Deri kullanım zamanı
İnsan, bu gezegendeki varlığının ilk günlerinde hayvan derisinin kullanıldığını fark etti. Derinin kullanımı, tarih süresince insanoğlunun ilk ergonomik başarılarından biridir. Eskiler bu başarıyı kendilerini çevresel ve naturel olaylardan korumak için kullandılar.
Geçmişte yiyecek sağlamak için av hayvanlarını kullanıyorlardı; Başlangıçta insanoğlu deriyi ham halde kullanmışlar, sadece vakit geçtikçe onu muhafaza etme, tabaklama ve deri haline getirme sanatını öğrenmişler ve zaman içinde avlanan hayvanların yiyecek sağlamanın yanı sıra başka kullanımları da olabileceğini fark etmişlerdir. yiyecek. yiyecek Mesela kendi derisini kullanarak can yeleği, ayakkabı, kıyafet, çadır vb.
Bugün dünyadaki derinin %50’den fazlası ayakkabı üretiminde, %25’i ise giyim eşyası üretiminde kullanılmaktadır.
BC deri kullanımı
Mısır mağara resimleri üstüne meydana getirilen bir araştırma, derinin bu ülkede MÖ 5000 civarında keşfedildiğini ve kullanıldığını gösteriyor. Derinin zamanı geçmişi M.Ö. 500 yıllarına kadar dayanmaktadır.
Antik Yunanlılar, o zamanlar deri tabaklamalarıyla meşhur olan ilk deri tüccarlarıydı. Bundan sonrasında Romalılar Yunanlıların tesiri altında deriyi kullanmaya başlamışlar ve deri kullanımı ve deri sanayisi yavaş yavaş küresel bir şey haline gelmiştir.
İran’da geçmişten günümüze derinin kullanımı
Abbasiler döneminde İslam topraklarında post ve deri üretimi ve buna bağlı işler gelişti. Bu zamanda deri, insanların deri, kılıç kabzası, ayakkabı astarı ve kışlık kıyafet yapımında, hayvanların dizgin, üzengi, misket tüfeği ve kösele yapımında çeşitli amaçlarla kullanılmıştır. korumak ve korumak için örtüler. Kitaplar.. Abbasiler döneminde derinin en mühim kullanımlarından biri. Belgeler, bu zamanda Tebriz ve Şiraz şehirlerinde deri sanayiinin yaygın bulunduğunu göstermektedir.
Raporlara ve anketlere bakılırsa, Safevi döneminde deri pazarı oldukca gelişti.
Deri ürünleri alırken dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan özellikler nedir?
- Su, elektrik ve ısıya karşı yalıtımlı
- Esneklik özelliği
- Deri araç-gereç
deri türleri
İki tür derimiz var: naturel deri ve bileşik deri.
Organik deri inek, manda, koyun, devekuşu vb. hayvanların derilerinden yapılabilir.

Organik deri ürünleri ile bileşik deri ürünleri iyi mi ayırt edilir?
- Organik deriyi bileşik deriden ayırt etmek için mühim bir nokta, ilk olarak naturel deri ışık altına alınırsa ışık yansımasının her yerde aynı olmaması şu demek oluyor ki bazı kısımlarının daha parlak bazı kısımlarının daha parlak görünmesidir. mat.
- Hakiki deri ürünlere dokunursanız, ürünün tüm parçaları bire bir aynı olmayıp bazı bölümleri daha kalınca bazı bölümleri ise daha incedir. Bundan dolayı aradığınız ürünün yüzeyi muntazam ise naturel deri olduğundan şüphelenebilirsiniz.
- Organik deri ürünlerin arka yüzü tüy benzer biçimde bir dokuya haizdir sadece yapay deri süngerden üretilmiştir.
- Hakiki deri ile yapay deri arasındaki fiyat farkı oldukca etkisinde bırakan.
deri ürünler
Deri ürünler içinde el çantaları, bel çantaları, sırt çantaları, hanım ve adam cüzdanları, ayakkabılar, hanım giysileri, deri mont yada ceketler vb. yer alabilir.
Günümüzde deri bilezik ve öteki hanım ve adam takılarının imalatında derinin kullanımı oldukça popülerdir.
Deri bilezik
Deri bileklikler, erkekler ve hanımefendiler için iyi bir armağan seçimidir. Güzel bir deri bileziğe haiz olmak için onu dışarıdan almamalısınız; Fakat kendin yapabilirsin. Aşağıda size deri bilezik yapmak için lüzumlu araçları ve iyi mi yapılacağını öğreteceğiz.

Deri bilezik yapılışı
Lüzumlu vasıta ve gereçler
- Deri: İnce deri seçmek en iyisidir.
- İplik: Daha çok dayanıklılık için kalınca ipliğe haiz olmak daha iyidir. Rengini keyfinize bakılırsa seçebilirsiniz, sadece seçilen derinin rengiyle eşleşmesi en iyisidir.
- Hususi bir iğne yada başka bir kalınca iğne
- kaynak sistemi
- Tıraş bıçağı: Kesmek için de makas kullanabilirsiniz fakat makas kullanıyorsanız ürününüze son bakmış olduğunuzda muntazam ve temiz olmayabilir bu yüzden önerimiz ilk etapta jilet kullanmanız.
Deri bilezik yapmak
Ilk olarak bir kağıt yardımıyla bileğinizin çevresini ölçün, artık bilek ölçünüzü de bildiğinize bakılırsa bileziğin kalınlığını ve istediğiniz deseni ona uygulayın.
Kalıbı hazırlarken aldığınız boyuttan birazcık daha büyük kesmek en iyisidir; Derinin kenarlarını nemlendirmek isteyebileceğiniz için bu durumda bu işlem sorunsuz bir halde yapılabilir.
Hem ürünün güzelliğinde hem de ürünün nihai görünümünde büyük tesiri olan deri bilezik yapımında en büyük güçlük iyi mi kesileceğidir. Cildi kesmenin birkaç yolu vardır:
- eli kesmek
- lazer kesim
- kesme bıçağı
tavsiye: İki lazer ve bıçak yöntemi kullanmak, sonunda size kusursuz bir ürün verecektir.
Kestikten sonrasında, uçların eşleşip eşleşmediğini görmek için bileziğin iki ucunu birleştirin. Bir sonraki adımda aklınızda bir desen ya da tasarım var ise deriye uygulayabilir ya da bilekliğinize altın ya da parça işlemek istiyorsanız istediğiniz noktaya dikebilirsiniz. Hemen sonra ip ve iğne kullanarak kestiğiniz deriyi dikebilirsiniz.
Bir sonraki adımda, bileziği iyi mi kapatacağınızı öğrenmeniz gerekiyor. Bu aşamada bileziğe metal bir toka yada başka bir araç-gereç ekleyebilirsiniz. Bileziği keserek yada delerek de toka yapabilirsiniz.
Bileziğin kesimleri, işlemeleri, tasarım türü yada işçiliği, bileziğin toka türü tamamen sizin keyfinize bakılırsa yapılır ve hepimiz kendi zevkine bakılırsa bileziği yapma sürecinde yaratıcı olabilir.
Deri bilezik yapımı mevzusunda deneyiminiz var ise deneyimlerinizi yorum kısmından bizlerle paylaşın.