Bütün malzemeleri temin edip akrilik dökümüne başladıktan sonrasında birkaç noktaya dikkat etmelisiniz. Hemen sonra sorunsuz ve süratli bir halde dökülebilmesi için iş yerinin hazırlanması bilhassa önemlidir.
İşyerini hazırla
- Akrilik boya sıvı olduğundan emek verme alanınızı ne olursa olsun folyo, plastik yahut karton ile korumanız gerekmektedir. İşyerinin etrafındaki zemini ihmal etmeyin
- Lastik eldivenlerinizi aslına bakarsanız takmış olmalısınız
- İdeal olarak, silikon hasım yahut damıtılmış su benzer biçimde sıvıları kolayca dozlayabilmeniz için sıkmalı şişelere doldurmalısınız.
- Birazcık boya dökülürse yahut arada ellerinizi temizlemeniz gerekirse, yanınızda ev kağıdı bulundurmanızı tavsiye ederiz.
- Odanın olası olduğunca iyi havalandırıldığından güvenli olun (pencereleri ve kapıları açın)
Boyama yüzeyini hazırlayın
Boya yapılacak yüzeye bağlı olarak, boyanın daha iyi tutunması ve yüzeyin emiciliğinin dengelenmesi için Gesso ile ön muamele yapılmalıdır. Boya yüzeyi ek olarak birazcık daha yükseğe ayarlanmalıdır, böylece aşağı akabilecek boyalar sayfaya yapışmaz. Bu amaçla, örnek olarak bardaklar yahut atılmış bardaklar kullanılabilir, ama bununla birlikte tahta çıtalar yahut benzerleri de kullanılabilir. Burada boya yüzeyinin düz olması oldukca önemlidir ki döküm fotoğraf kururken değişmesin. Bunu ölçmenin en basit yolu bir su terazisidir.
«Akrilik Dökme Zemin Boyama» hikayesinde sizler için ayrı bir makale oluşturduk. Adım atmak için birazcık akrilik dökme malzemesine de ihtiyacınız var.
Basit erişilebilir materyal sağlayın
Son adım olarak, dilediğiniz zaman erişebilmeniz için döküm için ihtiyacınız olan malzemeyi sağlayın.
- Akrilikler
- döküm ortamı
- kupa veya onun benzer biçimde bir şey
- tahta spatula
- Arıtılmış su
- Silikon hasım / saç hasım
- Boyama bıçağı / kazıyıcı
- Bunsen beki yahut sıcak hava kurutucusu
Artık ilk Akrilik Dökümünüzü oluşturmaya hazırsınız. değişik Ptekniklerimiz sizler için ayrı bir blog yazısında bir araya getirdik.