Bu kılavuzda Akrilik Dökme Daldırma tekniğini sunuyorum. Bu coşku verici tekniği iyi mi kullanacağınızı ve nelere dikkat etmeniz icap ettiğini size adım adım göstereceğim. Her şeyi birazcık daha net hale getirmek için bir video eğitimi de oluşturdum.
Akrilik Dökme Daldırma tekniği nelerdir?
Akrilik Dökme Daldırma tekniği, tuvalin plastik bir yüzeye yayılmış komplike boyaya daldırılmasıdır. Bu teknik, bir yahut daha çok dökümden sonrasında kalan renkleri kullanmak için de önerilir. Renklerde silikonlu ve silikonsuz çalışabilir yahut ikisini aynı anda kullanabilirsiniz. Bu yöntemle en çok 50 x 50 santimetre’ye kadar olan bütün formatlar mümkündür, sadece daha ufak tuvaller için önerilir. Daldırma tekniği, benzer isimden ötürü damlama tekniği ile kolayca karıştırılabilir. Bununla beraber, iki tekniğin pek ortak noktası yoktur. Damlama tekniğini ayrı bir yazıda sunacağız.
Bu malzemeyi size öneririm
Daldırma tekniği için hazırlıklar
yeraltı
Dökerken, görüntüyü hareket ettirdiğinizde kenardan damlayan ve emek harcama yüzeyinize düşen boya elbet devamlı vardır. Lütfen devamlı su geçirmez yahut boya geçirmez bir boyama yüzeyiniz olduğu için güvenilir olun, bundan dolayı burada birazcık “dağınık” olabilir ve boya devamlı bir yolunu bulur. Resmin boyutuna bağlı olarak, kafi alan ve hakkaten su geçirmez bir «alt yapı» hazırlamalısınız.
Sözgelişi videomdaki şeklinde emek harcama yüzeyinize büyük çöp torbaları yahut koruyucu film sokup geniş bantla yapıştırabilir yahut düz kutuları bunlarla kapatabilirsiniz.
Tabloları kurutmak için müsait yer
Ve doğal ki resminizin refah ve sessizlik içerisinde kuruyabileceği tozsuz bir yere ihtiyacınız var. Burada, fotoğraf hala damlıyor olabilir diye yere gazete serdiğim eski kutuları kullanmayı seviyorum. Sonrasında üstüne resmi geçirmek için içerisine dört bardak koydum. Pozitif yanları, kartonu kapatabilmem ve resmin yavaşça kuruması için kafi zamanım olması. Yıkanmış yoğurt yahut krem peynir kapları burada oldukca uygundur ve çevreye bir iyilik yapar. Burada, mutfaktan kurabiye pişirmek için malum soğutma ızgaralarını da kullanabilirsiniz.
renkleri karıştırmak
Renklerinizi karıştırın. Akrilik Dökme Dip tekniği için renklerinizin kıvamının çok koyu olması önemlidir. Renkler oldukca akıcıysa, oldukca ivedi karışırlar. Bu ondan sonra gri görüntülere neden olur, bundan dolayı daldırma kararına bağlı olarak kanvas peşi sıra birkaç defa daldırılabilir. Kıvamı oldukca sıvı olursa burada renkler yoğunluğunu kaybeder. Böylece, sonuçtan memnun kalana kadar resmi arka arkaya 2 ila 3 defa daldırabilirsiniz. Kontrol edin ve hayal gücünüze gore mükemmel resimler yaratın.
Daldırma tekniği için adım adım talimatlar
- Ilkin resmi boyama yüzeyinize yerleştirin.
- Resminizin boyutlarını ve 2 ila 3 santimetre’yi işaretlemek için bir kalem kullanın.
- Şayet gerekliyse eldiven giy.
- Tuvali beyaz komplike boya ile oldukca ince bir halde kaplayın
- Şimdi renkleri arzu ettiğiniz şeklinde boyama zeminine dökün. Boyanın kenarı ve 2 ila 3 santimetre’lik çıkıntıyı kapladığından güvenilir olun.
- Şimdi, hava ceplerinin her yerden kaçabilmesi ve tuvalin tamamen boya ile kaplanması için yüzeyleri içeriden dikkatlice boyayın.
- Burada kenarı boya ile de kaplayabilirsiniz. Bunu yapmak için, kenarları yumuşatmak için parmaklarınızı kullanın. Sadece, bu adım mutlaka lüzumlu değildir. Sonrasında resminize bir çerçeve eklerseniz kenarlık renksiz kalabilir.
- Şimdi resminizi dışarı çekin yahut döndürün. Değişik yapılar elde etmek için değişik yönleri ve hızları denemekten çekinmeyin.
