Akrilik Kaplamalarla kendi cabochon takılarınızı yapın


Bu makale ile sizi akrilik derilerle takı yapımı mevzusuna yaklaştırıyorum. Size doğru tekniği ve mühim püf noktalarını anlatacağım, akrilik derilerle, lafda «deriler» ile iyi mi güzel, modaya müsait cabochon takılar yapabilirsiniz. Ek olarak burada mükemmel mücevher parçaları ile alakalı birçok başka coşku verici informasyon alacaksınız. İlham almak!

Cabochon takı nelerdir?

-de kabaşon takı Şu anda oldukca moda olan retro-vintage tarzda moda takılardır. Mücevher, büyük, dışbükey kesme (cam) taşlarla karakterize edilir. Akrilik döküm sanatçıları için akrilik derileri daha çok işlemek yahut doğal ki derileri bilhassa takılar için üretmek büyük bir fırsattır.

Zira kabaşon kesiminin 3D tesiri, hücreleri ve yapıları bilhassa güzel bir halde vurgular. Bu bizlere dökümü tuvale dökmek yerine, etkiyi başka bir sanat formuna alıntılama fırsatı veriyor.

cabochon ne demek?

Cabochon, alt tarafı düz ve üst tarafı dışbükey olan kesilmiş ama fasetlenmemiş bir kıymetli taştır. Cabochon kesimi, kaplan gözü, opal, aytaşı vb. şeklinde bir taşın renk tonlarını, yapısını ve ışıltısını bilhassa vurgular. Cabochon kesimi oldukca eski bir kıymetli taş kesimidir.

Doğal ki, kabaşon takılarını kendimiz yapmak için kıymetli taşlar kullanmıyoruz, saydam cam kabaşonlar kullanıyoruz. Bunlar, sürümümüzü seçtiğimiz halde. Kare, üçgen, yuvarlak, oval, dikdörtgen vb. olabilir. Cam kabaşonlar da değişik yüksekliklerde mevcuttur. Öneri muazzam!

Şahsen, Alman üreticilerin ürünleriyle emek harcamayı hakikaten seviyorum. Bunlardan bazıları ek olarak kabaşon takı setleri (boş, kabaşon ve zincir) sunar. Bu, bilhassa yeni başlayanlar için yahut yalnızca birkaç ayrı takı yapmak istiyorsanız idealdir.

Kendi kabaşon takılarınızı yapın

Cabochon takılarını kendiniz yapmak için araç-gereç sıralaması

Kostüm takılarının uyumluluğu

2001’den bu yana, AB tarafınca yüksek nikel salınımına haiz alaşımlara yönelik bir yasak uygulanmaktadır. Kurşun, nikel ve kadmiyum şeklinde ağır metallerin alerjen oldukları tanınmaktadır ve uzun solukta sağlığı negatif etkileyebilirler. Haziran 2001’den bu yana, kararnameye bakılırsa, ciltle devamlı yahut sık i·lişki halinde olan nesneler, haftada yalnızca cm kare başına en çok 0,5 mikrogram nikel salabilir.

Bu tür öğeler içinde fermuarlar, düğmeler, cep telefonları ve kostüm aksesuarları bulunur. Bu yönetmeliğe karşın takı ayarları almadan ilkin müstahsil şirket bilgilerini dikkatli bir halde incelemenizi öneririm. Emin tarafta olmak için paslanmaz çelikten yapılma çerçeveleri öneririm. Bu %100 hipoalerjeniktir.

