Değişik dantel türleri ve bu tarz şeyleri kullanmanın değişik yolları hakkında her şey


Lyceum, minimalistlere ve tasarımlarında ve yapılarında sadeliğin en mühim unsur olduğu kişilere adanmış bir araçtır. Bu kullanışlı alet, 6,5 x 12 santimetre ebatlarında ve 0,7 mm genişliğinde ufak, kart benzeri bir metal parçasından oluşur. Bağcıklar çoğu zaman dikdörtgen şeklindedir, sadece kıvrımlı bir biçim da bulunur. Geçmişte, bu alet kırık bıçaklardan yapılıyordu. Yüksek kaliteli metal bıçakların başka bir kullanımı olması imkansız.

Ahşap yüzeylerdeki boşlukları ve pürüzleri gidermek ve cilalamak için çeşitli aletler kullanılır ve bu aletlerden biri de değişik boyut ve şekillerde üretilen ahşabın parlatılmasıdır. Bu rahat el aletini kullanmak için en iyi vakit planyalamadan sonrasında ve ahşap yüzeyi boyamadan öncedir ve çoğu zaman mobilya endüstrisinde kullanılır. Bu alet ahşap yüzeydeki tüm düzensizlikleri tamamen ortadan kaldırır ve boyama aşamasına hazırlar.

Klozet danteli de çerçevesi güvercin kanadı oyası şeklinde olan bir el bağları türüdür. Bir çift vida, bıçağı güvenli bir halde meblağ ve bir kelebek vida, bıçağı ayarlama olanağı sağlar.

Keski ergonomik bir araçtır ve en kullanışlı marangozluk aletlerinden biri olarak kabul edilebilir. Bu aletin bıçağının bir kenarı ahşabı cilalamak için daha keskindir. Bu el aletinin performansı zımpara kağıdı ile tamamen aynıdır ve partikülleri ve ahşap dokusunu çıkarmaz. Bir zımpara makinesinin kullanılmasından meydana gelen atık, ufak talaşlardır ve ahşabın yüzeyinden düzgüsel bir zımpara makinesinin yapacağından daha çok araç-gereç çıkarır; Sadece ahşapta daha azca çizik bırakır.

Zımpara makinesinin bir başka pozitif yanları da, zımpara kağıdı ahşaptaki delikleri tıkarken talaşların kolayca çıkarılmasıdır. Hiçbir aygıt ahşap bir yüzeyi bir yonga benzer biçimde düzleştiremez ve parlatamaz. Düzlem, oldukça ufak ahşap parçalarını, hatta kavrama planyası ile cilalanmış yüzeylerden bile daha ufak olanları, ahşaba herhangi bir zarar vermeden cilalamak için uygun bir alettir.

Bu aletin bıçak kenarı gözle görülemeyen oldukça ufak kenarlara haizdir, bu da onu yüzeyleri parlatmak için etkili bir alet yapar. Bıçak kenarındaki çapaklardan dolayı bu aleti bileme işlemi kullanmaktan daha karmaşıktır.

Mızrak bileme

Bu alet, birçok kesici alet benzer biçimde zaman içinde keskinliğini kaybeder ve iş standardını çoğaltmak için bilenmesi gerekir. Bu aracı keskinleştirmek, aşağıda tartışılacak olan kendi yöntemine haizdir.

Bıçak talaş yerine toz ürettiğinde, onu bileme zamanı gelmiştir. Hatta bu alet bir törpüye yada biley taşına gerek kalmadan bileylenebilir ve onu bilemek için ihtiyaç duyulan tek alet ufak bir metal parçasıdır. Bu, mağaranın arkası ile bile yapılabilir. Danteli keskinleştirmek için kullanılan hususi alete cilalama aleti denir ve kullanımı oldukça kolaydır.

Kenarları oldukça mat olan yada ahşabın yüzeyinde çizikler bırakan bir planya bir eğe ile keskinleştirilmelidir. Bu şekilde dantel bir masa mengenesi ile sıkıştırılır ve bir eğe ile keskin kenarına çekilir.

Mühim olan her aşamada pürüzsüz olmaktır. Bıçağın kenarı tamamen pürüzsüz ve bıçağın yüzeyine dik olmalıdır ve bıçak, keskin kenarlarına dokunulmayacak kadar yeterince keskinleştirildiğinde kullanıma hazırdır.

Danteli keskinleştirmek için ilkin yüzeyi, sonrasında kenarları keskinleştirmelisiniz. İlk olarak, bileme işlemine orta boy bir taşla başlayın ve daha ince bir taşla tekrarlayın. Amaç, elle dokunulamayan muhteşem derecede pürüzsüz ve keskin bir kenar oluşturmaktır.

Akıllı ve zor kısım, kodun oldukça yavaş olmadığı ve yalnız değişikliklere gereksinim duyduğu zamandır.

Ilkin barı tamamen düz bir halde masaya yatırın ve bara 5 derecelik açıyla zımparalayın ve ileri geri çekin. Bu, bıçağın kenarında oluklar oluşturur. Parlatma aletini kullanırken herhangi bir ses duymuyorsanız, yeterince baskı uygulamıyorsunuz anlamına gelir. Kenarda bir pürüz oluşturduktan sonrasında ters çevirmeniz gerekir. Şimdi parlatma aletini bıçağa 45 derecelik bir açıyla yerleştirin ve bıçak süresince sürükleyin. Büyük kıvrımlar iki yada daha çok adımda halledilebilir. Paspasın her iki tarafını da keskinleştirirseniz, ahşap yüzeyleri cilalamak için her iki tarafı da kullanabilirsiniz.