- Arkasından, hava kabarcıklarına karşı ve daha çok hücre kurmak için Bunsen beki yahut sıcak hava tabancasını doğrusu kullanın.
- Degradeleri kenarlarla eşleştirmek için kenarları batırın.
- Resmi kuruması için bir kenara koyun. Tuvalin her yerinde de boya olduğu için güvenilir olun.
Renklerinizi tablo yüzeyinde iyi mi düzenlediğinize ve dağıttığınıza bağlı olarak, tuvalin soyulması en yırtıcı yapılarla neticelenecektir. Renklere silikon hasım yahut sprey eklemek, her şeyi daha da entresan hale getirebilecek mükemmel hücreler yaratır. Videonun sonucunda daha çok misal görebilirsiniz.
Video eğitimi dalış tekniği
Daldırma tekniğinin ne kadar rahat bulunduğunu ve içerisinden resimlerinizin iyi mi çıkabileceğini görebileceğiniz YouTube videom ile karşınızdayım. Videonun sonucunda, öteki renk kombinasyonları ile misal resimler ve ek olarak «tuval üstüne tuval» daldırma olasılığını da görebilirsiniz.
Çözüm
Akrilik Dökme Daldırma tekniği inanılmaz derecede kolaydır ve hepimiz için uygundur. Çocuklar ek olarak bu mükemmel mevzuyla keyifli bir halde tanıştırılabilir ve bu mevzuda aşırı istekli olabilir. Dikkat: Burada açıkça bağımlılık icra eden bir unsur var ve bu oldukca bulaşıcı bundan dolayı oldukca keyifli ve yaratıcılığınızı özgür bırakabilirsiniz. Yeterince boya ve kanvasla, aniden oldukca süratli bir halde oldukca sayıda resme dönüşebilir.
Bu teknik ek olarak size sürdürülebilir ve etraf dostu bir halde emek harcama fırsatı verir. Damlayan boyayı “çeşnilendirebilir” ve bir yahut daha çok ek imaj oluşturabilirsiniz. Maliyet faktörü de burada dikkate alınır bundan dolayı aşağı damlayan oldukca kıymetli boya kalmamıştır. Bu, etrafta duran ve en fena durumda kuruyan hiç bir boya kalıntısının kalmaması gerektiği demektir. Hakikaten olması gerekmiyor, bundan dolayı bu renkleri mantıklı bir halde kullanmak için iyi bir alternatifiniz var.
Yukarıdaki girişte de belirtildiği şeklinde, boyama yüzeyi yerine tuval üstüne de boyama yapabilirsiniz. Arkasından, üzerine ikinci bir müsait tuvali batırırsınız. Süreç aynı. Bir çiçek çayırını çağrıştıran sarı-mavi ikiz görüntüsü bu halde oluşturuldu.
Bu teknik ve mükemmel daldırma resimleri ile size bolca eğlenceler dilerim. Sen de bir adet daha istiyorsun Akrilik dökme tekniği tecrübe etmek? Öyleyse «Muhtelif Dökme Tekniklerinin Açıklanması» makalesine bir göz atmalısınız.

Karen Zimmer
Karin Zimmer, kocası ve dört çocuğuyla beraber Baden-Württemberg’in Waiblingen bölgesinde yaşıyor. Çocukluğundan beri bir zanaatkar, sanatçı ve doğaya oldukca yakın olarak etkinlik gösteriyor ve bugüne dek oldukca muhtelif fotoğraf ve yaratıcı teknikleri denemeyi seviyor. Karin Zimmer ortalama 20 sene süresince bir bankanın data muamele bölümünde idare edici ve koç olarak çalıştı. Kasım 2018’den beri kendini tamamen yaklaşan yabani ot öğretmeni çalışmalarına ve resmine adadı. İlhamını ormanda ve meditasyonda bulur.
2016’nın sonucunda YouTube’da Caren Goodrich ve Nicki James Burch ile Akrilik Dökme’yi keşfetti ve derhal heyecanlandı. O zamandan beri aşırı istekli bir sanatçı (yalnız akrilik dökümde değil) ve resimlerinin her birinin sezgisel ve duygulu bir halde akmasına izin veriyor. İzleyicide renkler ve yapılarda saf neşesini tetiklemeyi ve onu içsel bir hayal gücü ve derin manevi sıhhat yolculuğuna çıkarmayı görevini görüyor. Olabildiğince oldukca insanoğlunun bu sanat formuna erişmesini sağlamak için dökme bilgisini hususi koçluk seanslarında ve son zamanlarda YouTube’da paylaşmaktan saadet duyuyor.
https://www.instagram.com/art4youkarin
https://www.feysbuk.com/karin.zimmer.9041
https://www.youtube.com/channel/UCwHgNjIXs4ylPrFYiZZA5aA
https://www.art4youkarin.de