Kendi kabaşon takılarınızı yapın

Akrilik Kaplamalarla kendi cabochon takılarınızı yapın

Akrilik cilt yapmak

  • Dökülmeyi sonrasında hareket ettirebilmek için bir dondurucu torbasını ahşap bir tahtaya sabitlemek için pimler kullanın.
  • Aşağıdaki renk karışımını öneririm: 1 kısım renkten 2 kısım Pouring Medium’a. Floetrol’ü burada kullanmayı seviyorum. Hücre oluşumu ve su için silikon da ekliyorum. Su cildi güzelleştirir ve sıkılaştırır ve sonrasında kolayca çıkarılıp kesilebilir.
  • Şahsen, üç renk artı siyah ve beyazın kafi bulunduğunu düşünüyorum – burada daha azı daha fazladır. İnci renkleri de hususi efektler için oldukca uygundur.
  • Sonrasında bir renk paletinden pis bir dökme, bir kapaklı kap ve ayrıca bir tokat döküyorum. Bu halde, sonrasında ince çizgilerden olağanüstü hücrelere kadar değişik desenlere sahibim.
  • Bunsen brülörü (meşale) ile hava kabarcıklarının giderilmesi son aşama önemlidir. Plastik üstünde çalıştığınızın bilincinde olun – bu nedenle mesafenizi koruyun! Cilt kuruduktan sonrasında silikonu yumuşak bir bez ve bulaşık deterjanı solüsyonu ile yıkayabilirsiniz. Peşinden yeniden iyice kurumasını bekleyin.

Cabochon’u yapıştırın ve yuvaya yerleştirin

  • Artık sanat içerikli gözünüz rağbet görüyor. Cilt üstünde vitreous hümörü gezdirerek bir nokta bulun. Böylece takı parçanızın sonrasında iyi mi görüneceğini tam olarak görebilirsiniz. Karar verdikten sonrasında, camın üstüne azca oranda takı yapıştırıcısı sürün, cildinize yerleştirin ve hava kabarcıklarını önlemek için ileri geri ovun.
  • Her şeyin tamamen kurumasını bekleyin.
  • Kuruduktan sonrasında kenardaki yapışkan kalıntılarını paklayın, aksi takdirde cam yuvaya sığmaz.

cabochon takı akrilik cilt

  • Artık cabochon’u deriden kesebilirsin. Kaba işleri kesici ile gerçekleştirin ve tırnak eti makası ince işler için en müsait olanıdır.

Akrilik takı döküm

  • Seçilen boşluğu tutkalla kaplayın ve cabochon’u ayara bastırın.
  • Yapıştırıcı kalıntıları tekrar de pamuklu bir bezle kaygan olarak temizlenebilir.
  • En son, her şeyi mikrofiber bir bezle parlatın ve takı parçanızın tarzına bakılırsa müsait bir zincir yahut deri kordon seçin.

takı akrilik derileri

Kabaşon takılarını kendi başınıza deneyerek ve yaparak size bolca eğlenceler dilerim! Noel sezonu mutlaka geliyor ve modaya müsait takılar mükemmel, modaya müsait bir armağan oluyor! 🙂

portre_pamela_kaufeis

Pamela Kaufeis

Pamela Kaufeis 1967’de Offenburg’da dünyaya geldi ve burada okula gitti. Ortaokulu bitirdikten sonrasında kuaförlük eğitimi almış ve bu güne kadar mesleğine sadık kalmıştır. Evli ve Baden-Württemberg’deki güzel Zell-Weierbach’ta kocası ve köpekleriyle beraber yaşıyor.

Pamela, 40’lı yaşının ortalarında stres atmasına destek olacak yeni bir hobi arayarak sanata başladı. Antika mobilyalar, eskitme mobilyalar ve sprey boya ile başladı. İki sene ilkin internette Akrilik Dökme’yi görmüş oldu ve iyi mi çalıştığını öğrenmek istedi – sonrasında YouTube videolarının ve doğal ki sayısız dökmenin desteği ile bilgisini kendi haline öğrendi. Eserleri evlerde, pazarlarda ve arkadaşlara armağan olarak minik sergilerde iyi karşılanır. Sonucunda geçen sene mahalli sanat malzemeleri mağazası Pamela’dan onlarla arilik dökümü üstüne dersler vermesini istedi. Sanat içerikli çalışmalarına ayrıca, Pamela o zamandan beri bilgisini yeni başlayanlara tutkuyla aktardı. Pamela’nın son tutkusu, akrilik derilerden yapılma kabaşon takılar.

https://www.feysbuk.com/pamela.kaufeis



Source bağlantı

Bunları da sevebilirsiniz