Fluid Painting Anleitung – Pouring Technik Schritt für Schritt erklärt

n Akrilik Dökme Akıcı boyayı boya yüzeyine uygulamanın çeşitli yolları vardır. Aşağıdaki Sıvı Boyama talimatları, size çeşitli dökme tekniklerine genel bir bakış sunmayı ve bunların nasıl gerçekleştirildiğini açıklamayı amaçlamaktadır.

Ücretsiz e-posta kursumuzu aslına bakarsanız biliyor musunuz?:

Flip Kupası

Flip cup tekniği, aşağıda açıklanan kirli dökme tekniğiyle aynıdır, yalnız renk karışımını içeren kap boyama yüzeyine yerleştirilir ve kaldırılarak, tek tek renk katmanlarının üst üste gelmesi sağlanır.

  1. Tüm renkler, dökme ortamı ve gerekirse su ile birlikte ayrı ayrı karıştırılır . Bir dökme ortamı olarak, Solo Goya Pouring Fluid yahut Pebeo Pouring sıvısını şiddetle tavsiye edebiliriz – bu ikisi piyasadaki en iyilerden ikisidir. Karışım oranı kullandığınız renklerin viskozitelerine gore 1 : 1 – 2 (color : medium) civarındadır. Bu iki ortamla, aslına bakarsanız oldukca sıvı kıvamları nedeniyle, çok az su ilavesi gerekir yahut hiç gerekmez. Daha iyi hücre oluşumu için her renge (beyaz hariç) iki ila üç damla silikon düşman eklenebilir .
  2. Sonrasında renk karışımları bir kapta üst üste dizilir.
  3. Kap sonrasında dikey olarak boyama yüzeyine yerleştirilir ve birkaç saniye daha sonra hafif bir hareketle dikkatlice kaldırılır.
  4. Daha oldukca hücre isteniyorsa, kısa bir süre için bir Bunsen beki yahut sıcak hava üfleyici boyanın üzerine sallanabilir.
  5. Boyama zemini, boya boyama zemini üzerine yayılana ve sonuç fikirlere karşılık gelene kadar ileri geri hareket ettirilir.

sıvı boyama teknikleri

su birikintisi dökün

Puddle Pour ile her bir akrilik boya teker teker tuval üzerine dökülür. Bir renk, diğeri tüm renklerin birbiri ardına döküldüğü bir temel olarak alınır.

  1. Her renk, dökme ortamı (örn. Floetrol) ve su ile birlikte ayrı ayrı karıştırılır . Oran yaklaşık 1:1:<1. Hücre oluşumunu iyileştirmek için her renge iki ila üç damla silikon düşman eklenebilir.
  2. Tek tek renkler, boyama zemininin ortasına arka arkaya dökülür.
  3. Boyama zemini, boya boyama zemini üzerine yayılana ve sonuç fikirlere karşılık gelene kadar ileri geri hareket ettirilir.

Kirli İçin

Bu, tüm renklerin aynı kap yahut kap içine yerleştirildiği ve peşinden tuval üzerine döküldüğü bir döküm tekniğidir.

  1. Her renk, dökme ortamı (örn. Liquitex ) ve su ile birlikte ayrı ayrı karıştırılır . Oran yaklaşık 1:1:<1. Hücre oluşumunu iyileştirmek için her renge iki ila üç damla silikon düşman eklenebilir.
  2. Renk karışımları sonrasında bir kapta üst üste dizilir.
  3. Küçük bir ihtimal biraz karıştır
  4. Sonrasında kabın içindekiler dikkatli bir şekilde boyama yüzeyinin üzerine dökülür.
  5. Boyama zemini, boya boyama zemini üzerine yayılana ve sonuç fikirlere karşılık gelene kadar ileri geri hareket ettirilir.

afiş dökme dükkanı kupon kodu

Şişe Tabanı Birikintisi Dökün / Çiçek Dökün

Şişe Tabanına Dökme tekniği ile boya, PET şişenin uygun, ayrılmış tabanı kullanılarak boya yüzeyine uygulanır ve şişenin dibindeki yükseltiler çiçek / çiçeğe benzer bir desen oluşturur. Nihayetinde, zevkinize bağlı olarak tuvali eğerek ortaya çıkan deseni daha da değiştirebilirsiniz.

