Her türlü onarım ve iş için doğru yapıştırıcıyı seçmek


Metal tutkalı yada ahşap tutkalı şeklinde kırılan şeyleri ve parçaları yapıştırmak için her evde birkaç model tutkal bulunması gerekir. Evinizi doğru yapıştırıcılarla hazırlamak için ahşap, cam, fayans vb. yüzeylerde kullanılacak en iyi yapıştırıcılarla ilgili aşağıdaki makaleyi okuyun.

Hırdavatçılardan yapıştırıcı satın alırken fazlaca sayıda seçeneğin kafa karıştırıcı olması yaygın bir durumdur, yalnız değilsiniz. Yapıştırıcılar, çimento ve epoksi kombinasyonu bir çok insan için kafa karıştırıcıdır. Satın alırken daha dikkatli olsanız iyi olur. Tek tip yapıştırıcı her işe uygun değildir ve yanlış yapıştırıcı seçimi işinizi büyük bir felakete çevirebilir. Aşağıda, sizin için en iyi yapıştırıcıyı seçme yöntemi en kolay şekilde açıklanacaktır.

Hasarlı yer: cam

En iyi yapıştırıcı: saydam epoksi

Camın hususi görünümü sebebiyle hasar gördüğünde tamiri zor olsa gerek. Dudak dolgusu şeklinde ufak hasarları onarmak için damla yapıştırıcı kullanabilirsiniz, sadece daha büyük hasarlar için yüksek kaliteli saydam epoksi kullanın. Son olarak kuruyan epoksinin sararmaması için ambalaj üstündeki kelimelerin tamamen net olduğundan güvenli olun.

kariyer önerisi: Daha çok güç için, ilkin camın yüzeyini temizlemek için bir yağ ve gres sökücü kullanın. Kenarları birazcık pürüzlü hale getirmek için zımparalayın. Damlamaları önlemek için etkilenen bölgede azca oranda yapıştırıcı kullanın.

Hasarlı alan: seramik

En iyi yapıştırıcı: 2 parça epoksi

İster en sevdiğiniz kupanın sapı kırılmış olsun, ister büyükannenizin antika vazosunu onarım etmek istiyor olun, en iyi neticeleri elde etmek için iki bileşenli bir epoksi kullanmanız gerekir.

kariyer önerisi: Kenarların dar kısımlarına yapıştırıcı sürmek için kürdan kullanabilirsiniz. Cihazınızın yüzeyine yanlışlıkla birazcık yapıştırıcı dökerseniz, tamamen kurumasını bekleyin ve peşinden bir jiletle kazıyın.

Hasarlı alan: müstakil karolar

En İyi Yapıştırıcı: Kum harcı, çimento yada fayans yapıştırıcısı

Gevşek ve ayrılmış karolar çoğu zaman kurulum esnasında yeterince yapıştırıcı kullanılmamasından oluşur. Fayansların parçalandığını fark ederseniz, fayanslarınızı sabitlemek için ne tür bir yapıştırıcı kullanıldığını bilmeniz gerekir. Dikkatlice bakın, yapıştırıcı kuru yapıştırıcı şeklinde görünüyorsa hususi fayans yapıştırıcısı kullanın ve çimento şeklinde görünüyorsa kum çimento harcı en iyi seçimdir.

kariyer önerisi: Eski harcı istenen bölgeden çıkarın. Yine döşediğiniz karo çubuklarının mesafesini eşitlemek için bir ara parça kullanabilirsiniz. Fayansları yapıştırmadan ilkin harç yada yapıştırıcının birazcık kurumasını bekleyin.

Hasarlı alan: gevşek ahşap

En iyi yapıştırıcı: ahşap yapıştırıcısı

Tüm evlerde kimsenin oturmaya cesaret edemediği kirli bir çerçeve ya da köşeleri birbirinden ayrık bir fotoğraf çerçevesi vardır. Brother Ahşap Tutkalı, Sarı Sıvı Tutkal, ucuz ve fazlaca kuvvetli bir yapıştırıcıdır. İç mekanda düzgüsel ahşap tutkalı kullanılır.Yapıştırıcıyı teras, balkon korkulukları şeklinde dış mekanlarda kullanmak için paketin üstünde (dış mekanda kullanım için) yazdığından güvenli olun.

kariyer önerisi: Ahşap tutkalı yavaş kurur, bundan dolayı iki parçayı bir arada tutmak için kelepçe yada ağırlık kullandığınızdan güvenli olun.

taş tutkalı

Hasarlı bölge: ayrılmış cilt

En İyi Tutkal: Oldukça Amaçlı Beton Tutkalı

Deriyi kutulara, ışıklara ve çantalara tekrardan yapıştırmak için yüksek kaliteli, fazlaca amaçlı bir beton yapıştırıcı kullanın. Çoğu zaman bu yapıştırıcı, hususi bir kalemle metal kutularda satılmaktadır. Yapıştırıcının deri ve ahşap yada metal şeklinde deriyi yapıştırdığınız öteki malzemeler için uygun olduğundan güvenli olmak için talimatları okuyun.

kariyer önerisi: Tüm beton yapıştırıcılarda olduğu şeklinde, yapıştırmadan ilkin yapıştırıcının yapışkan hale gelene kadar hafifçe kurumasını bekleyin, peşinden iki yüzeyi birbirine yapıştırın.

Hasarlı alan: kapak ayrılmıştır

En iyi yapıştırıcı: beton yapıştırıcısı

Dolaplardaki köşe kapakları, her girdiğinizde giysilerinize yapıştığı için çoğu zaman öteki parçalara bakılırsa ayrılmaya daha yatkındır. Kaplamanın altındaki tahta iyi durumdaysa, kaplamayı beton yapıştırıcı kullanarak tekrardan yapıştırabilirsiniz.

kariyer önerisi: Her iki yüzeye de ince ve benzeşik bir katman halinde yapıştırıcı sürdükten sonrasında, yapıştırıcının yapışkan fakat ıslak olmayana kadar hafifçe kurumasını bekleyin ve peşinden iki yüzeyi birbirine bağlayın.

Hasarlı yer: çeşitli nesnelerde ufak kırıklar

En iyi yapıştırıcı: poliüretan yapıştırıcı

Yapıştırıcı dünyasındaki yeni yapıştırıcılar içinde, bu yapıştırıcı şüphesiz en iyisidir ve tüm atölyelerde ve evlerde olması gerekir. Bu yapıştırıcı değişik adlar altında satılmaktadır. Poliüretan yapıştırıcı, metal, taş, cam elyafı ve kauçuk şeklinde bir çok malzemeyle oluşturduğu kuvvetli bağ sebebiyle nadiren yayılır.

kariyer önerisi: Damlamaları önlemek için ihtiyacınız bulunduğunu düşündüğünüzden daha azca yapıştırıcı kullanın. Yapıştırıcı kuruduğunda kelepçe kullandığınızdan güvenli olun.

Sazokar çevrimiçi mağazası, bir tür yapıştırıcı koleksiyonu topladı. Sitede bulunan yapıştırıcı türlerinin sıralaması şunları ihtiva eder: granül yapıştırıcılar, silikon yapıştırıcı, termal yapıştırıcı, ahşap yapıştırıcı, vakumlu yapıştırıcı, ev tipi yapıştırıcılar, koli bandı, damla yapıştırıcı, 123 yapıştırıcı ve çift taraflı yapıştırıcı. Bu ürünleri online olarak satın almak için Sazokar internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.



Source bağlantı