Bu gönderi bağlı kurum linkleri içerebilir. Onlar vasıtasıyla meydana getirilen satın alımlardan size hiç bir ek ücret ödemeden minik bir komisyon alabiliriz.
Bu yazıda Blob Art’ı tanıtıyorum ve size Blob Resimlerimi iyi mi oluşturduğumu gösteriyorum. Bu büyüleyici, modaya müsait tekniği iyi mi kullanacağınızı ve nelere dikkat etmeniz icap ettiğini size bir rehberde göstereceğim. Ek olarak size en iyi blob karıştırma tarifimi de anlatacağım, böylece bloblarınızı muhteşem 3D efekti ile oluşturabilirsiniz.
Blob Fotoğraf Sanatı nelerdir ve iyi mi başladım?
Blob Art, akrilik boyanın bir tuvale lafda damlalar ya da yuvarlak boya lekeleri halinde uygulanmış olduğu ve arkasından birkaç kurutma aşaması içinde birbiri üstüne katmanlandığı, hala genç bir boyama tekniğidir. İnternette muadil geldiğim bir damla fotoğraf dikkatimi çekti ve hayranlığımı artırdı. Benim başıma gelmişti şu sebeple bu tekniğin iyi mi çalıştığını ne olursa olsun bilmiyorum gerekiyordu. Elbet internette boyaların karıştırıldığına dair bir informasyon yoktu. “3D efekti kurmak için ne eklemeliyim vb.” şeklinde sorularım başlarda cevapsız kaldı. Yoğun testler ve deneyler nihayetinde, artık bu sanat formu için en müsait damla sanatı tarifimi ve tekniğimi buldum.
Damla resminde çığır açan sanatçı, Toronto, Calgary’de doğup büyüyen Mike Hammer’dır. Sanat topluluğunda bilinmektedir. Şimdi bu mükemmel teknolojiyi sizlere birazcık daha yaklaştırmak için bir katkı yapmak isterim. Adım adım kendi benzersiz sanat eserinizi iyi mi oluşturacağınız hikayesinde size informasyon vereceğim. Resmin az az iyi mi değiştiğini görmek bir zevk. Bir ihtimal tuvale yalnız iki ya da üç nokta döktüğünüzde tabloyu aslına bakarsanız beğenmişsinizdir? Fakat bir ihtimal beş ya da daha çok vardiya yaparsınız? Hayalgücün sınırdır. Hususi blob görüntüleri oluşturacağınızdan inanırım. Kendi sonuçlarınızı ve deneyimlerinizi öteki birçok alakalı sanatçıyla paylaşmaktan korkmayın.
Damla resimleriniz için bu malzemelere ihtiyacınız var
Blob Boyama Sanatı için Hazırlıklar
Orta viskoziteli akrilik boyalar kullanıyorum şu sebeple onlarla emek harcamayı daha basit buluyorum. Yalnız renklerin oldukça ince ya da oldukça kalınca olmadığından güvenilir olun. Orta zemin damla boyama için oldukca uygundur. Akrilik boyaları inceltmek için Deco Vernik’e ihtiyacınız var.
- Ilkin dekoratif boyayı karıştırıp üstüne sürüyorsunuz. akrilik boya.
- Arkasından vinil yapıştırıcıyı ilave edin.
- Bu üç bileşen için 1:1:1 karıştırma payı kullanıyorum. 8 onsluk bir şişe için her bileşenden 80 gr öneririm.
- Yine iyice karıştırın, arkasından karışımı 8 oz’sevinç sıkılabilir şişelere dökün.
- Bu ilk adımlardan sonrasında kalan hava kabarcıklarının çökmesi için renklerin 24 saat bekletilmesi önemlidir.
- Damla boyama ile şişeleri devamlı iyi doldurmak önemlidir, aksi takdirde boya yerine şişeden hava sıkarsınız. Bu çirkin kraterler oluşturuyor ve tuval üstüne volkanik bir görünüm çizmek istemiyoruz, değil mi? 😉
- Tuvali gesso (tuval astarı) ile öncesinden ıslatabilir ya da seyreltilmiş akrilik boya kullanabilir ve tuvalin üzerini iki kere boyayabilirsiniz. Aslına bakarsanız cilalanmış bir tablo da kullanabilirsiniz, sadece ilk cilanızı uygulamadan ilkin silikon ve leke içermediğinden güvenilir olun. Aksi takdirde lekeler yuvarlak, eğri, eğri olmamalı ya da tuvale yapışmamalıdır.
Blob sanatı için adım adım öğretici
Lekeler oluştur
- Damla boyamaya başlamadan 10 ila 15 dakika ilkin, boyanın memenin önünde olduğu için güvenilir olmak için dolu bütün sıkma şişelerini baş aşağı çeviriyorum.
