Bu gönderi bağlı kuruluş bağlantıları içerebilir. Onlar aracılığıyla yapılan satın alımlardan size hiçbir ek ücret ödemeden küçük bir komisyon kazanabiliriz.
Akrilik Dökme’de, akışkan boyanın boya yüzeyine uygulanmasının farklı yolları vardır. Tüm akrilik dökme teknikleri için aşağıdaki öğretici, size farklı dökme tekniklerine genel bir bakış sunacak ve bunların nasıl uygulandığını açıklayacaktır.
Akrilik Dökme Nedir?
Akrilik Dökme bir Akışkan Boyama tekniğidir. Burada farklı akrilik renkleri bir Pouring Medium ile karıştırıp tuvale uyguluyorsunuz. Boyayı fırça ile uygulamıyorsunuz, doğrudan tuval üzerine döküyorsunuz. Sonra boyanın akmasına izin verin, akan sürecin yönünü değiştirin ve işte başlıyorsunuz – ilk Akrilik Dökme Tablonuz neredeyse bitti. Bu teknikle ilgili en iyi şey şudur: Yetenekli bir sanatçı olmanıza veya harika çizim becerilerine sahip olmanıza gerek yok. Sadece biraz Akrilik Dökme malzemelerine, biraz zamana ihtiyacınız var ve tatmin olacağınız benzersiz sanat yaratmanın keyfini çıkarabilirsiniz.
Birkaç Akrilik Dökme tekniği vardır, Akrilik Dökme resminizi nasıl dökebileceğiniz, çoğunu aşağıdaki makalede adım adım gösteriyoruz – iyi eğlenceler!
Dökme Boyama için neye ihtiyacım var?
Aşağıdaki sarf malzemeleriyle 100 USD’nin altında boyama yapmaya başlayabilirsiniz. Deneyin ve elde edeceğiniz sonuçlara kesinlikle şaşıracaksınız.

- Paint Pouring’e başlamanız için ihtiyacınız olan her şey
- Dökme ortamı, silikon yağı, karıştırma kapları, karıştırma çubuğu ve mini boya standları dahildir
- Akrilik boyanızı bu setle kullanın ve başlayın


- 30 farklı renk içerir
- Özellikle boyutta çalışmak için uygun kalın kıvam
- Ağır metal içermeyen çevre dostu bileşim

Pour Painting’e tamamen yeni başlayan biri misiniz? O zaman önce Akrilik Dökme Kılavuzumuza göz atın
En Popüler Akrilik Dökme Blog Postları
Bu Akrilik Dökme çevrimiçi kursuyla hızlı sonuçlar alın
Başlangıç için Akrilik Dökme Online Kursu
- Hücreler ve bağcıklarla güzel akrilik döküm sonuçları elde etmek ister misiniz?
- Her seferinde bir şaheser elde etmek için çamurlu dökümlerden kaçınmak ve tekniği mükemmelleştirmek ister misiniz?
- Akrilik dökme için çok fazla öneri ve video görüyor, ancak gözünüzde canlandıramıyor veya takip edemiyor musunuz?
O zaman bu kurs tam size göre. Sadece bir ömür boyu tüm bilgileri almanız için değil, aynı zamanda videoya erişiminiz olması için tasarlandı, böylece benimle adım adım kendi hızınızda canlı olarak yapabilirsiniz.
Get the Pouring course
Su birikintisi dökün
Puddle Pour ile her renk tek tek tuval resmi üzerine birbiri ardına dökülür. Diğer tüm renklerin birbiri ardına döküldüğü bir renk esas alınır.
- Her renk, dökme ortamı (örn. Liquitex) ve su ile birlikte ayrı ayrı karıştırılır. Oran yaklaşık. 1:1:<1. Daha iyi hücre oluşumu için renk başına iki ila üç damla silikon yağı eklenebilir.
- Tek tek renkler, boyama zemininin merkezine birbiri ardına dökülür.
- Boyama zemini, boya boyama zemini üzerine yayılana ve sonuç fikirlere karşılık gelene kadar ileri geri hareket ettirilir.
Kirli İçin
Tüm renklerin aynı kaba veya kaba dökülerek boya yüzeyine döküldüğü akrilik döküm tekniğidir.