  1. Her renk farklı kaplarda dökme ortamı ve su ile karıştırılır. Bu teknik için hücrelere ihtiyacımız olmadığı için silikon eklemeye gerek yoktur.
  2. Çiçek deseninin tüm tuvali kaplamasını istemiyorsanız, tuvale öncesinden bir arka plan rengi uygulayabilirsiniz. Bu aynı zamanda boyanın tuval üzerinde daha iyi akmasını sağlar.
  3. Boyama yüzeyi, uygulanan desenin akmaması için düz olmalıdır (öncesinden bir su terazisi ile kontrol etmek en iyisidir)
  4. Bir PET şişe alın ve altını makasla yahut maket bıçağıyla emin.
  5. Şişenin dibini tuvalin üzerine yerleştirin ve şimdi her bir renkten küçük miktarlarda şişenin dibine teker teker dökün.
  6. Boya artık tuval üzerindeki girintilerin üzerinden geçer ve çiçek desenini oluşturur.
  7. Sonucu beğendiyseniz, şişenin altını dikkatlice çıkarın.
  8. Şimdi birkaç farklı rengi ortadaki bir daire içinde iç içe geçirin ki bu alan da renkle kaplansın.
  9. Güzel bir ressamın fırçasıyla çiçeğin dışından içeri yahut ortasından dışarıya doğru vurgular ekleyebilirsiniz.
  10. İstenirse çiçek benzeri desen tuvali eğerek yabancılaştırılabilir yahut daha soyut hale getirilebilir.
  11. Naturel ki aynı kanvasa birkaç Bottle Bottom Pours da uygulayabilirsiniz.

“Dökme Tekniği Açıklandı: Şişe Alttan Dökme” blog yazısında okuyabileceğiniz bu heyecan verici sıvı boyama tekniği için bir YouTube videosu da dahil olmak üzere ayrıntılı talimatlar oluşturduk .

Ağaç Halkası / Girdap

akrilik döküm tekniği ağaç halkası

Girdap dökme tekniği ile dairesel hareketlerle boya tuvale dikkatlice uygulanarak bir ağacın yıllık halkalarını andıran bir desen oluşturulur.

  1. Her renk, dökme ortamı (örn. Liquitex) ve su ile ayrı ayrı karıştırılır. Oran yaklaşık 1:1:<1
  2. Sonrasında bir kapta üst üste istiflenirler.
  3. Kabın içindekiler şimdi çok yavaş bir şekilde boya yüzeyine dökülür ve ahşapta yıllık halkaların görünümünü elde etmek için çok küçük dairesel bir hareket yapılır.
  4. Boyama zemini sonrasında “ağaç halkası” boyama zemini üzerine yayılana ve sonuç fikirlere karşılık gelene kadar ileri geri eğilir.

«Akrilik Dökme Tekniği Açıklaması – Kaydırma / Ağaç Halkası Dökme» blog yazımızda okuyabileceğiniz bu akıcı boyama tekniği için bir video ile ayrıntılı talimatlar oluşturduk.

kanat için

Wing Pour, sonuç olarak iki aynalı kanat elde etmek amacıyla Swirl Pour’un değiştirilmiş bir şeklidir. Bu, biraz deneyim ve beceri gerektiren nispeten yeni bir tekniktir:

  1. Her bir renk, Pouring Medium (örn . Liquitex Pouring Medium ) ve su ile ayrı ayrı karıştırılır . Oran yaklaşık 1:1:<1
  2. Önce kanatların içerisinde görünmesi gereksinim duyulan renk önce bardağa doldurulur.
  3. İkinci rengi kupanın bir yüzüne dikkatlice uygulayabilirsiniz. Bu renk kanatların iç kısmında görülür.
  4. kontrast olarak ilk rengin bir kısmını ikinci renge tekrar uygulayabilirsiniz.
  5. Ardından en önemli adım gelir: Daire içinde yüksek kontrastlı bir rengi öncesinden doldurulmuş renklerin üzerine dökün, yalnız renk sadece bardağın kenarında olsun.
  6. İstenirse, 3. adımdaki gibi kanatların dışında görünecek başka bir renk uygulayabilirsiniz.
  7. Ek bir renk uyguladıysanız, ilk renkten biraz daha ekleyin.
  8. Tuvali hafifçe yanınıza kaldırın ve boyayı orta çeyrekte ince, sabit(durgun) bir akışla tuvalin üzerine dökün. Kanvasın kaldırılması, boyanın sizden kaçarak uzun bir kanat şekli oluşturmasına neden olur. Bu, çok fazla pratik ve duygu gerektirir
  9. İlk doldurulmuş boyayı dökmek üzereyken, dilerseniz iki kanadı görsel olarak ayırmak için bardağı tuvalin kenarına kadar kendinize doğru kaydırın.

