Hususi hizalama ile sağlanan düzey çizgisi döşeme eğitimi ve seramik emek vermesi


Fayans ustasıysanız yada evinizi kendiniz dekore etmeyi planlıyorsanız, doğru araçları ve teknikleri kullanmalısınız. Lazer hizalama, en mühim döşeme araçlarından biridir. Bir lazer terazisi yardımıyla birçok döşeme zorluğunun üstesinden gelebilir ve işinizi olabildiğince doğru bir halde yapabilirsiniz. Lazer hizalama ile döşeme, işinizin güzelliğini ve zarafetini artırır. Fayans döşemede lazer seviyesi ile emek verme yöntemi kullanılan lazer seviyesi türüne nazaran değişmektedir. Aşağıda, lazer terazisi kullanarak fayans ve seramik yapmayı ve düzey çizgisinin iyi mi kullanılacağını öğreteceğiz.


Lazer terazisi döşeme için uygundur

Doğru karo lazer seviyesi, emek verme yüzeyinizde kolayca görebileceğiniz net, keskin bir lazer ışını oluşturur. Sadece “lazer karo hizalama” terimini kullanmak doğru değildir; Zira lazer döşeme makinesi zemin ve duvarlara halı, tuğla, ahşap zemin, taş vb. başka araç-gereç yada nesneleri döşemek için kullanılabilir. Aşağıda, değişik lazer seviyesi türlerini tanıtacağız.

Lazer raster hizalama

Lazer raster hizalama

Spot lazer seviyesi, bir yüzey üstündeki lazer noktalarını ve noktaları gösterir ve bir yada daha çok nokta üretebilir. Düzey birkaç lazer noktası üretme kabiliyetine sahipse, bu noktalar dikeydir ve uzantıları birbiriyle kesişir. Bu lazer noktaları, nesneleri dikey yada yatay bir düzlemde hizalamak için kullanılır. Bosch’un GPL 5 beş noktalı lazer nivosu, bu şekilde bir lazer nivo tipidir.

çapraz lazer hizalama

çapraz lazer hizalama

Bu düzleyici, lazer ışınlarını dikey yada yatay olarak 180 aşama atar ve ışığı her iki yönde yayar. Bu seviyedeki lazer ışınları çoğu zaman öteki lazer seviyelerinin ışınlarından oldukca daha parlaktır. Artı işaretli lazer seviyelerinin sınırı olan bir aralığa haiz bulunduğunu da ihmal etmeyin. Mesela, Bosch Universal Level 2 kompakt lazer terazisi ortalama 10 metrelik bir menzile haizdir.

Döner lazer seviyesi

Döner lazer seviyesi

Döner lazer terazisi dönen bir açıklığa haizdir ve lazer noktalarını 360 dereceye kadar yayar. Bu tür düzey, inşaatçılar tarafınca ustalaşmış inşaat için yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu seviyeler dış mekanlarda kullanılıyorsa, en iyi sonuçlar için uygun bir dedektör kullanılması gerekir. Mesela, AGP-160 döner lazer nivosu bu tür lazer nivolarına bir örnektir.

Fayans lazer hizalama

Fayans lazer hizalama

Bu seviyeler fayans, taş ve her türlü zemin döşemek için tasarlanmıştır. Perfect Tiling Laser Level, zeminlerde, duvarlarda ve seramik karo yüzeylerde görebilmeniz için net, görünür bir lazer çizgisi oluşturur. Lazer hizalama ile fayans ustaları işlerini daha süratli ve doğru bir halde yapar ve artık tebeşirle çizgiler çekerek ve çizerek fayans döşemek zorunda kalmazlar. Değişik karo lazer seviyeleri kullanılabilse de, Model 081.130A Taş ve Fayans Lazer Seviyesi benzer biçimde bazı modeller, kolay taş ve fayans montajı için tasarlanmıştır.

Ek olarak okuyun: Lazer seviyesiyle iyi mi çalışılır ve ayarlanır

lazer seviyesi iyi mi kullanılır

Döşeme seviyesi çizgisi

Fayans lazer seviyesiyle iyi mi çalışılacağı beş adımdan oluşur.

1- Emek harcama yüzeyini ölçün

Kaç karoya ihtiyacınız bulunduğunu belirlemek için, uzunluklarını ve genişliklerini ölçerek yerin yada duvarların alanını hesaplamanız gerekir. Emek harcama yüzeyiniz dikdörtgen değilse, onu daha ufak dikdörtgenlere bölün ve peşinden alanlarını hesaplayın. Bir sonraki adımda, daha ufak dikdörtgenlerin alanını beraber gruplayın. Hesaplanan ortalama alan muhtemelen daha azca doğru olacaktır, sadece bu ortalama alanla kaç kareye ihtiyacınız olduğu hakkında temel detayları alabilirsiniz.

2- Emek harcama yüzeyini hazırlayın

Fayans döşemek için emek verme yüzeyinin hazırlanması. Harç ve ara kat malzemelerini kullandıktan sonrasında, emek verme yüzeyindeki fazla harcı yada mastiği paklayın ve yüzeyde çatlaklar görürseniz betonla kapatın. Tezgahı muntazam bir halde hazırlamazsanız, fayanslar kurulumdan birkaç gün sonrasında soyulacaktır.

