Gres, yağın kullanılamadığı uygulamalarda en popüler yağlayıcılardan biridir. Çoğu zaman gres, yağ tüketiminin damlamalara ve sızıntılara niçin olduğu ve ekipmanın, tesislerin yada emek verme yerinin öteki kısımlarını etkilediği kısımlarda kullanılır. Bu yarı katı madde, sabun ve yağ karışımı olup, yağdan daha yüksek viskoziteye haizdir ve hareketli mekanik parçaların yağlanmasında kullanılır.Çoğu zaman 50 kilo’lık yada 205 litrelik bidonlarda sunulur.
Bu varillerin yağını gidermek için pozitif deplasmanlı pompalar kullanılmalıdır; Bu sebeple santrifüj pompa yalnız sıvıda bir delik oluşturur ve pompa kafasındaki yüksek viskozite ve devridaim sebebiyle pompa sıkışır. Yağlama sistemleri için doğru gres pompasını seçmek zor ve karmaşıktır. Gres pompası türleri ve otomatik yağlayıcıların yararları hakkında daha çok data edinmek için bizimle kalınca.
gres pompası nedir?
Gres pompası, endüstriyel ekipmanlarda bir yada daha çok noktaya gres uygulamak için tasarlanmış bir tür yağlama pompasıdır ve çoğu zaman inşaat ve otomotiv sektörlerinde kullanılır. Kompakt pompaların kapasitesi daha düşüktür, sadece daha büyük pompalar 180 kilo’dan fazla gres tutabilir. Bu aletler oldukça yönlüdür ve endüstriyel tesislerde değişik viskozitelerdeki ve değişik noktalardaki yağlayıcılar için kullanılır. Bu pompaların uygulaması her noktada gresin seviyelerine ve viskozitelerine göre değişiklik gösterir. Lüzumlu kapasiteye ve amaçlanan uygulamaya bağlı olarak uygun pompayı seçin.

gres pompasının avantajları
Bu bölümde, bu tip yağlama pompasını seçmenin en mühim avantajlarından bazılarını ele alıyoruz:

- Etkili yağlama: belirli noktalara duyarlı miktarlarda gres uygulamak için merkezi, oldukça noktalı bir yağlama sisteminin kullanılması; Manuel gres tabancalarının kullanımı verimsiz ve süre alıcı olduğundan makinenin tüm parçalarına gres uygulayarak kıymetli zamanınızı ve enerjinizi boşa harcamayın.
- Depolama kapasitesini artırın: Yüzlerce kilogram gresi depoda depolayarak, gün ve hafta süresince kullanabilirsiniz, bu da zamandan ve enerjiden büyük seviyede tutum sağlar.
- Yararlı eklemeler: Konsantre bir sistem ile greste oksidasyon inhibitörleri ve korozyon önleyici maddeler kullanabilirsiniz. Bu katkı maddelerinin kullanılması gresin daha uzun süre dayanmasını sağlar ve ekipmanın aşınma miktarını azaltır.
- ekonomik performans: Bir gres pompası satın almaya yatırım yaptıktan sonrasında, aslen kurulum maliyetlerinden tutum edersiniz; Bu sebeple bu aygıt yardımıyla el yağlama zamanından tutum edebilir ve günlük işlemlerde daha azca gres kullanabilirsiniz.
Bu avantajlar içinde değişik tipte gres pompaları bulunur ve ister tek bir parça noktasını yağlıyor, ister bu aleti bir fabrikadaki makineleri yağlamak için kullanıyor olun, doğru boyuttaki pompayı seçmek tüm bu yararları kapsayacaktır.
Gres pompası seçiminde mühim noktalar

Bir pompa seçmeden ilkin, lüzumlu uygulamayı dikkatlice seçmek gerekir.
İlk adımda her bir gres noktası için lüzumlu olan gres miktarı, yağlanacak nokta sayısı ve aralarındaki mesafe belirlenmelidir. Bu faktörler, ekipmanın eleştiri parçalarının tamamen yağlanması için ihtiyaç duyulan sistem basıncını belirler.
Yukarıdaki noktalara gore gres pompaları karşılaştırılmalıdır. Gres pompası tipleri, değişik sistem basıncı seviyelerine, silindir boyutlarına ve viskozite gereksinimlerine haizdir. Gres pompası çeşitleri ve uygulamaları hakkında data almak için bizimle kalınca.
gres pompası çeşitleri

