Tutkal her evde olması ihtiyaç duyulan bir şeydir, sadece hırdavatçıdaki oldukça sayıda yapıştırıcı türü bir çok süre bunaltıcı olabilir. Bu yüzden, yapıştırıcı alırken daha dikkatli olmakta yarar var: tek tip yapıştırıcı her işe uygun değildir ve yanlış yapıştırıcı seçimi işe zarar verir ve istenen parçaları başarı göstermiş bir halde birbirine yapıştıramazsınız. Yapıştırıcı nedir makalesinde kullanımlarından esasen bahsetmiştik. Sıvı yapıştırıcılar hakkında daha çok informasyon edinmek için bizimle kalınca.
poliüretan yapıştırıcı
Poliüretan yapıştırıcı, tüm atölyelerde ve evlerde bulunması ihtiyaç duyulan yeni yapıştırıcı türlerinden biridir. Bu yapıştırıcı değişik adlar altında satılmaktadır. Poliüretan yapıştırıcı, metaller, taş, cam elyafı ve kauçuk benzer biçimde bir çok araç-gereç ile kuvvetli bir bağ oluşturur.
epoksi yapıştırıcı;
Epoksi yapıştırıcı, endüstriyel sıvı yapıştırıcı türlerinden biridir, en mühim iki saydam ve ikili epoksi yapıştırıcı türüdür.
Saydam epoksi yapıştırıcı
Gözeneksiz ve üniform malzemesi sebebiyle kırık camı yapıştırmak zor olsa gerek. Dudak dolgusu benzer biçimde ufak kırıkları onarmak için damla yapıştırıcı kullanabilirsiniz sadece daha büyük kırıklar için daha kaliteli saydam epoksi daha uygundur.
Çift epoksi yapıştırıcı
Çift taraflı epoksi yapıştırıcı, çeşitli kullanımları ile değişik işler ve değişik nesneleri yapıştırmak için idealdir.

aygıt tutkalı
Bu yapıştırıcı, konveyör bantları yapmak için kullanılır. En yaygın kullanılan konveyör türlerinden biri, yürütmek için şasiye takılması ihtiyaç duyulan kauçuk olandır. Aygıt yapıştırıcısı elektrik kabloları içindir ve elektriğe karşı yalıtılmıştır. Bu yapıştırıcı yalıtım, onarım ve artikülasyon için kullanılır.
Aygıt bandının başka bir uygulaması, bir havuz ışık kablosunu yalıtmaktır. Bu kayış, ana kayış kullanılmadan ilkin kolayca çıkarılabilen yılan derisi naylon kaplamadan yapılmıştır. Aygıt bandını takmak için, aygıt bandının ilk turunu kabloya sardıktan sonrasında, ikinci turunu birinci turun ortasından sarıp devam edin.
Kablonun etrafındaki bandı sıkıca ve tamamen kablonun üstünden çekin. Bu yapıştırıcı kendi uzunluğunun birçok katı kadar esner ve esnektir.
Cihazlar için yapıştırıcı uygulamaları
Bu yapıştırıcı, otomotiv endüstrisinde lastikleri onarmak ve patlatmak için kullanılır. Ek olarak kauçuktan demire yada kauçuktan metale yapıştırıcı olarak da kullanılır. Aygıt yapıştırıcısı, kauçuğu fiberglasa yapıştırmak için idealdir.
Bu yapıştırıcı asit önleyici özelliklere haizdir, bu yüzden her türlü kauçuğu birbirine yapıştırmak için en iyi seçimdir. Rafineri yağ ve gaz tanklarında korozyon önleyici kaplama olarak da kullanılır.
makine tutkalı iyi mi karıştırılır
İki parçalı aygıt yapıştırıcısı, sıvı yapıştırıcı ve sertleştirici ihtiva eder ve bu iki bileşen iyice karıştırılmalı ve birleştirilmelidir. Bu karışımdan her aşamada yeteri kadar hazırlamanız ve acele tüketmeniz gerektiğine dikkat edin. Bu yapıştırıcının kuruması için 8 ila 24 saat gerekir.

anaerobik yapıştırıcı
Titreşimi önlemek için ilmek ve iplik tutkalı olarak bildiğiniz anaerobik tutkal kullanılır. Bu tek bileşenli yapıştırıcı, oksijen yokluğunda metal yüzeylere metalik bir yapıştırıcı olarak kurur ve sertleşir.