Şimdi, biraz şansla, ilk kanat dökümünü yapmalıydın. Bu zorlu bir teknik olduğu için, bayağı olmanız için birkaç denemeniz gerekecek.

kaydırma tekniği

Akışkan boyama tekniği swipe (silme tekniği de denir) tek başına yahut diğeri dökme teknikleriyle birlikte kullanılabilir. Swipe tekniği, hücreleri görünür kılmak yahut akıcı desenler elde etmek için kullanılır. Bunu yapmak için, uygulanan boyayı bir spatula yahut nemli bir bezle silin.

  1. Renkleri kaydırmak için uygun araçlara ihtiyacınız var. Bu, örneğin bir boya bıçağı yahut spatula olabilir, aynı zamanda nemli bir kağıt havlu da olabilir.
  2. Renkler ( silikonu unutmayın !) kanvasa Puddle Pour yahut Flip Cup ile birlikte uygulanır.
  3. Ayrıca yanına silikonsuz karışık bir renk uygulanır.
  4. Uygun bir araçla, tek tek renk sonrasında kalan renklerin üzerine çizilir, şimdi hücreler bu noktalarda oluşturulur.

AirSwipe / Hollandaca

AirSwipe akışkan boyama tekniği ile alışılagelmiş swipe tekniğinin aksine boya spatula, spatula ya da mutfak kağıdı ile değil hava yardımı ile örneğin saç kurutma makinesi ile dağıtılır. Bu, negatif renge geçişte dumanı andıran en entresan, en çılgın ve en gösterişli desenleri oluşturur.

  1. Renk karışımları ayrı bir kaba dizilir. Ardından FlipCup’ta her zamanki gibi ekran ve bardak ters çevrilir.
  2. Renklerin güzelce oturması için kap şimdilik bırakılır.
  3. Şimdi negatif boya bardağın etrafına oldukca sıvı bir kıvamda dökülür ve gerekirse kenarlar da dahil olmak üzere bir boya bıçağıyla tuvalin üzerine eşit biçimde yayılır.
  4. Ardından, açılır kapanır bardak kısa hareketlerle tekrar tekrar kaldırılır ve indirilir, bardak az az boşalana kadar rengi tuval üzerine istenen desende dikkatlice yayar.
  5. Zevke bağlı olarak tuval hareket ettirilip yatırılarak boya istenilen yönlere yerleştirilebilir.
  6. Son olarak negatif renkte içten dışa doğru saç kurutma makinesi yardımı ile (alternatif olarak pipet ile üfleyerek) renkler dikkatlice dağıtılır. Soğuk hava fön makinesi yahut soğuk hava işlevine sahip saç kurutma makinesinin kullanılması en iyi biçimde düz bir ataşmanla çalışır . Alternatif olarak, boya bir pipetle üflenerek tuvalin üzerine yayılabilir)
  7. Her durumda, bu dökme tekniği için karışımların çok kalın karıştırılmaması çok önemlidir, aksi takdirde hava akışı yöntemiyle dağıtılması zor olacaktır.

Ayrıca, bu sıvı boyama tekniği için «Akışkan Boyama Talimatları: AirSwipe» blog yazısında okuyabileceğiniz ayrıntılı talimatlarımız var .

Dutch Pour mit Netzzellen / SheleeArt Bloom Technik

Eine Sonderform des Dutch Pours stellt die sogenannte SheleeArt Technik dar. Diese Technik ist sehr aufwändig und ist die ultimative Königsklasse unter den Pourings. Sie erfordert viel Übung und vor allem die richtige Rezeptur.

