Bottle Bottom Pour – Resimlerle Anlatılan Dökme Tekniği


Çiçek görünümlü ilk başarıya ulaşmış akrilik dökme resimlerinizi elde etmek için Bottle Bottom Pour dökme tekniğini iyi mi kullanacağınızı adım adım göstereceğiz. Normal olarak, daima olduğu şeklinde, başlamanıza destek olacak bir video hazırladık.

Şişe Altına Dökme nedir?

Şişe Tabanına Dökme tekniği ile – adından da anlaşılacağı şeklinde – boya, uygun, ayrı bir PET şişe tabanı kullanılarak tuvale dikkatlice uygulanır. Şişenin dibindeki çıkıntılar, çiçek yada çiçeğe benzeyen bir desen oluşturur. Kabaca, Bottle Bottom Pour’un iki değişik çeşidi vardır: Bottle Bottom Puddle Pour yada Flower Pour olarak adlandırılan bir varyantta, Puddle Pour’da olduğu şeklinde, ayrı renkler dönüşümlü olarak şişenin altına dökülür. İkinci bir seçenek, Şelale Şişe Alttan Dökme isminde olan yöntemdir: renkler ilkin bir bardağa yerleştirilir ve peşinden bir ağaç halkası olarak şişenin altına dökülür. İkincisi ile görünüm fazlaca daha hassastır ve bir girdaba yada bir ağacın senelik halkalarına benzer. İlk değişken net, grafik desenler oluşturur. Bununla beraber, her iki varyantın da ortak noktası, şişenin daima çiçeğe benzer bir desen oluşturmasıdır. Keyfinize bağlı olarak, bu desen sonunda ekranı eğerek zayıflatılabilir yada neredeyse tamamen ortadan kaldırılabilir.

İhtiyac duyulan malzemeler:

Bottle Bottom Pour döküm tekniği için aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız var:

  • Boş pet şişe 5 ila 7 yükseltisi olan bir taban ve ortada minik bir çöküntü.
    Bu, mesela fazlaca sayıda maden suyu şişesi için geçerlidir.

Akrilik Dökme Tekniği Şişe Alttan Dökme Talimatları

Bu Bottle Bottom Pour için, renklerin dönüşümlü olarak tuval üstüne ayrı ayrı döküldüğü varyant 1’e (Bottle Bottom Puddle Pour yada Flower Pour) karar verdik.

Döküm malzemelerinin hazırlanması

İlk olarak, her zamanki şeklinde, her bir renk, dökme ortamı (örn. Liquitex yada vinil yapıştırıcı) ve su ile ayrı ayrı karıştırılır. Pembe, kırmızı, siyah ve beyaz renklerin yanı sıra vurgu olarak altın ve gümüş simli pudralar kullandık. Bunu da döküm medyum ve birazcık su ile karıştırdık. Beşinci ve altıncı renk kadar kullanımı kolaydır. Arka plan rengini – bu durumda beyaz – birazcık daha çok oranda karıştırdık. Renkleri tuvale eşit şekilde akması için fazlaca kalınca karıştırmamalısınız. Sadece fazlaca ince de olmamalıdır, aksi takdirde desen fazlaca sıkı çalışacaktır. Bundan dolayı, bu dökme tekniğinde doğru tutarlılık fazlaca önemlidir > uygulama mükemmelleştirir. 🙂 Hiçbir renge silikon katmadık, aksi takdirde halka benzeri desen kendi kendine gelmez ve hücreler tarafınca tekrardan “yok edilirdi”.

Bir sonraki adım, arka plan renginin tuval üstüne eşit olarak dağılması, böylece renklerin daha güzel akması ve bu durumda resmin tamamının akma ile kaplanmaması gerekir. Bir tür negatif boşluk çiçeği olmalı. Kanvas, renklerin eşit şekilde akması ve desenin muntazam olması için dökme için düz olmalıdır.