Bu yapıştırıcı, üretim hattı onarımlarını azaltır ve sıvı ve gaz sızıntısını önler. Bu yapıştırıcının en yaygın kullanımı metal bağlantılar ve cıvatalar içindir.
Anaerobik yapıştırıcı piyasada dört renkte mevcuttur: mor, kırmızı, mavi ve yeşil, uygulamanın türüne bağlı olarak türlerinden birini seçebilirsiniz.
- Menekşe: düşük güç
- Mavi: orta kuvvette (yüzeyden ayrılma özelliğine haiz)
- Kırmızı: yüksek direnme
- Yeşil: orta ve yüksek direnme (elektrik fitili)
Anaerobik yapıştırıcı, metali bağlamak için kullanılan %95 monomer ve %5 katalizörden oluşur.
Tutkalın kuruma hızı metalin türüne bağlıdır; Bu sayede kaplanan metaller daha süratli kuruma hızına haiz oluyor, kısaca demir ve alüminyum anaerobik yapıştırıcıya ilk ve en süratli tepki veren metaller olurken, krom ve çinko benzer biçimde metaller daha yavaş kuruyor.
Anaerobik yapıştırıcıların avantajları
- Ufak koku
- bir bileşen
- Oda sıcaklığında kurutun
- Çevresel faktörlere karşı yüksek direnç
Anaerobik yapıştırıcının dezavantajları
- Gözenekli yüzeylerin yapıştırılması için kullanılamaz
- Bazı plastik türlerine bağlanmada etkili değildir
silikon yapıştırıcı
Bu ürün yüksek ve düşük sıcaklıklarda kullanılabilen bir yapıştırıcıdır. Silikon yapıştırıcı, yüksek dirençli hususi bir kimyasal yapıya haizdir. Bu ürün bununla beraber akvaryum yapıştırıcısı olarak da bilinir ve sızdırmazlık için kullanılır ve neme, su penetrasyonuna, yüksek ve düşük sıcaklıklara dayanıklıdır; Bu yüzden bina camlarının, fayans derzlerinin, lavabo ve lavaboların montajında, banyo boşluklarının, taş, cam, plastik, metal yüzeyler ve benzeri nesnelerin sızdırmazlığında kullanılır.
Silikon yapıştırıcı özellikleri
- UV ışınlarına dayanıklı
- o esnek
- elektrik arızası
- 40 santigrat aşama ve eksi 75 dereceye kadar sıcaklıklarda kullanın
- Yüksek rutubet direnci
- yalıtım
silikon yapıştırıcı iyi mi kullanılır
Silikon yapıştırıcı kullanmak için, bir mastik yapıştırıcı kartuşuna, keskin bir bıçağa ve bir spatulaya ihtiyacınız vardır. Ilk olarak, kalan yapıştırıcıyı bir bıçakla çıkarmanız ve emek harcama yüzeyini kir, yağ yada gres benzer biçimde öteki kirlerden temizlemeniz gerekir.
Bandın etrafındaki alanı kapatmak için boşluğun genişliğini işaretleyin, peşinden kartuşun ucunu bir bıçakla kati ve kartuşu pompanın içine yerleştirin. Yapıştırıcıyı çıkarmayı deneyin ve doğru oranda yapıştırıcı aldığınızdan güvenilir olun. Kartuşu yüzeyin üstünde 45 derecelik bir açıyla tutun ve yapıştırıcıyı dikkatli ve eşit bir halde uygulayın. Ek yerlerinde biçim vermek ve pürüzsüz yüzeyler oluşturmak için spatula kullanabilirsiniz.

Akvaryum yapıştırıcısı uygulayın
Akvaryum yapıştırıcısı, kapatılması ihtiyaç duyulan parçalar için uygundur. Bu yapıştırıcının piyasada düzgüsel ve antibakteriyel olmak suretiyle iki çeşidi bulunmaktadır, antibakteriyel numune sonrasında siyaha döner ve daha uzun ömürlüdür; Bu yüzden antibakteriyel akvaryum yapıştırıcısının fiyatı daha pahalıdır. Akvaryum tutkalı saydam ve renksiz modellere nazaran daha sık kullanılan beyaz, saydam ve renkli renklere haizdir.
