Bu yazıda size yeni “Akrilik Cilt Etiketi” tekniğinin neyle alakalı bulunduğunu ve birazcık ergonomik yaparak akrilik derilerden bu etiketleri iyi mi kolayca yapabileceğinizi göstereceğim. Normal olarak birtakım kıymetli ipuçlarını ve püf noktalarını sizden esirgemek istemiyorum ve Akrilik Cilt Çıkartmaları yapmak için hangi malzemeye ihtiyacınız bulunduğunu da söyleyeceğim.
Akrilik Cilt Çıkartmaları nelerdir ve bu tarz şeyleri iyi mi edindim?
Kim daha ilkin denemedi? Kutular, fotoğraf çerçeveleri ya da eşinizin cep telefonu kılıfı şeklinde nesneleri akrilik boyayla ıslatmak… Tüm bunlar, nesneleri akrilik dökülen görünümle süslemek umuduyla. Beni daima hayal kırıklığına uğratan şey, kenarlardaki taşan renkti. Netice çoğu zaman çirkin görünüyordu. Artık nesneleri akrilik kaplamalarla süsleyebilirsiniz – sadece burada onları iyi mi yapıştıracağınız sorusuyla karşı karşıyasınız. Bu yöntemle
boya zarar görmeden yeniden çıkarılamaz. Bundan dolayı, birazcık gözlem yaptım ve kendinden yapışkanlı dökme görüntülerle nesneleri dekore etmeyi son aşama kolaylaştıran yeni bir teknik buldum. Ben onlara «Akrilik Deri Çıkartmalar» diyorum.
Kendinden yapışkanlı akrilik kaplamalardan yapılma 3D Sevgililer Günü Gülü. Ebru görünümü için ip tekniği kullanılmıştır.
Akrilik Cilt Çıkartmaları için bu malzemeye ihtiyacınız var
Akrilik Cilt Etiketi için adım adım direktif
Kendinden yapışkanlı filmin hazırlanması
Birçok kendinden yapışkanlı filmi ve öteki kendinden yapışkanlı malzemeleri denedim. Netice daima aynıydı: boya pürüzsüz plastik yüzeye yapışmadı ya da kuruduktan sonrasında pul pul dökülmedi. Problemi deşifre etmek için bu yöntemi buldum:
- Kendinden yapışkanlı bir filmin kenarlarını sert bir yüzeye (tahta ya da karton) yapıştırın. Parlak taraf yukarıda olmalıdır.
- Artık ışığı yansıtmaması için yüzeyi zımpara kağıdı ile zımparalayın.
- Döküm ortamınızı ve seçtiğiniz bir akrilik boyayı 1:1 oranında karıştırın ve yüzeyi onunla astarlayın. En iyi kararı iki kat uygularsanız alırsınız. her şeyin kurumasına izin ver
Çıkartmalarınızı hazırlamanın üç adımı bunlardır. Artık yüzeyi tuval şeklinde kullanabilirsiniz. Bir kitap kapağı filmi üstüne akrilik dökmek, normalde tuvale harcayacağınız oldukca paradan da tutum etmenizi sağlar. Hem de depolama alanından da tutum sağlar!
Sticker yüzeyine dökülen akrilik
Bu biçimde hazırlanan zemin üstüne her türlü döküm tekniği uygulanabilir. Folyoyu gaz brülörü ile bile işleyebilirsiniz. Sadece burada dikkatli olmalısınız aksi biçimde çıkartmanıza zarar verirsiniz. Kitap kapak filmini sert bir yüzeye yapıştırdığınız için yüzeyi kaldırarak renginizdeki akış yönünü ve hücre oluşumunu etkileyebilirsiniz.
