Lavabo ve banyo seramiklerinin kararmasının nedeni ve nasıl düzeltileceği


Banyonuzu sık sık temizlemekten bıktınız mı? Genellikle lavabo da dahil olmak üzere banyonun çeşitli bölümleri birkaç gün hatta birkaç saatlik temizlikten sonra tekrar kirlenir. Birçok kişi klozetin veya klozetin en fazla kirliliği ve bakteriyi içerdiğini düşünür; Ancak sonuçlar, tuvaletteki bakteri miktarının banyonun diğer bölümlerine göre çok daha yüksek olduğunu gösterdi. Ayrıca çamaşır kontaminasyonu genellikle leke ve kararma gibi görünümü üzerinde olumsuz etkilere sahiptir. Bu yazımızda lavabo ve banyo seramiklerinin kararma nedenlerini inceleyeceğiz ve bu sorunu çözmek için çözümler sunacağız.


Klozet oturağı neden karanlık?

Pelvis kararmasının giderilmesi

Küvetin türü ne olursa olsun, küvette ve banyonun diğer kısımlarında kararmanın, leke ve kirlenmenin oluşmasının belirli nedenleri vardır. Örneğin ayakta duran bir seramik eviyenin kararma sebebi ile çelik bir eviyenin kararma sebebi arasında fark yoktur. Banyodaki yaygın bir kir ve kirlilik nedeni, kiri ve bulaşmayı havlu yüzeyine aktaran günlük el yıkamadır. Küveti düzenli olarak temizlemezseniz, bu kir birikecek ve küvetin kaplamasında hoş olmayan siyah bir kaplama oluşturacaktır. Bu kirli tabaka hoş olmayan bir koku oluşturabilir. Bu nedenle düzenli akvaryum temizliği çok önemlidir.

Çok miktarda mineral içeren veya “sert su” olarak adlandırılan su, tuvaletin kararmasının bir başka nedenidir. Günümüzde sert sular kentsel tesisat sistemine akmakta ve ısıtma ve soğutma sularında tortulaşma, boru tıkanmaları gibi sorunlara yol açmaktadır. Sert suyun bileşiminde kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller bulunur. Bu maddelerin sudaki miktarları fazla ise akvaryumunuzda leke bırakacaktır. Sert su buharlaştıkça bu mineraller lavabo veya banyo seramiklerinde kalır; Sonuç olarak, lavaboda lekeler oluşur.

Pelvisin kararması nasıl giderilir

Pelvis kararmasının giderilmesi

Sır bakımı ve boyama, uygun yöntemler ve temizleyiciler hakkında bilgi gerektirir. Makyaj emayesini temizlemek için size birkaç ipucu ve püf noktası öğreteceğiz. Bu ipuçlarının ve püf noktalarının çoğu diğer cam yüzeyler için de geçerlidir. Bu numaralardan bazıları, diğer lavabo türlerinin yüzeylerini temizlemek için bile kullanılır. Aşağıda bu yöntemleri inceleyeceğiz.

Kabartma tozu ile lekeleri çıkarın

Kabartma tozu birçok farklı kullanıma sahiptir. Bu kullanımlar arasında evin çeşitli yüzeylerini temizleme özelliğinden bahsediyoruz. Kabartma tozunun temizleme gücü, lavabonun kaplamasındaki kir ve lekelerin çoğunu çıkarmak için yeterlidir. Öte yandan, temizleme gücü emayeye zarar vermeye yetmez.

Küvetin boyasını temizlemek için önce küvetin tüm yüzeyini bir sünger veya bezle ıslatın. Ardından lekelerin ve siyah noktaların üzerine kabartma tozu serpin. Bu bölgelere hafifçe kabartma tozu sürün. Aşırı basınca gerek yok. işi tamamladıktan sonra, lavabonun yüzeyinde kabartma tozu izi kalmadığından emin olun; Çünkü karbonat banyo yüzeylerinde belli belirsiz izler bırakır. Kabartma tozunun leke çıkarma gücünü artırmak için biraz amonyak, beyaz sirke, hidrojen peroksit veya limon suyu ekleyebilirsiniz. Bu sayede lavabo yüzeyindeki her türlü leke ve siyahlığı giderebilirsiniz.

Pelvis kararmasının giderilmesi

Cam akvaryumun çamaşır suyu ile temizlenmesi

Bildiğiniz gibi çamaşır suyu çok kullanılan bir madde; Ancak beyaz yüzeylerde en iyi sonucu verir. Bu yüzden sadece beyaz makyaj tezgahlarını temizlemek için harikadır. Çamaşır suyu bazı kaplamalara zarar verebilir ama neyse ki emayeye zarar vermez. Ancak beyaz olmayan emaye yüzeylerde, renge zarar verebileceğinden ağartıcı kullanmayınız.

Beyaz tezgahı çamaşır suyu ile temizlemek için tezgahı tüm kirli ve lekeli yüzeyleri kaplayacak kadar çamaşır suyu ile iyice ıslatın. Lavabonun etrafındaki eşya ve nesnelerin üzerine dökülmemesi için çamaşır suyunu sprey formunda kullanmak muhtemelen en iyisidir. Ardından tüm ıslak yüzeyleri kağıt havlularla örtün ve gece boyunca bırakın. Ertesi sabah, kağıt havluları dikkatlice çıkarın ve çamaşır suyu kalıntılarını gidermek için lavaboyu iyice yıkayın. Bu yöntem, lavabo boyasından her türlü siyahlığı ve lekeyi çıkarmak için çok kullanışlıdır.

Lavabonun kaplamasını beyaz sirke ile temizleyin

Beyaz sirke, başka bir çok yönlü ev temizleyicisidir. Bu madde lavabo kaplamasının yanı sıra mutfak tezgahını temizlemede de etkilidir. Beyaz sirke, sert su lekelerini çıkarmak ve havlunuzun kararmasını önlemek için iyidir.

Sirke ile basit bir ev temizliği solüsyonu yapmak için gideri kapatın ve lavaboyu sıcak suyla doldurun. Sıcak suya yaklaşık yarım bardak beyaz sirke dökün. Su ve sirke karışımını üç ila dört saat bekletin. Ardından karışımı boşaltmak için suyu açın. Lekelerin çoğu yumuşak bir bezle veya viskiyle hızla çıkar. İşi tamamladıktan sonra lavaboda sirke izi kalmadığından emin olun. Aksi takdirde sirkenin asitliği ona zarar verebilir. Beyaz sirkenin lavaboyu çok iyi temizlediğini ve dezenfekte ettiğini belirtmeliyiz.

Sıkça Sorulan Sorular

PVC havuzun kararmasının sebebi nedir?

Bu yazıda değinilen noktalara göre PVC havuzların kararma nedenleri diğer havuz türlerinden farklı değildir.

Gösterişin kararmaması için ne yapılmalı?

Lavabo sırının kararmasını önlemek için sır üzerinde kir ve pislik birikmemesi için birkaç günde bir temizlik malzemeleri ile iyice yıkanmalıdır.



Source link