Peşinden boş bir PET şişenin dibini kesiyorsunuz ve şişenin dibini tuvalin ortasına koyuyorsunuz. Tabanın kenarında tipik beş yada yedi yükseltiye haiz bir şişe kullanmak önemlidir – bu teknik «düzgüsel», dışbükey şişe tabanlarıyla çalışmaz.

Akrilikten yapılmış şişe tabanı

Şişe dibi dökme başlayabilir

Şimdi renkler dikkatli bir halde şişenin dibinin ortasındaki minik girintiye arka arkaya, birer birer dökülür. Bir seferde fazlaca fazla boya dökülmemesine itina gösterilmelidir. Şişenin tabanındaki çıkıntılar, dökme işlemi esnasında daima görünür kalmalıdır. Renk başına fazlaca büyük bir miktarın dökülmemesi de önemlidir, aksi takdirde desen sonunda sonsuza kadar akacaktır. Bu teknikle renklerin daha ne kadar akmaya devam edeceğini hafife almak kolaydır. Bundan dolayı, bir seferde seyrek miktarlar dökmek daha iyidir, bu yüzden güvenli taraftasınız. Çiçek istenilen büyüklüğe gelene kadar bu işleme devam edilir. Söylediğim şeklinde, renk bir süre daha tuvalin kenarının ötesine akmaya devam edecek. Dökülmemiz için istediğimiz buydu bir tek köşeler boş kalsın.

Şişenin dibine sıvı boya dökün

Akan resminiz için ince ayar

Şişenin dibi ondan sonra fazlaca dikkatli bir halde tuvalden çıkarılır. Boya bıçağı yada benzeri bir şey kullanmak en iyisidir. Şişenin dibinin oluşturduğu boşlukta, renk şimdi ortayı doldurmak için bir daire içinde ortalama üç ila dört kez dökülür. Daha ilkin olduğu şeklinde aynı prensipte, daima güzel bir halde ortada, bu sefer bir tek şişenin dibi olmadan. Görüntü artık ekranı ileri geri eğerek istenildiği şeklinde değiştirilebilir yada taşınabilir. İstenirse çiçeğe benzer desen, aşırı eğme hareketleriyle o denli yabancılaştırılabilir ki, fotoğraf fazlaca soyut hale gelir. Doğal ki, bu, renk ne kadar sıvı olursa o denli iyi çalışır. Sadece bizim durumumuzda, çiçeğin bu şekilde bilinebilir kalmasını istedik.

Son olarak, çiçek görünümünün altını çizen güzel bir sanatçı fırçasıyla vurgular ayarlanabilir. Bunu yapmak için, her taç yaprağın en dış noktasından merkeze doğru fırça ile dikkatlice bir çizgi çizilir.

Sıvı boyama için şişe tabanı

ihtimaller içinde kombinasyonlar

Bir kanvasa birkaç Şişe Tabanı Dökümü uygulamanız ve peşinden bunların birbiri içine akmasına izin vermeniz de mümkündür. Yada, mesela “Rosen Pourings” ile yapıldığı şeklinde, Bottle Bottom Pour’u bir ağaç halkasıyla birleştirin. (Ayrıca gül dökümü mevzusunda yakında ayrı bir yazı yazacağız.) Bir yada birden fazla renkte silikon ilave ederek coşku verici ek etkisinde bırakır yaratabilirsiniz. Normal olarak öteki dökme tekniklerini de kullanabilir ve birleştirebilirsiniz. Olasılıklar çeşitlidir ve hayal gücünüzün sınırı yoktur!

Sen de bir tane daha istiyorsun Akrilik dökme tekniği tecrübe etmek? O halde «Çeşitli Dökme Tekniklerinin Anlatımı» yazımıza göz atmanızı tavsiye ederiz.

Umarız deneylerinizden keyif alırsınız!

Akrilik dökme şişe tabanını dökün

video rehberi

Sizin için tüm mühim adımları gösteren ve bu tekniğe alışmanızı elde eden kısa bir video kaydettik.



Source bağlantı

Bunları da sevebilirsiniz