- Her renk, dökme ortamı (örn. Liquitex) ve su ile birlikte ayrı ayrı karıştırılır. Oran yaklaşık. 1:1:<1. Daha iyi hücre oluşumu için renk başına iki ila üç damla silikon yağı eklenebilir.
- Renk karışımları daha sonra bir kapta üst üste istiflenir.
- Belki biraz karıştır
- Daha sonra kabın içindekiler dikkatlice boya yüzeyinin üzerine dökülür.
- Boyama zemini, boya boyama zemini üzerine yayılana ve sonuç fikirlere karşılık gelene kadar ileri geri hareket ettirilir.
Flip Kupası
Flip Cup tekniği Kirli Dökme ile aynıdır, ancak boya içeren kap boyama yüzeyine konur ve yukarı kaldırılır, böylece tek tek boya katmanları daha fazla üst üste gelir.
- Tüm renkler, dökme ortamı (örn. Liquitex) ve su ile birlikte karıştırılır. Oran yaklaşık. 1:1:<1. Daha iyi hücre oluşumu için renk başına iki ila üç damla silikon yağı eklenebilir.
- Renk karışımları daha sonra bir kapta üst üste istiflenir.
- Kap daha sonra boyama yüzeyi üzerine dikey olarak yerleştirilir.
- Konteyner daha sonra dikkatlice yukarı kaldırılır.
- Daha fazla hücre isteniyorsa, renk üzerinde kısaca dönmek için bir Bunsen beki veya sıcak hava kurutucusu kullanılabilir.
- Boyama zemini, boya boyama zemini üzerine yayılana ve sonuç fikirlere karşılık gelene kadar ileri geri hareket ettirilir.
Şişe Tabanı Birikintisi Dökün / Çiçek Dökün
- Akrilik dökme teknikleri Bottle Bottom Pour ile renk, bir PET şişenin uygun, ayrılmış bir tabanı aracılığıyla boya tabanına uygulanır, burada şişenin tabanındaki yükseltilmiş alanlar bir çiçeğe / çiçeğe benzeyen bir desen oluşturur. Sonunda ortaya çıkan deseni tuvali eğerek zevkinize göre değiştirebilirsiniz.
- Her renk farklı kaplarda dökme ortamı ve su ile karıştırılır. Bu teknik için hücrelere ihtiyacımız olmadığı için silikon eklemeye gerek yoktur.
- Çiçek deseninin tüm tuvali kaplamasını istemiyorsanız, önce tuvale bir arka plan rengi uygulayabilirsiniz. Renk ayrıca tuval üzerinde daha iyi akacaktır.
- Uygulanan desenin akmaması için resmin tabanının düz olması önemlidir (önceden bir su terazisi ile kontrol etmek en iyisidir).
- Bir PET şişe alın ve altını makas veya kesici bir bıçakla kesin.
- Şişenin dibini tuvalin üzerine yerleştirin ve şimdi her bir renkten küçük miktarlarda şişenin dibine peş peşe dökün.
- Renk artık tuval üzerindeki çöküntülerin üzerinden geçer ve çiçek desenini oluşturur.
- Sonucu beğendiyseniz, şişenin altını dikkatlice çıkarın.
- Şimdi ortadaki daireye farklı renkleri iç içe dökün ki bu alan da renkle kaplansın.
- Güzel bir sanatçı fırçasıyla, yine de dışarıdan içeriye veya çiçeğin ortasından dışarıya doğru sürerek vurgular oluşturabilirsiniz.
- İstenirse çiçek benzeri desen değiştirilebilir veya tuvali eğerek daha soyut hale getirilebilir.
- Tabii ki aynı kanvasa birkaç şişe dibi dökümü de uygulayabilirsiniz.Bu heyecan verici sıvı boyama tekniği için “Akrilik Dökme Tekniği Açıklaması: Şişe Altına Dökme” blog yazımızda okuyabileceğiniz ayrıntılı bir kılavuz oluşturduk.
Ağaç Halkası / Girdap
Swirl Pouring akrilik döküm tekniği ile dairesel hareketlerle boya tuvale dikkatlice uygulanarak bir ağacın yıllık halkalarını andıran bir desen oluşturulur.
- Her renk, dökme ortamı (örn. Liquitex) ve su ile birlikte ayrı ayrı karıştırılır. Oran yakl. 1:1:<1
- Bunlar daha sonra bir kapta üst üste istiflenir
- Kabın içindekiler artık boya yüzeyine çok yavaş bir şekilde dökülür, ahşapta büyüme halkaları görünümü elde etmek için çok küçük dairesel hareketler yapılmalıdır.
