En iyi plastik yapıştırıcı Plastik için 5 tip yapıştırıcının karşılaştırılması


Plastiğe kuvvetli yapıştırıcı

Asla kuşku yok ki, bir kimyasal formül, değişik türdeki maddeleri bağlamaya hizmet etmez. Tutkal, değişik hususi malzemelere yapışacak şekilde kimyasal olarak tasarlanmıştır, mesela, ahşap tutkalı ahşap işleri için mükemmeldir, sadece metale yapıştırmak için etkili değildir ve hatta değişik araç-gereç türlerini yapıştırmak için yaygın olarak kullanılan damla tutkalın sınırlamaları vardır. Damlayan yapıştırıcı, yumuşak malzemeleri yapıştırmak için kullanılamayan siyanoakrilattan yapılmıştır.


Plastik yapıştırmanın büyük seviyede onu yapıştırmak istediğiniz malzemeye bağlı bulunduğunu bilmek ilginçtir. Plastiği plastiğe yapıştırmak için kullanılan yapıştırıcı, plastiği metale yada ahşaba yapıştırmak için uygun değildir; Bundan dolayı plastik ile uğraşanların elinde tam bir yapıştırıcı seti olmalıdır. Plastiği değişik malzemelere yapıştırmak için hangi yapıştırıcının uygun bulunduğunu öğrenmek için bizimle kalınca.

Uygulamaya ve araç-gereç türüne bağlı olarak değişik plastik yapıştırıcı türleri vardır, türlerinden birini seçmelisiniz.

Plastik yapıştırıcı çeşitleri

plastik yapıştırıcı

1. Siyanoakrilat (Tutkal Damlası)

Bir bağ oluşturmak için bazı yapıştırıcı türleri buharlaştırılmalıdır. Damlacık yapıştırıcı olarak bildiğiniz siyanoakrilat yapıştırıcı, sudaki hidroksil iyonu ile temas ettiğinde anyonik polimerizasyon yaparak kimyasal bağ oluşturur. Başka bir deyişle, damla tutkalın yapışması için suya ihtiyacı vardır. Her yüzeyde havada bir miktar rutubet olduğundan, damlayan yapıştırıcı değişik yüzeyleri birbirine yapıştırabilir. Elbet tek kural dışı kuru plastik yapıştırıcıdır; Sert plastiği yapıştırmak için yapıştıracağınız yüzeyi zımparalamanız ve peşinden yapıştırmanız gerekir.

Siyanoakrilat yapıştırıcı ile çalışırken hatırlamanız ihtiyaç duyulan bir şey, bu yapıştırıcının akrilik boya ile temas ettiğinde renk değiştirebileceğidir; Bundan dolayı pleksiglas pencere macunu ile çalışmaz.

2. Çimento tutkalı

Çimento tutkalı, bütan, toluen yada diklorometan benzer biçimde çözücüleri özgür bırakarak plastiği eritir ve iki malzemeyi birbirine bağlar. Bu yapıştırma yöntemi yalnızca tüm plastik türlerinin yapıştırılması için idealdir, sadece metal, ahşap, seramik, taş yada betonun yapıştırılması için uygun değildir. Başka bir deyişle, çimento yapıştırıcısı plastikten plastiğe yapıştırıcıdır. PVC ve ABS boruları yapıştırmak için çimento tutkalı kullanılabilir.

plastik yapıştırıcı

3. Epoksi

Epoksi, reçine ve kürleme maddesi olmak suretiyle iki kısımdan hazırlanmış olur ve bu iki malzemenin beraber reaksiyona girmesiyle sertleşme işlemi gerçekleşir. Epoksi, devasa yükseklikte düzeyde termal ve kimyasal dirence ve muhteşem yapışma gücüne haizdir, bu yüzden endüstriyel işler için mevcut en iyi yapıştırıcılardan biridir. Epoksi, plastikten metale bir yapıştırıcı olarak düşünülebilir; Pişirme esnasında sert ve kalıcı bir bağ oluşturur ve metal, seramik, kauçuk ve ahşabı yapıştırmak için idealdir. Bu yapıştırıcının kimyasal ve çevresel direnci mükemmeldir. Boş alanları kolayca doldurur ve sert kimyasallara karşı sızdırmazlık özelliği sağlar. Bu araç-gereç perçin ve kaynak için iyi bir alternatiftir.

plastik yapıştırıcı

4. Fazlaca amaçlı yapıştırıcı

Tahta, kağıt, kumaş ve çanak çömlek benzer biçimde gözenekli malzemeleri yapıştırmak için ahşap tutkalı, beyaz tutkalı, okul tutkalı vb. benzer biçimde fazlaca amaçlı yapıştırıcılar kullanılır. Bu yapıştırıcı, plastik ve metal benzer biçimde gözeneksiz malzemelerin yapıştırılmasında etkili değildir; Şundan dolayı PVA buharlaştırıcı-aktiftir ve iki malzemeyi birbirine bağlar.

