olarak seçin. Ölçüm esnasında ve hatta sonrasında birimleri değiştirebilirsiniz. Doğrusu hemen sonra başka bir birim seçmek isterseniz endişelenmenize gerek yok. Ek olarak lazer metrenin hangi kısmından ölçüme adım atmak istediğinizi belirtmeniz gerekmektedir. Aletin alt veya üst kenarları, ölçümün başlangıç ​​noktası yada sözde referans noktası olarak tanımlanabilir. Gece yada karanlık bir alanda çalışıyorsanız, arka ışığı açmanız gerekebilir. Aleti hareket ettirerek değişik noktalardaki mesafeleri ölçmek için aleti devamlı ölçüm moduna bile alabilirsiniz. Ek olarak, lazer metre minimum ve maksimum değerleri kaydedebilir.

alenen

Bosch lazer ölçüsü ile emek verme eğitimi

Bosch lazer ölçüm cihazları çeşitli tasarım ve modellerde pazarlanmıştır. Size pek oldukca olanak ve iyi bir yapı kalitesi sunan bu modellerden biri de Bosch GLM 80 80 Metre Lazer Ölçümü’dür. Bu model ve bir çok Bosch lazer ölçer, performans ve verimlilik açısından ortak özelliklere haizdir. Duvarın ve yerin uzunluğunu, tavan yüksekliğini vb. ölçmek için aşağıdaki şeklinde bir Bosch lazer ölçümü kullanın.

Bosch lazer ölçüsü ile çalışma eğitimi

Devamlı ve devamlı ölçümler için aşağıdaki noktalara dikkat edin.

Bosch lazer ölçüsü ile çalışma eğitimi

Ronix lazer sayacıyla iyi mi çalışılır

Ronix lazerli ölçüm aleti piyasada değişik modellerde ve değişik aralıklar, doğruluk ve uygulamalarla mevcuttur. Mesela, Ronix 100m Lazer Ölçüm Modeli RH-9353 doğru ve kuvvetli bir alettir ve ±2 mm/m’lik bir ölçüm doğruluğuna haizdir. Ronix lazer ölçüm aletinin mühim bir pozitif yanları da iki kişinin yapacağı işi kolayca yapabilmesi ve merdiven çıkmaya gerek kalmadan yüksek tavan şeklinde ulaşılması zorluk derecesi yüksek bölgeleri kolaylıkla ölçebilmesidir. Ronix lazer ölçüm cihazları, piyasada bulunan en doğru lazer ölçüm araçlarından biridir. Ronix Lazer Metre, mesafe, hacim, alan ölçümü, devamlı ölçüm ve Pisagor yöntemi ölçümü yapabilmesi sebebiyle ev, inşaat ve çeşitli endüstriler için önerilir. Aşağıdaki şekilde Ronix RH-9353 lazer ölçümü ile iyi mi çalışılacağı gösterilmektedir:

Ronix lazer sayacıyla nasıl çalışılır

Ronix RH-9353 Lazer Ölçüm, 100 m’ye kadar olan mesafeleri kolaylıkla ölçer. Bu cihazın okunabilir bir arka aydınlatmaya haiz ekranı, karanlık ortamlarda ölçülen sayıları oldukca net bir halde gösterir ve düşük ışıklı yada ışıksız koşullarda çalışmaya olanak tanır. Bu alet IP54 sertifikalıdır ve sağlam bir gövdeye haizdir ve suya ve toza dayanıklıdır, bu da sıkıntılı yağmurlu koşullarda yada tozlu ortamlarda emek harcamayı kolaylaştırır. Ek olarak, bu lazer ölçüsünün kompakt boyutu ve uygun ağırlığı, değişik ortamlarda taşınmasını kolaylaştırır. Ek olarak RH-9353 lazer ölçer iletki, veri depolama ve ölçü birimlerini dönüştürme şeklinde başka özelliklere de haizdir.

Sıkça Sorulan Sorular

Lazer sayacı iyi mi ayarlanır?

Çalışmaya başlamadan ilkin ölçü birimini, referans noktasını ve ölçü modunu ayarlamamız gerekiyor.

Lazer sayacı ile iyi mi çalışıyorsunuz?

Lazer ölçüm cihazını nesnenin bir ucuna yada ölçmek istediğiniz mesafeye yerleştirin ve lazer ışınını nesnenin öteki ucuna doğrultun.



Source bağlantı