- Boyama zemini daha sonra “Ağaç Halkası” boyama zemini üzerine yayılana ve sonuç fikirlere karşılık gelene kadar ileri geri eğilir.
Bu dökme boyama tekniği için “Akrilik Dökme Tekniği Açıklaması – Kaydırma / Ağaç Halkası Dökme” blog yazısında okuyabileceğiniz ayrıntılı bir kılavuz oluşturduk.
Kanat için
Wing Pour, sonuç olarak iki aynalı kanat elde etmek amacıyla Swirl Pour’un değiştirilmiş bir şeklidir. Biraz deneyim ve beceri gerektiren nispeten yeni bir tekniktir:
- Her renk, dökme ortamı (örn. Liquitex Pouring Medium) ve su ile birlikte ayrı ayrı karıştırılır. Oran yakl. 1:1:<1
Önce kanatların arasında görünmesi gereken renk bardağa doldurulur. - İkinci rengi bardağın bir tarafına dikkatlice uygulayabilirsiniz. Bu renk kanatların iç kısmında görülür.
kontrast olarak ilk rengin bir kısmını ikinci renge tekrar uygulayabilirsiniz. - Ardından en önemli adım gelir: zaten doldurulmuş renklerin üzerine bir daire içinde yüksek kontrastlı bir renk dökün, ancak renk yalnızca bardağın kenarında olsun
- Dilerseniz 3. adımdaki gibi kanatların dışından görünecek başka bir renk uygulayabilirsiniz.
- Ek bir renk uyguladıysanız, ilk rengin bir kısmını tekrar ekleyin.
- Tuvali biraz yan tarafınıza kaldırın ve boyayı orta çeyrekte ince, sabit bir akışla resim taşıyıcının üzerine dökün. Kanvasın kaldırılması, boyanın sizden kaçarak uzun bir kanat şekli oluşturmasına neden olacaktır. Bu, çok fazla pratik ve duygu gerektirir
- Boyayı ilk döken sizseniz, dilerseniz iki kanadı görsel olarak ayırmak için kabı tuvalin kenarına kadar kendinize doğru hareket ettirin.
Şimdi, biraz şansla, ilk Wing Pour’unuzu yapmış olmalısınız. Bu zahmetli bir teknik olduğundan, muhtemelen tatmin olmadan önce birkaç denemeye ihtiyacınız olacak.
Dökme resimleriniz için daha fazla yardıma ihtiyacınız varsa, Akrilik Dökme ile ilgili 3 bölümden oluşan ücretsiz e-posta kursumuza abone olmanızı öneririz.
Kaydırma Tekniği
Akrilik döküm makinası (silme tekniği de denir) tek başına veya diğer sıvı boyama teknikleri ile birlikte kullanılabilir. Swipe tekniği, hücreleri güzel bir şekilde görünür kılmak veya akıcı desenler elde etmek için kullanılır. Bunu yapmak için uygulanan boyayı bir spatula veya nemli bir bezle silin.
- Renkleri silmek için uygun araçlara ihtiyacınız var. Bunlar, örneğin boyama bıçakları veya spatulalar olabileceği gibi, nemli bir kağıt havlu da olabilir.
- Renkler (silikonu unutmayın!) ya Puddle Pour veya Flip Cup ile birlikte tuvale uygulanır.
- Ayrıca yanına silikonsuz karışık bir boya sürülür.
- Uygun bir araçla, bireysel renk daha sonra kalan renklerin üzerine sürüklenir, şimdi hücreler bu noktalarda oluşturulur
AirSwipe / Hollandaca
AirSwipe akrilik döküm tekniğinde, alışılagelmiş kaydırma tekniğinin aksine, boya spatula, spatula veya mutfak kağıdı ile değil hava yardımı ile uygulanır, örneğin saç kurutma makinesi. Bu, negatif renge geçişte dumanı andıran en ilginç, vahşi ve muhteşem desenleri üretir.
- Renkler ayrı bir kapta katmanlı. Ardından, her zamanki gibi, FlipCup’ın tuvali ve fincanı kapatılır.
- Fincan önce renklerin güzelce oturması için beklemeye bırakılır.