- Şişeyi boyama yüzeyinin ortalama 1 ila 2 mm yukarısında tutuyorum ve boyayı yavaşça tuval üstüne bastırıyorum.
- Arkasından, damla istenen boyuta gelene kadar hafif bastırın. Sıkıştırılmış şişenin ucu damlanın devamlı birkaç milimetre içerisinde olmalıdır.
- Hava kabarcıklarını bir bütan gazı meşalesi ile ateşleyebilirsiniz.
Dökümden sonrasında ortalama 5 mm genişleyeceğinden, komşu damlalara kafi mesafe olduğu için güvenilir olun. Blobları birbirine oldukça yakın yerleştirirseniz, muhtemelen birbirleriyle karşılaşacak ve resminizi yok edeceklerdir.
- İlk damlalar hala nispeten bakir tuvale geldikten sonra, ikinci tabaka için hangi renkleri seçeceğinizi düşünmek için iki gününüz var. Zira lekelerin kuruması bu kadar sürüyor.
- Lütfen kuruma süresini denemeyin. Bu teknik süre ve sabır gerektirir. Fazlaca erken çalışmaya devam ederseniz renkler birbirine karışabilir ya da çirkin kenarlar ve kraterler oluşabilir. Bu oldukça can bunaltıcı olurdu.
- Blobları ne kadar büyüttüğüme bağlı olarak çoğu zaman dört ila altı tabaka istiflerim. Bir sanat eserinin kuruma süresi bununla beraber kir sayısına da bağlıdır. Tabaka ne kadar kalınca olursa, kurutma işlemi o denli uzun olur.
- Son verniği uygulamadan ilkin devamlı bir resmi 14 gün süresince tozsuz bir yerde iyice kurumaya bırakırım. Eşeği sağlam kazığa bağlamak!
Blob resimlerinizi mühürleme
Artık görüntüyü kirden, UV radyasyonundan ve nemden korumanın birkaç yolu var. Mike Hammer, kir görüntülerini Art Resin ile mühürler. Sadece, nispeten pahalı buluyorum ve aslına bakarsanız uygulamayla alakalı deneyime haiz olmalısınız. Benim reçine hikayesinde asla deneyimim yok ve bundan dolayı onunla çalışmıyorum.
Su bazlı saydam kaplama daha ucuzdur ve hemen hemen bir o denli güzeldir. Parlak Vernik kullanmayı ve 1/3 oranında suyla karıştırmayı seviyorum. Bu, daha iyi akmasına ve ivedi kurumasına izin vermez. Devamlı yeterince pak önlük hazırlarım. Böylece hemen sonra oldukça azca kalmasın. Bunun için reçine hesaplayıcısını (www.artresin.com) kullanıyorum. Sağlanan alanlara tuvalinizin boyutlarını girmeniz yeterlidir. Sonrasında santimetreye dönüştürün. Artık miktarın tuvaliniz için kafi olduğu için güvenilir olabilirsiniz. Güvenli değilseniz, yalnız 2 ila 3 santimetre ilave edin ve tekrar hesaplayın.
Artık verniği yumuşak bir fırça ile eşit halde uygulayabilir ya da benim yaptığım şeklinde verniği tuvalin üstüne dökebilirsiniz. Gerisini fırça ile uygulamanız kafi. Verniğin her boş alanı kapladığından güvenilir olun. Arkasından, tuvali duvara 45 derecelik bir açıyla yerleştirerek kalan boyanın akmasına izin verin. Boya oldukça kalınca olmamalıdır, aksi takdirde kuruduğunda çirkin, çökmüş bir manzara elde edersiniz. Resmin tüm bunlar boyandığında, devamlı tuvalin kenarlarını boyayabilirsiniz. Şimdi brülör ile oluşmuş olabilecek hava kabarcıklarını yani tutuşturun. Şimdi tek yapmanız ihtiyaç duyulan, blob sanatınızı tozsuz bir yerde kurumaya bırakmak ve ilk blob resminiz sona erdi.

Angela Schneider
Angela Schneider 47 yaşlarında ve ailesi ve köpekleriyle Almanya, Şimal Ren-Vestfalya’da yaşıyor.
Angela’nın hobileri fotoğraf yapmak, günlük tutmak, tabiat ve köpekleridir. Tasavvur ve zanaatla alakalı her şeyi seviyor ve öteki sanatçılardan ve internetten esin almayı seviyor. Angela burayı olağan dışı ve renkli seviyor: dairesi detaylara büyük ihtimam gösterilerek döşenmiştir. Mobilyaların bir çok, “çok eski punk tarzında” sevgiyle dekore etmiş olduğu hacimli atıklardan geliyor. Angela, akşamları tv karşısında geçirmeyi ve mistik diziler izlemeyi seviyor. Angela, bir hizmet şirketinde yarı zamanlı olarak temizlikçi olarak çalışıyor.
https://www.feysbuk.com/angela.schneider.3954