Boru ile bir çiçek standı yapın [تزئینی و خاص]


Güzel bir çiçeklik görüp ona haiz olmak istediğiniz başınıza gelmiş olmalı. İlk başta, bir çiçekçiye gidip onu almayı düşünebilirsiniz, sadece daha kolay ve daha ucuz bir şey yapabilirsiniz, o bitkiden bir parça alıp suya koymak.

Çelikleri alıp suya koyduktan sonrasında olduğu şeklinde saklayabilir ya da köklendirme sonrası toprağa yerleştirmeyi tercih edebilirsiniz.

Çelikleri suda tutmak istiyorsanız, onlar için bir saksı düşünmelisiniz. Çiçeklik yapmak için bazı kolay ve ergonomik fikirleri öğrenmek için takip edin.

ilk yol

Lüzumlu araç-gereç ve malzemeler

  • 4 kontrol tüpü
  • Asılı kanca
  • Dikdörtgen ağaç parçası
  • gebelik
  • tel
  • matkaplar
  • zımpara kağıdı
  • 2 vida
  • matkap yada gömü
  • kuvvetli yapıştırıcı

Bu şirin ve küçük çiçeklik için yalnız bir tahta parçasına ve bazı kontrol tüplerine ihtiyacınız var. İlk adımda, kasenin tabanı için ahşabı hazırlamanız gerekir. Bunun için 22 x 3 x 1 santimetre ebatlarında odun kati. (Bu boyutlar tavsiye edilir ve zevke yada tüp sayısına bakılırsa değiştirilebilir)

Ahşabı istenilen ölçülerde kestikten sonrasında ahşabı ve kenarlarını, ahşabın yüzeyi tamamen pürüzsüz ve pürüzsüz olana kadar zımparalayın. Bir sonraki adımda gözlem tüpünün çapına bakılırsa uygun matkap ucunu seçmelisiniz.

Doğru matkap ucunu seçtikten sonrasında, ilkin ahşap üstünde eşit mesafeli dört nokta işaretleyin ve peşinden bu tarz şeyleri bir matkap ucu ile delin. Tahtadaki deliğin çapının borunun çapından büyük olmamasına dikkat edin.

Bir sonraki adımda delikleri iyice zımparalamalı ve peşinden iç kısımlara ahşap tutkalı sürmelisiniz.

Bir sonraki adımda, montaj kancalarını vidaları kullanarak yanlara tutturmanız gerekir. Arkasından dekoratif ipi yanlara takının.

saksı

Şimdi kontrol tüplerini yerine koyma zamanı ve içindeki suyu döktükten sonrasında içine istediğiniz artıkları yerleştirin.

saksı

Çiçeklik hazır ve istediğiniz yere asabilirsiniz.

ikinci yol

Çiçeklik asmakla ilgilenmiyorsanız bir sehpa yapmış olup istediğiniz yere koyabilirsiniz. Ahşap ve kontrol tüpü kullanarak iyi mi çiçeklik yapılacağını öğrenmek için bizimle kalınca.

saksı

Lüzumlu araç-gereç ve malzemeler

  • mezura
  • Testere masası
  • matkaplar
  • 1 inçlik bir gömü kazın
  • bölüm
  • 180 ve 220 zımpara kağıdı
  • 2 x 4 yada 4 x 4 kereste
  • 50 ml gözlem tüpü
saksı

İlk adımda ahşabı istenilen ölçülerde kesmeniz gerekiyor. Bir sonraki adımda tahtanın uzunluğuna ve çapına ve gözlem tüplerinin sayısına bakılırsa delik sayısı ve her birinin mesafesi belirlenmeli ve bir kalemle işaretlenmelidir. Arkasından, bir matkap kullanarak, her tüpün çapıyla aynı boyutta bir delik açın.

saksı

Bir sonraki adımda, çalışmanızın güzelliğini ikiye katlamak için ahşap yüzeyi çapraz olarak kesebilirsiniz, sadece emek verme yüzeyinizin pürüzsüz olmasını istiyorsanız bunu yapmanıza gerek kalmamıştır.

saksı

Bunu yapmak için, masa testeresinde istenen açıyı ayarlamanız ve peşinden ahşabı kesmeniz gerekir. Son olarak, isterseniz tezgahı istediğiniz renge boyayabilir yada cilalayabilirsiniz.

Ahşap bir vazoyu zımparalamayı ve cilalamayı öğretin

saksı

Yağlı ahşap cilası, çağdaş bileşik verniklere besleyici ve kullanışlı bir alternatiftir. Yağ, ahşabın dokusunda su itici bir film oluşturur. Ek olarak yağ bazlı bir ahşap cilası, bir koruma tabakası oluşturmanın yanı sıra ahşaba güzellik katar ve ahşabın dokusunu iyi bir halde ortaya çıkarır. Çin ağacı, keten tohumu yada keten tohumu yağı kullanmanız fark etmez, aslına bakarsan birkaç kolay adımda tezgahınızı herhangi bir yağ türüyle parlatabilirsiniz.

Ahşabın yağ ile parlatılmasında ilk ve en mühim adım ahşabın yüzeyinin zımparalanmasıdır. Bunun için 220 sertlikte zımpara kağıdı kullanabilirsiniz. Ahşabın ufak bir kısmına kafi oranda yağ sürün. (Danimarka yağı kullanıyorsanız, ahşabın tüm yüzeyini ıslatabileceğinden dikkatli olmanız icap ettiğini ihmal etmeyin.)

Bu şekilde ahşaba Çin ağacı yağı, keten tohumu, tik yada naturel ve mineral yağlar uygulanabilir. Hem naturel hem de mineral yağlar, besin açısından güvenli olması ihtiyaç duyulan ahşap mutfak eşyaları, çocuk oyuncakları vb. ahşap işleme projelerinde kullanıma oldukça uygundur.

Yumuşak, temiz ve kuru bir bez kullanarak yağı ahşabın yüzeyine uygulayın. Yüzeye ahşabın dokusu doğrultusunda uygulamanız gerektiğine dikkat edin ve havluyu işin üstüne ne kadar sıkı çekerseniz ahşap yağı o denli iyi emecektir. Tüm ahşap iyice kaplanana kadar buna devam edin.

Yağı 30 dakika ahşabın üstünde bırakın ve ahşabın dokusuna iyi nüfuz eder. Fazla yağı bir bezle silin ve peşinden ahşap yüzeyin 24 saat tamamen kurumasını bekleyin.

600-800 grit ıslak/kuru zımpara kağıdını bir miktar yağa batırın ve ahşabın yüzeyini yağlı zımpara kağıdı ile zımparalayın. Böylece yağ ahşabın dokusuna iyice nüfuz eder ve naturel ahşap dokusu tesiri verir.

Ahşabın tüm yüzeyi yağla kaplanana kadar yağlı zımpara kağıdı ile zımparalamaya devam edin, peşinden emek verme yüzeyindeki fazla yağı kuru bir havluyla silin ve ahşap yüzeyi 24 saat kurumaya bırakın.

Bu adım, istenen renk elde edilene kadar yağ bazlı zımpara kağıdı ile zımparalamaya devam etmek anlamına gelir, sadece her adımda fazla yağın kuru bir bezle alınması ve 24 saat kurumaya bırakılması gerektiğine dikkat edin; Öteki bir deyişle, her katman içinde 24 saat olmalıdır, bu yüzden bu adım birkaç gün sürebilir.

Kontrol tüplerini yerleştirip, su dökerek ve çelikleri o tencereye yerleştirerek tencereniz hazır.



Source bağlantı