UV yapıştırıcı
Ultraviyole yada ultraviyole yapıştırıcı, ultraviyole yada X ışını absorpsiyonu yardımıyla kaynatılan ve katılaştıktan sonrasında iz bırakmayan bir tür kimyasal yapıştırıcıdır.
siyanoakrilat yapıştırıcı
Siyanoakrilat yapıştırıcı, sıvı yapıştırıcılar sıralamasında yer almıştır. Siyanoakrilat yapıştırıcı bununla beraber hazır yapıştırıcı olarak da bilinir ve en mühim siyanoakrilat yapıştırıcı türlerinden biri de Laxil yapıştırıcıdır.
epoksi reçine
Epoksi reçine, birleştirildiğinde sağlam, parlak ve dayanıklı bir araç-gereç oluşturan iki bileşenli bir sıvı yapıştırıcıdır. Bu araç-gereç ahşabın yüzeyini kaplamak ve koruyucu bir katman oluşturmak için idealdir ve çeşitli işlerde kullanılır.
Epoksi geliştirilmiş bir reçine türüdür. Şu demek oluyor ki epoksi reçine sıvı haldeki epoksi yapıştırıcı ile aynıdır. Tüm epoksilerin iki kısmı vardır: reçine ve kürleme maddesi. Reçine ve kürleme maddesi beraber reaksiyona girdiğinde, sertleştirme işlemi gerçekleşir.

tutkal malzemesi
Reçine, kürleme işlemi esnasında katı bir polimere dönüşen viskoz bir maddedir. Reçine başlangıçta organik bir malzemeydi, sadece bazıları organik reçineye oldukça benzeyen bileşik olanlar da var.
Reçine, bisfenol A ve epiklorohidrinden oluşur. En yaygın BPA türü, aseton ve fenol karışımıdır. Kendinize fenolün iyi mi oluştuğunu sorabilirsiniz. Fenol ilk olarak kömür katranından elde edildi; Sadece sonrasında kimyagerler onu petrolden çıkardılar. Bugün epiklorohidrin üstünde odaklanıldığı için, propilen klorür ile birleştirilmiş kimyasal bir yan kurum olan alil klorür adında olan bir şeyden türetilmiştir.
Poliepoksit olarak da adlandırılan epoksi reçine, devasa yükseklikte düzeyde termal ve kimyasal dirence ve oldukça kuvvetli yapışmaya haiz epoksit grupları içeren bir prepolimer ve reaktif polimerdir.
Epoksi, endüstriyel uygulamalar için mevcut en iyi yapıştırıcılardan biridir. Epoksi reçine kürleştiğinde sağlam ve kalıcı bir bağ oluşturur ve metale devasa yükseklikte yapışma özelliğine haizdir. Bu yapıştırıcının kimyasal ve çevresel direnci mükemmeldir. Boş alanları kolayca doldurur ve sert kimyasallara karşı sızdırmazlık özelliği sağlar. Bu araç-gereç perçin ve kaynak için iyi bir alternatiftir.
Epoksi reçine korozyonu önleme özelliğine haiz olduğundan zaman içinde paslanan ve paslanan birçok ev aletini korumak için ideal bir çözüm olarak kullanılmaktadır.
Epoksi reçine, sanattan otomotiv sanayisine kadar birçok sektörde oldukça yönlü bir ürün olarak kullanılan dayanıklı bir malzemedir. Bu dayanıklı araç-gereç ahşap, kumaş, cam ve metal benzer biçimde çeşitli malzemelerde kullanılmaktadır. Epoksi reçinelerin uygulamaları içinde şunlar sayılabilir:
- Yapıştırıcı olarak epoksi reçine kullanın
- Epoksi reçinelerin elektrik ve elektronik sistemlerde kullanımı
- Boyama için epoksi reçine kullanın
- Kaplamak ve mühürlemek için epoksi reçine kullanın
- Onarımlar için epoksi reçine kullanın
- Kuyumculuk sektöründe epoksi reçine kullanımı
Sazokar çevrimiçi mağazası, bir tür yapıştırıcı koleksiyonu topladı. Sitede bulunan yapıştırıcı türlerinin sıralaması şunları ihtiva eder: granül yapıştırıcılar, silikon yapıştırıcı, termal yapıştırıcı, ahşap yapıştırıcı, vakumlu yapıştırıcı, ev tipi yapıştırıcılar, koli bandı, damla yapıştırıcı, 123 yapıştırıcı ve çift taraflı yapıştırıcı. Bu ürünleri online olarak satın almak için Sazokar internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.