En iyi plastik yapıştırıcıyı satın almak için ipuçları

plastik yapıştırıcı

Plastik yapıştırıcı alırken dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan ilk şey malzemeyi düşünmektir. Ürün üstündeki etiket, ürünün iyi mi kullanılacağını, içindekileri, kuruma süresini ve belirli bir araç-gereç için uygunluğunu belirtir. Ek olarak projenizin boyutunun ve miktarının da doğru yapıştırıcı seçiminde etkili bulunduğunu ihmal etmeyin. Genel olarak hususi amaçlı yapıştırıcıların mukavemeti ve uzmanlığı arttıkça kalitesi ve fiyatı da artmaktadır. Bundan dolayı PVC boruların yapıştırılması benzer biçimde mühim, vakit alan ve pahalı projeler için kaliteli bir yapıştırıcı kullanmak en iyisidir.

Hazır plastik yapıştırıcı satın alırken aşağıdaki üç noktayı göz önünde bulundurun:

  • Yapıştırmak istediğiniz malzemenin türünü düşünün.
  • Üreticinin önerilerine dikkat edin.
  • Büyük işler için daima kuvvetli, güvenilir bir yapıştırıcı kullanın. Ek olarak, pahalı parçalar üstünde çalışırken yada bilgisayar benzer biçimde kıymetli eşyaları onarım ederken kaliteli bir yapıştırıcı kullandığınızdan güvenilir olun.
plastik yapıştırıcı

Sazokar çevrimiçi mağazası, bir tür yapıştırıcı koleksiyonu topladı. Sitede bulunan yapıştırıcı türlerinin sıralaması şunları ihtiva eder: granül yapıştırıcılar, silikon yapıştırıcı, termal yapıştırıcı, ahşap yapıştırıcı, vakumlu yapıştırıcı, ev tipi yapıştırıcılar, koli bandı, damla yapıştırıcı, 123 yapıştırıcı ve çift taraflı yapıştırıcı. Bu ürünleri online olarak satın almak için Sazokar internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Plastik yapıştırıcı ve pullanan yapıştırıcı arasındaki fark

Plastik yapıştırıcı, türlerinden biri pullanan yapıştırıcı yada siyanoakrilat olan fazlaca çeşitli yapıştırıcı türleri ihtiva eder. Epoksi, çimentolu yapıştırıcı ve fazlaca amaçlı yapıştırıcı (polivinil asetat) her tür plastik yapıştırıcıdır.

Gorilla Glue plastik yapıştırmak için uygun mudur?

Gorilla Glue, çeşitli plastik türlerini yapıştırmak için uygundur, sadece polipropilen yada polietilen plastikleri yada yağ içeren lastikleri yapıştırmak için kullanılamaz.

El derisinden plastik yapıştırıcı iyi mi çıkarılır?

Tutkal elin derisine dökülürse, ılık su ile ıslatılmalı ve yapıştırıcı tamamen çıkana kadar iyice masaj yapılmalıdır. Bu yöntem işe yaramazsa, çıkarmak için aseton kullanın. Yapıştırıcıyı çıkarmak için aseton kullandıktan sonrasında, aseton cildi kurutacağı için ellerinizi iyice yıkamanız ve losyonla nemlendirmeniz icap ettiğini ihmal etmeyin.

Plastik yapıştırıcı, çocuk oyuncaklarını yapıştırmak için uygun mudur?

Her türlü yapıştırıcı kimyasallardan yapılır, bu yüzden zehirlidirler. Çocuklar ek olarak oyuncakları çiğneme ve yeme eğilimindedir, bu yüzden oyuncakları yapıştırmak için plastik yapıştırıcı kullanılmamalıdır. Plastik sakız yutulmasından meydana gelen komplikasyonlar, hafifçe mide ağrısından şiddetli zehirlenmeye kadar değişmiş olur. Çocuk oyuncaklarını yapıştırmak için hususi bir yapıştırıcı kullandığınızdan güvenilir olun.

Ne tür bir plastik yapıştırılamaz?

Yüksek yoğunluklu poliüretan, düşük yoğunluklu poliüretan ve polipropilen



Source bağlantı