3- En ince harçla karıştırın

Kovaya su ve harç dökün. Harcı hazırlarken, karışım istenilen konsantrasyona gelinceye kadar ambalajının üstündeki talimatları ne olursa olsun okuyun ve peşinden mikser ile benzeşik hale getirin.

ince harç

4- Fayansların lazer tesviye aleti ile tesviye edilmesi

Fayanslar hizalanmaz ve yüzeyde doğru konuma yerleştirilmezse, yüzeye muntazam bir halde oturmazlar ve döşendikten birkaç gün sonrasında ayrılırlar. Burası bir lazer düzleştiricinin kullanışlı olduğu yerdir. Lazer çizgileri odanın her tarafına dağılacak ve karoların konumunu sıfır ile doksan aşama içinde tahmin edebilecek şekilde odanın köşesindeki teraziyi çalıştırın. Sonrasında uygun boyutta bir mala kullanarak harcı yüzeye gösterim. Düzey çizgisini kılavuz olarak alın ve karoları harç yatağına kafi basınçla yerleştirin. Kılavuz çizgisi yardımıyla yüzey döşemesi tamamlanana kadar çalışmaya devam edin.

Döşeme seviyesi çizgisi

5- Fayansları duvar yada zemin süresince döşeyin

Güverte karolarını döşedikten sonrasında, bordür karolarını duvara ve zemine uyacak şekilde kati. İlk olarak, duvar ile bitişik karolar arasındaki mesafeyi belirleyin ve hepsini işaretleyin. Ölçüm yaparken enjeksiyon hattının genişliğini göz ardı edin. Peşinden fayans testeresi kullanarak fayansları kati. Bir açıyla kesmek için kiremit kıskaçlarını kullanın.

Seramik hizalama

Seramik hizalama

Seramik bir zemin döşemek için süpürgelikleri çıkarın ve yeni yüzeye yer açmak için karoları çıkarın. Peşinden bir el süpürgesi ile istenilen yüzeydeki atıkları paklayın. Kendiliğinden yayılan harcı geniş bir kovaya dökün ve mikserle karıştırın. Peşinden harcı zemine gösterim. Kendiliğinden yayılan betonu harç olarak kullanarak, bununla birlikte yüksek mukavemete haiz pürüzsüz, muntazam bir yüzey oluşturun. Bu harcı beton yüzeyi düzeltmenin yanı sıra seramik karo, vinil zemin, ahşap ve laminat benzer biçimde esnek olmayan yüzeyler için de kullanabilirsiniz. Seramik tesviye için, kendi kendini tesviye eden bir taban, bir kiremit kelepçesi ve bir takozdan oluşan bir kiremit tesviye aleti de kullanabilirsiniz.

Bir sayfa ve bir cetvel yada klips olmak suretiyle iki parçadan oluşan vida seviyesi de piyasada mevcuttur. Mengeneyi iki kare arasına yerleştirdikten sonrasında sayfayı iki karenin hizasına gelecek şekilde sıkıyoruz ve aynı seviyede tutuyoruz. Fayansların cinsine ve boyutuna nazaran en uygun tesviye aletini kullanmalısınız. Yer karosu tesviye hattını kullanırken, lazer tesviye yardımıyla değişik odaların duvarlarında kılavuz çizgiyi işaretleyebileceğinize dikkat edin. Sonrasında dönüşlerden sonrasında seramiğin duvardaki kılavuz çizgiye ve ipe olan uzaklığını değerlendirerek odaların zeminini seramikle süsleyin.

vida seviyesi
alenen

Seramik için hizalama yöntemi

Seramik seviye çizgisi

Her türlü seramiğin montajına başlamadan ilkin çimento, aletler, bağlantılar, uygun seviyeler benzer biçimde lüzumlu malzemelerin hazırlanması ve lüzumlu zemin yüzeyinin hazırlanması gerekir. Duvar karosu hizalama çizgisini kullanmak ve peşinden seramik karoları takmak için aşağıdaki adımları izleyin. Ilk olarak duvardaki yatay ve dikey çizgileri baloncuklu yada lazerli terazi ile işaretleyin ve emek verme yüzeyinin muntazam olduğundan güvenli olun. Peşinden istediğiniz harcı duvara gösterim.

Ara parçayı parçalar içinde bir boşluk oluşturacak şekilde konumlandırın ve tesviye tabanını iki seramik parçası içinde uygun konuma takının. Pürüzsüz ve düz hale getirmek için seramik yüzeye bir çekiçle vurun. Peşinden kamayı seviyenin tabanına yerleştirin ve iki seramik parçasını aynı seviyede tutmak için bir çekiçle hafifçe vurun. Emek harcama yüzeyinin tamamen kurumasını bekleyin. Bittiğinde, takozları lastik bir tokmakla bağlantıdan çıkarın. Son aşamada, emek verme yüzeyini bir bulut ve süngerle paklayın.

Sıkça Sorulan Sorular

Seramik karoları tesviye etmek için hangi ekipmanlara ihtiyacımız var?

Seramik karoları hizalamak için lazer hizalama, tesviye, ara parçalar vb. benzer biçimde ekipmanlar kullanılmalıdır.

Döşeme için ne tür lazer seviyesi uygundur?

Doğrusal ve kesikli lazer hizalama türleri döşeme için uygun olabilir.

Yapışkan kağıt



Source bağlantı