Endüstriyel pompa gresi
Piyasada değişik boyut ve özelliklerde endüstriyel gres pompaları mevcuttur; Yanlış seçim, bu dinamik endüstriyel sistemin tüm avantajlarından yararlanmanızı engelleyecektir. Yağ pompası seçiminde sanayi tipi önemlidir, mesela madencilikte hidrolik gres pompası tavsiye edilir, sadece bu alet öteki endüstrilerde de kullanılmaktadır. Endüstriyel ekipmanlarda hidrolik devreler var ise hidrolik gres pompası kullanılabilir. Bu pompalar tertipli bir hidrolik hatta bağlanır ve gresi endüstriyel tesisler yada makineler üstünde belirli noktalara nakleder. Ek olarak bazı hava pompası sistemlerinde, endüstriyel ekipman yada araçlarda belirli noktalara gres sağlamak için iki doğrusal yada aşamalı sistem kullanılır. Bu sistemler birazcık farklılık gösterir ve pnömatik sistemlere ve ekipmanlara uyması için yağlama istasyonları kullanılır.
El pompası gresi
Manuel gres pompası, kollu ve tabanca tiplerinde mevcuttur. Manuel gres tabancası gres pompasında gres, gresleyicinin arkasındaki yaylı bir parçayı iten bir krank krank mekanizması tarafınca oluşturulan karşı basınçla diyaframdan dışarı atılır. Bu alet, sınırı olan ve ufak parçaların yağlanması için kullanılır.
Manüel levyeli pompa greslerinde tetik mekanizması kullanılmaz, kola uygulanan tazyik ve pistonun beden içinde hareketi ile oluşan karşı tazyik ile gres diyaframdan salınır.
Amerikan tasarımı iki cidarlı gres pompası. Kaplamalı gres pompasının metal gövdesi, plastik borusu, yaylı hortumu ve yağlama kafası vardır. Boşaltma kapasitesini çoğaltmak için çift pistonlu gres pompası kullanılmaktadır. Gasur pompa gresi de iki pistonlu model olarak üretilmektedir.

Hava pompasını yağlayın
Pnömatik pompa, birçok yağlama yada yağlama sisteminde kullanılabilir. Bu pompa, viskoz gresi sistem hatlarından geçirmek için durağan(durgun) hava basıncı oluşturur. Bir çok pompada hafifçe alaşımlı pistonlar ve yağa dayanıklı kauçuk contalar kullanılmaktadır. Piston sertleştirilmiş çelikten yapılmıştır. Hasar riskini azaltır ve gresin sistem süresince taşınmasına destek sağlar. Piston çelik bir gövdeye yerleştirilmiştir. Bazı pompalar ufak ve kompakttır ve makinelere kolayca monte edilebilir. Ötekiler büyüktür ve daha çok alan verilmelidir. Üretim ünitenizde bir hava sistemine erişiminiz var ise, hava pompası gresi sizin için muhteşem bir seçimdir. Bu pompalar hava kompresörüne karşın daha azca elektrik tüketir. Bu aletin dezavantajlarından biri yüksek sesidir.

Elektrikli pompayı yağlayın
Tazyik oluşturmak için sessiz ve kuvvetli bir elektrikli pompa kullanın. Bir elektrikli gres pompasında, devamlı yada alternatif güçte dönüş yönü farksızdır. Elektrikli aktüatörler, bir kontrolöre ve bir yada daha çok aplikatöre bağlandığında, AC sistemlerde 70 bar’a kadar emek verme basıncı oluşturur.
Bir elektrikli pompanın, pnömatik olana kıyasla daha çok enerji tükettiği doğrudur; Sadece bu pompanın yeni modelleri optimum enerji tüketimine haizdir. Bu aletin güncellenen modellerindeki pompalar, hidrolik dökme demir miller ve krom-nikel çelikten yapılmıştır. Şaftlar güvenilir performans için sağlam, karbonlanmış ve taşlanmıştır.
Gres pompası kovası
Bu pompalar değişik kapasitelerde üretilmektedir, mesela Groz dip tarama pompası gresi piyasada 10 kilo kapasiteli olarak mevcuttur. Bu cihazlar, her türlü gresin ideal ve uygun tazyik oranı ile pompalanmasında oldukça etkilidir.
varil gres pompası
Varilden yağlama noktalarına gresi aktarmak için elektrikli yada pnömatik varil pompası kullanılabilir. Bu pompalar oldukça yönlüdür, portatiftir ve birden fazla varilden birden fazla endüstriyel bölüme gres aktarmak için kullanılır.Bu pompalar, gresi bir tamburdan ana tanka süratli bir halde aktarmak için uygundur.
Sıkça Sorulan Sorular
gres pompası nedir?
Gres pompası, endüstriyel ekipmanlarda bir yada daha çok noktaya gres uygulamak için tasarlanmış bir tür yağlama pompasıdır ve çoğu zaman inşaat ve otomotiv sektörlerinde kullanılır.
Gres pompası çeşitleri nedir?
Endüstriyel, manuel, pnömatik, elektrikli, varil ve kovalı gres pompası