- Şimdi negatif renk bardağın etrafına dökülür ve gerekirse bir boyama bıçağıyla yanlarda da tuval üzerine eşit olarak dağıtılır.
- Daha sonra açılır kapanır bardak kısa hareketlerle tekrar tekrar kaldırılır ve indirilir ve bardak yavaş yavaş boşalana kadar renk dikkatlice tuval üzerine istenilen desende dağıtılır.
- Zevkinize göre tuvali hareket ettirip eğerek renk istenilen yöne yerleştirilebilir.
Son olarak, saç kurutma makinesi yardımıyla negatif renge içten dışa dikkatlice dağıtılır. En iyi yol, soğuk havalı bir saç kurutma makinesi veya soğuk hava fonksiyonlu ve üstü düz bir saç kurutma makinesi kullanmaktır.Ayrıca bu Akışkan Boyama tekniği için “Akışkan Boyama eğitimi: AirSwipe” blog yazısında okuyabileceğiniz ayrıntılı eğitimimiz var.
Bağcıklı Dutch Pour / SheleeArt Bloom tekniği
Dutch Pours’un özel bir formu, sözde SheleeArt Bloom Tekniğidir. Bu teknik çok karmaşıktır ve Pouring’ler arasında en üst düzey kral sınıfıdır. Çok fazla pratik ve her şeyden önce doğru tarif gerektirir.
Bu teknikte renk, genellikle bir pipet yardımıyla bir hava akımı yardımıyla boyama zemini üzerinde de hareket ettirilir. “Normal” Dutch Pour’dan farkı, boyanın tuvale uygulanma şekli ve ulaşılacak hücre tipidir. Bu bağlamalar, ancak sofistike bir tarifle ve aynı tablo üzerinde farklı medyaların kullanılmasıyla elde edilebilir.
Bu nispeten daha karmaşık ve biraz daha zor bir teknik olduğundan, ayrı blog yazımızı okumanızı ve beraberindeki videoyu izlemenizi öneririz:Öğretici ve Tarif SheleeArt Style: Dutch Pour Bloom Tekniği
Tel Tekniği
This is not a pour painting technique in the actual sense. The string technique is nevertheless often used to create fluid paintings.
- Each color is mixed individually, together with the pouring medium (e.g. Liquitex) and water. Ratio approx. 1:1:<1
Before layering the colors, put several pieces of sisal cord, about 20 to 30 cm long, loosely rolled up into the empty container so that they can absorb as much of the color mixture as possible. - Then the color mixtures are stacked on top of each other as usual in the container.
- As an alternative, you can also mix the colors in individual cups and apply them separately to the thread using a wooden spatula. This makes it easier to later decide which colors should be placed where on the picture, but it’s harder to create large color gradients.
- A large amount of a high-contrast paint is now distributed onto the canvas.
- Then the threads sucked with paint are draped on the picture in such a way that they wiggle back and forth.
- At the end you can pull the threads one after the other over the canvas. The windings of the cords create interesting patterns which can be influenced according to taste during the process of pulling away.
Fractal Dendrites
Fractal dendrites are structures reminiscent of flowers or blossoms, which can be created with this special technique. Small drops of a color mixture with alcohol are applied to a color film, which are distributed from the centre to the outside and create a unique effect. This technique is not difficult at all. A detailed tutorial with video can be found in our article Fractal Dendrites Tutorial.
Ghost Pour
The Ghost Pour is a variation of the Swipe technique and is stroked from the middle
- First you spread a relatively thinly mixed color as background over the entire canvas
- In a horizontal arrangement, you then apply various coordinated colors to the surface
- Using a spatula or wet kitchen paper, the paint is now pulled up and down from the centre
- Alternatively, you can also pour some of the thin background color horizontally into the middle before you swip and then swipe
- The ghostly Pour is shown to its best advantage if you use wide canvases
- With some additional silicone oil there are very nice cells
Acrylic Pouring Techniques: Combination of different Fluid Painting Techniques
We hope that you were able to achieve good results with this acrylic pouring techniques guide. Each of the Pouring techniques presented here can also be combined very well with each other to achieve even better and more interesting results. Be courageous and try it out – each painting is guaranteed to be unique.
You will need different materials for each of the pouring techniques listed in this Fluid Painting manual. We have summarized these in our article Acrylic Pouring supplies.