Die Farbe wird bei dieser Technik ebenfalls mit Hilfe eines Luftstroms – in der Regel mit einem Strohhalm – über den Malgrund bewegt. Unterschiedlich zum «normalen» Dutch Pour ist jedoch die Art und Weise wie die Farbe auf die Leinwand aufgebracht wird und die Art der Zellen welche hier erreicht werden sollen. Diese netzartigen Zellen, auch Lacings genannt, sind nur durcheine ausgeklügelte Rezeptur und die Anwendung von unterschiedlichen Medien auf dem selben Bild zu erreichen.

Bu biraz daha yüksek zorluk seviyesine sahip nispeten kompleks bir teknik olduğundan, ayrı makalemizi okumanızı ve beraberindeki videoyu izlemenizi öneririz : Talimatlar ve tarif SheleeArt Stili: Ağ hücreli Hollandalı Dökün

Tel / Fadenteknik

Bu gerçek anlamda bir dökme tekniği değildir. Hem de, ip tekniği hala akıcı resimler oluşturmak için sıklıkla kullanılmaktadır.

  1. Her renk, dökme ortamı (örn. Liquitex) ve su ile ayrı ayrı karıştırılır. Oran yaklaşık 1:1:<1
  2. Renkleri katlamadan önce, yaklaşık 20 ila 30 cm boyunda birkaç parça sisal kordonu boş kaba gevşek bir şekilde sarın, böylece renk karışımının ihtimaller içinde olmasıyla beraber çoğunu emebilsinler.
  3. Sonrasında renk karışımları her zamanki gibi kapta üst üste dizilir.
  4. Alternatif olarak, renkleri tek tek kaplarda da karıştırıp tahta bir spatula ile ayrı ayrı ipliğe uygulayabilirsiniz. Bu, sonrasında hangi renklerin görüntünün nereye yerleştirilmesi gerektiğini belirlemeyi kolaylaştırır, yalnız geniş alanlı renk gradyanları oluşturmak daha zordur.
  5. Artık tuval üzerine büyük miktarda yüksek kontrastlı bir renk yayılıyor
  6. Sonrasında boyaya bulanmış ipler ileri geri kıvrılacak biçimde resmin üzerine geçirilir.
  7. Son olarak ipleri birbiri ardına kanvas üzerinden dışarı doğru çekebilirsiniz. İplerin sarılması, zevke gore çekme işlemi sırasında etkilenebilen entresan desenler oluşturur.

Fraktalblumen Technik

Fraktal çiçekler, İngiliz fraktal dendritleri, bu özel teknikle oluşturulabilen çiçek yahut çiçek benzeri yapılardır. Renkli bir filme, merkezden dışarıya doğru yayılan ve benzersiz bir etki yaratan küçük renkli bir renk karışımı damlacıkları alkol ile uygulanır. Bu teknik {{hiç de}} zor değil. Videolu detaylı talimatları Fraktal Çiçekler Talimatları yazımızda bulabilirsiniz.

Hayalet için

Hayalet dökme, kaydırma tekniğinin bir modifikasyonudur ve ortadan dışarı kaydırılır.

  • Önce nispeten ince karışık bir rengi tüm tuvale arka plan olarak yayarsınız.
  • Sonrasında yatay bir düzenlemede farklı koordineli renkler uygularsınız
  • Spatula yahut ıslak mutfak kağıdı ile renk artık ortadan aşağı yukarı çekilir.
  • Alternatif olarak, ince arka plan renginin bir kısmını kaydırmadan önce ortaya yatay olarak da dökebilir ve yalnız daha sonra kaydırabilirsiniz.
  • Ihtimaller içinde olmasıyla beraber geniş tuvaller kullandığınızda hayaletimsi dökülme kendini gösterir.
  • Ek bir miktar silikon düşman ile çok güzel hücreler var.

Akışkan Boyama Talimatları: Tekniklerin Kombinasyonu

Bu Akışkan Boyama kılavuzuyla iyi sonuçlar elde edebileceğinizi umuyoruz. Burada sunulan dökme tekniklerinin her biri, daha da iyi ve daha entresan sonuçlar elde etmek için birbiriyle çok iyi bir şekilde birleştirilebilir. Cesur olun ve deneyin – her resmin benzersiz olması garanti edilir.

Bu Fluid Art talimatlarında listelenen dökme tekniklerinin her biri için farklı malzemelere ihtiyacınız var. Bunları sizler için “Akrilik Dökme Malzemesi – Dökme için gerekenler” yazımızda özetledik .

Bunları da sevebilirsiniz