Gündem nedir? | Hava kanalı çeşitleri ve kullanımları


Bina içi tesislerde ve elektrik panolarında hava kanalları kullanılmaktadır. Kanal delikli bir yapıya haizdir ve kolayca kesilebilir. Kanal değişik tip ve ölçülerde mevcuttur, ihtiyaca nazaran çeşitlerinden birini seçebilirsiniz. Hava kanalları seçiminin tanımına ve kriterlerine bakmak ve türlerini denetlemek için bizi takip edin.

Gündem nedir?

Kanal, elektrik kablolarını bir arada tutan boru şeklinde bir sistemdir. Kablo kanalı yardımıyla kablolar güvenli bir halde taşınabilir. Kanal ek olarak kablo kanalı, elektrik kablo kanalı ve kablo tavası olarak da bilinir.

Kanalın en mühim görevi, kablo için açık ve korumalı bir yol oluşturmaktır. Kabloların mekanik olarak korunması, nemden yada kimyasallardan korunması ve kimi zaman kablonun çiğnenen hayvanlardan korunması hava kanalı yardımı ile mümkündür. Bir kanal seçmek için şu parametrelere dikkat edin:

  • Kurulum yolunu ölçün
  • Kablonun toplam ağırlığını ölçün
  • Belirli bir kablo yükü taşıyan konveyörün yüksekliğinin, destek sunar arasındaki mesafenin ve genişliğinin ölçülmesi
  • Kanal sisteminin yapıldığı yerde korozyon direnci için standart gereklilikleri belirleyin
  • Kurulum yerinin sıcaklığına dikkat edin
  • Pozisyona bağlı olarak öteki hususi gereksinimleri not edin

Kanal türleri

termoplastik kanal

Zemin termoplastik kanalı, ergonomik, ucuz ve esnek yapısı sebebiyle sıva üstü montajlarda tercih edilmektedir.

Bu portların avantajları şunlardır:

  • yeme
  • Yüksek dayanıklılık
  • Kısa devreyi önleyin
  • Taşıması kolay
  • Montajı, kesmesi ve delmesi kolay
  • Güzel ve dekoratif görünüm
  • çeşitli renkler

Halojensiz termal hava kanalları değişik ortam ve koşullarda kullanılmaktadır, mesela avmleri, sinemalar, tiyatrolar, okullar, konuşma salonları ve yer altı bölgeleri, metro istasyonları ve banka kasaları benzer biçimde hususi güvenlik gereksinimleri olan bölgeler sayılabilir. , petrokimya ve açık deniz platformları elektrik santralleri benzer biçimde çeşitli endüstriyel tesislerde ve çoğu zaman elektrik panosu ile ilgili uygulamalarda.

metal boru (kablo tepsisi)

Metal kanal, kabloların bir tavan yada duvar içinden geçmiş olduğu ve tek bir hatta güvenli bir halde yönlendirildiği bir sistemdir. Metal boru çeşitli boy ve genişliklerde delikli saclardan ve U profilden yapım edilmiştir.Kablolar karbon çeliğinden yapım edilmiş ve konstrüksiyondan sonrasında sıcak daldırma galvanizle kaplanmıştır. الكابلات مقاومة لجميع أنواع البيئات وتستخدم في مختلف الصناعات أو البيئات ذات الظروف القاسية ، على سبيل المثال ، عندما يكون مستوى الرطوبة أو الملوحة مرتفعًا ، أو في المواقف التي تستخدم فيها الأحماض ، أو في المواقف التي يجب أن تكون فيها الكابلات السميكة تستخدم ، هذه القنوات تعمل iyi sekilde. (petrokimya, demir-çelik endüstrileri, enerji santralleri, yer altı yada deniz üstü tesisler benzer biçimde)

elektrik kanalı

Busbar sistemi, tavana monteli kanallarla bara bağlantısı icra eden güç dağıtım sistemidir. Bu sistemde aydınlatma ve aydınlatma armatürleri ayrı ayrı yada beraber yapılır.

yorulmak: Aynı gerilime haiz üreteç, trafo ve santral telleri ve kabloları her fazda bara isminde olan bir bant yada iletkene bağlanır.

kablo kanalı

Kablo yolu, bir priz benzer biçimde bir kısımdan yada bir duvardan görünmeden geçmesi ihtiyaç duyulan bir grup kablo için bir mahfaza türüdür. Kablo kanalı, kullanım ortamına ve uygulamaya nazaran değişik malzemelerden üretilmelidir. Bu kanalda kullanılan araç-gereç değişik renklerde plastik yada paslanmaz çeliktir. Fayans yada laminat benzer biçimde sert bir zemin kullanıyorsanız kablo yerin altından geçemez ve bu durumda kablo kanalı size destek olacaktır. Ek olarak binadaki elektrik kablolarının kanal ve geçişleri odanın zemini ve saçakları süresince kanal yardımı ile geçirilmekte, bu sayede kablo görünüp el ve ayak altından toplanmamaktadır.