Lisede iyi mi çalışıyorsun

Değişik tipte testerelerle çalışmak, elektrikli aletlerle çalışmaktan oldukça farklıdır. Bu sırada bu aleti iki yada üç parmağınız ön kısmından, başparmağınız arka kısmından tutmalı ve üst kısmı sizden uzak tutmalısınız. (emek harcama yüzeyine 75-80° açı) Alt kenarda hafifçe bir eğri oluşturmak için sileceğin arkasına kafi tazyik uygulayarak, ahşabın yüzeyini kazımak için sileceği hafifçe bastırın. Bu, bıçağın köşelerinin ahşabı oldukça azca sıyırdığı ve bıçağın merkezinin ahşabın yüzeyiyle temas ederek onu pürüzsüz ve cilalı hale getirmiş olduğu anlamına gelir.

Not: Bantla emek harcamadan ilkin ışınım miktarını kontrol etmelisiniz. Eğriliği standarttan fazla ise (1-2 aşama) ayarlanmalıdır. Ayarlamak için bağcığı düz bir yüzeye koyun ve bükülme miktarını azaltmak için bir tornavida ile gerin.

Tıpkı bir planya ile çalışırken olduğu benzer biçimde, ilkin bandı iş parçası süresince çapraz olarak geçirin. Daha pürüzsüz bir yüzey istiyorsanız, bıçağı emek harcama yüzeyi süresince daha uzun darbelerle çekin ve aleti mümkün olan en hafifçe şekilde bükün. Sileceği hareket ettikçe sıkın ve her vuruşun sonunda aleti emek harcama yüzeyinden çıkarın. Son bir düzleştirme için bıçağı ahşabın damarları yönünde sürükleyin.Ek olarak bu aleti ahşabın üstündeki fazla yapıştırıcıyı çıkarmak için de kullanabilirsiniz.

Düğümler benzer biçimde kusurları düzeltmek için bantlar kullanılabilir. Ahşabın yüzeyinin bir bölgesinin oldukça fazla tıraş edilmesinin, ahşabın yüzeyinin öteki bölgelerinden öne çıkmasını sağlayabileceğini ihmal etmeyin. Filetolar için genel kaide, her iki yada üç tıraş adımından sonrasında ahşabın yüzeyinde genel bir cila elde etmektir.

Ahşap Lisesi

Ahşap kaplama çeşitleri

güvercin kanatları liz

Bir tür tahta yalaması, bıçağı bir güvercin kanadı şeklindeki bir nesneye tutturulmuş olan güvercin kanadı yalamasıdır. Bu el aleti çoğu zaman kavisli yüzeyler için kullanılır ve düz, dışbükey ve içbükey tiplerde üretilir.

Kuğu boyunlu ahşap dantel

Bu eğe kavisli, kavisli, çokgen vb. çeşitli şekillerde üretilir ve düz olmayan yüzeyleri ve aşınmış takımları düzeltmek için kullanılır.

bayağı lise

Bu dantel dikdörtgen şeklindedir ve kalınlığı 2 ile 3 mm içinde değişmektedir. Dikdörtgen bağcıklar esnektir ve baş parmak baskısı ile döndürüldüğünde merkezlerinde hafifçe bir eğri oluşur.

lise kabinesi

Bu alet, güvercin kanadı danteline oldukça benzer ve içinde çivi bulunan demir bir gövdeye haizdir. Bu aletle ahşap yüzeyleri tıraş etmek oldukça kolaydır.

Ahşap Lisesi

Kabin kızaklarını bileme işlemi, manuel kızaklardan birazcık farklıdır. Dolap şeritlerinin kenarları ilkin 45 derecelik açıyla törpülenir. Bu aşamada, bir bileme taşı ile çıkarılabilen bıçağın arka kıvrımları oluşturulur. Bunun için dantelin arkası taş üstüne düz olarak serilmelidir. Düzeltmek için bir sonraki adım, birkaç çapraz vuruştur.

Şimdi parlatıcıyı kullanın. Sileceği emek harcama tezgahına çapraz olarak tutarken, sileceğin yüzeyine paralel olan arka kenarı birkaç vuruşla düzleştirin. Arkasından bandı bir klipsle alın ve eğimli kısmı bitirmiş olun. İlk olarak çapraz açıyla başlayın ve parlatma açısını kademeli olarak azaltın ve parlatma aletini yatay olarak hareket ettirin. Son hamleler “ortalama 15 aşama” benzer biçimde daha ufak bir açıya haiz olmalıdır. Son aşamada bıçağı törpü içine sokun ve yüzeyi döndürmeye devam edin.

İlk bakışta lise pek işe yaramayan bir vasıta benzer biçimde görünebilir; Sadece kayın, ceviz, muz ve meşe benzer biçimde geniş yapraklı ağaçlar da dahil olmak suretiyle ahşap yüzeylerin kaplama standardını çoğaltmak için kullanılan ahşap cilalamaya uygun aletlerden biridir.



Source bağlantı