Korniş Kanalı

Bu hafifçe spiral alüminyum yada plastikten yapılmıştır ve montajı oldukca kolaydır, mandallı kapak kullanılarak tek harekette açılır ve kapanır. Kullanımları, oda alanını organize eder ve elektrik kabloları, bakım ve araştırma kolaylaşır.

karasal kanal

Zemin kanalı, veri, ses, görüntü, optik fiber ve güç kablosunu denetlemek, yönlendirmek, korumak ve gizlemek için zemin seviyesinde kullanılan, çoğu zaman iki parçadan oluşan metalik yada metalik olmayan bir sistemdir. Zemin rayı, hasar görmeden yada korozyona uğramadan uzun süre dayanması için yüksek kaliteli, darbeye dayanıklı malzemelerden yapılmalıdır. Bu kanallar telleri ve kabloları korumak için gereklidir ve dış mekanlarda kullanılmamalıdır. Tipik olarak, bu kanallar vidasız kurulum için yüksek kaliteli yapışkan bantla üretilir.

kanal

Hava yolu

Denetim, dağıtım ve güç panoları için destek ve yönlendirme gerektiren uygulamalar için bu kanalın kullanılması uygun bir çözümdür. Bu ürün, kabloyu çoğu zaman garajlarda yada depolarda bulunan aşındırıcı maddelerden korur ve ağın ömrünü uzatır.

boru hattı

Bu kanal konut, ofis yada endüstriyel yapılarda bir atölyede gaz, sıvı yada un, talaş benzer biçimde katı maddelerin iki nokta içinde taşınmasında kullanılır. Bu ürün kullanım amacına nazaran değişik boyutlarda mevcuttur. Boru borusu, klorlu polivinil klorür (CPVC), galvanizli sert metal ve esnek plastik boru benzer biçimde çeşitli malzemelerden yapılmıştır. Boyutları da 5 santimetre yada daha ufak ila ortalama 122 santimetre yada daha çok içinde değişmiş olur.

kanal

kemer kanalı

Kemerli kanallar, kapılarının kemerli olması ve tel ve kablolar için ayırıcı bölümün bulunmaması farkıyla kolay hava kanallarına benzer.

kanal yükseltici

Yükseltici kanal, sistemdeki sürtünmeyi ve hava türbülansını azaltmak ve yükseltici boruları gömmek için beden taşıma kanalı olarak kullanılır. Dikey yükseltici terimi, bir binadaki dikey kanallar ve daha spesifik olarak dikey yükseltici kanallar, borular yada kanallar için kullanılır.

kanal

kanal bölünmesi

Split kanal, split kanal sistemi olarak da adlandırılan, senenin sıcak ve soğuk mevsimlerinde ortam havasını soğutmak yada ısıtmak için kullanılan bir klima sistemi türüdür. Bu soğutma ve ısıtma sistemi asma tavanlara da kurulabilir, bundan dolayı popülerdir ve çeşitli kullanımlara haiz binalarda yaygın olarak kullanılır. Hava kanalı, düzgüsel bölmelere yada klimalara benzer. Tek fark, duvara monte evaporatör yada plaka yerine geçmeli ankastre birim kullanılması ve odanın içinden görülebilen yalnızca bir havalandırmaya haiz olmasıdır.

kanal

Kanal ve kablo arasındaki fark

Bir kanal ve bir beden arasındaki farkla ilgili olarak, bir kanalın normalde bir binanın içine ve dışına sıvı yada hava taşıyan tamamen kapalı bir kanal yada tüp olduğu söylenebilir. Kafes borular telleri ve kabloları korumak için kullanılır ve kimi zaman tellerin yerine borular kullanılabilir. Dikdörtgen kutu şeklinde sunulan kablo sistemi, binaların içinde, çevresinde ve haricinde çatıdaki kabloları korumak ve yönlendirmek için çeşitli uzunluklarda kullanılır. Beden, daha büyük işler ve daha büyük hacimli teller ve kablolar için kullanılır ve kablolara soket takma imkanı vardır.

Sıkça Sorulan Sorular

Gündem nedir?

Kanal, elektrik kablolarını bir arada tutan boru şeklinde bir sistemdir. Kablo kanalı yardımıyla kablolar güvenli bir halde taşınabilir. Kanal ek olarak kablo kanalı, elektrik kablo kanalı ve kablo tavası olarak da bilinir.

Kanal türleri nedir?

Zemin kanalları, termoplastik, metalik, elektrik, zemin, split, kablo, yükseltici, kemer, boru ve korniş bu sistemin çeşitleridir.



Source bağlantı