Akrilik dökme tarifim
Ben çoğu zaman 1 kısım Liquitex Pouring Medium ile 1 kısım Floetrol’ü ayrı bir kapta karıştırırım. Sonrasında bu karışımın iki kısmını bir kısım akrilik boya ile karıştırıyorum. Her şey iyice karıştırılır ve arkasından birkaç damla silikon hasım eklenmiş olur. Arzu ettiğiniz döküm tekniğini kullanabilirsiniz.
yüzeye boya uygulayın. Peşinden Akrilik Cilt Stickerınızı ortalama iki gün kurumaya bırakmalısınız. Peşinden silikon hasım kalıntılarını bir sünger, su ve bir miktar bulaşık deterjanı ile temizleyebilirsiniz.
Akrilik derili folyo muhtelif şekillerde kullanılabilir: Akrilik Cilt Çıkartmalarını tırnaklarınıza bile aktarabilirsiniz. Videoya Youtube kanalımdan ulaşabilirsiniz.
nesnelerin dekorasyonu
Akrilik Cilt Etiketleri ile nesneleri süsleme olanakları hemen hemen sınırsızdır. Akılda tutulması ihtiyaç duyulan tek şey: nesnenin yüzeyi pürüzsüz ve pak olmalıdır. İşte size kendi yapmış olduğunuz çıkartmaları iyi mi kullanabileceğinize dair iki örneğim var.
kitap kapağı
Tasarımınızla süslemek arzu ettiğiniz bir kitap alın ve şablon olarak kullanın. Kitabı çıkartmanın üstüne yerleştirin ve kitabın çevresinden emin. Çıkartmayı ondan sonra kitap kapağının çevresinde bükebilmek için kenarlarda birazcık boşluk bırakın. Peşinden arkasındaki koruyucu kağıdı çıkarıp kitap kapağınıza yapıştırıyorsunuz. (1) Üstüne ek bir saydam kitap kapağı filmi tabakası yapıştırırsanız, her şey mekanik strese ve neme karşı daha iyi korunur. (2)
Çerçeve
Burada akrilik dökme resminizin çerçevenizin uzun kenarlarını kaplayacak büyüklükte bulunmasına dikkat etmelisiniz. (1) Etiketi dört uzun şerit halinde emin ve arkasındaki koruyucu kağıdı çıkarın. (2) Şeritleri çerçevenin yüzeyine yapıştırın. Peşinden yapışkan şeritleri çerçevenin kenarlarından bükün. Akrilik Cilt Etiketinin köşelerini pak bir halde kesmek için bir maket bıçağı kullanabilirsiniz. (3) Bu metot, içerisindeki görüntüyle muhteşem biçimde eşleşen bir çerçeve tasarımı oluşturmanıza imkan tanır. (4)
Ipuçları ve Püf noktaları
- Kaydırma tekniğinin en iyi neticeleri verdiğini buldum. Bu teknikle son aşama ince bir Akrilik Cilt Etiketi oluşturabilirsiniz. Bu, nesneleri ondan sonra dekore etmeyi oldukca daha kolaylaştırır.
- Oldukça fazla rengi birbirine karıştırmayın. Bu, bütün dökme resimleriniz için genel bir ipucu. Oldukça fazla renk kullanması ve hepsinden önemlisi Tamamlayıcı renkler pis görünümlü, donuk bir görüntüye yol açar
- Akrilik Cilt Çıkartmalarınızı düz bir yüzeyde kurumaya bırakın. Aksi biçimde renk istenmeyen bir yöne akacak ve hücreler gömülecektir.
- Çıkartmalarınızın oda sıcaklığında ya da daha soğukta kurumasına izin verin. Sıcaklık, resminizde çatlaklara niçin olabilir.
- Çıkartmanızın ondan sonra UV ışığına ya da mekanik baskıya dayanması gerekiyorsa, çalışmanızı vernik ya da reçine ile mühürlemelisiniz.
Akrilik Cilt Çıkartmaları için Video Eğitimi
Akrilik Cilt Çıkartmalarının üretimini daha rahat kestirmek için video eğitimlerimden birini burada görebilirsiniz:
https://www.youtube.com/watch?v=HaGE3jrTX6k
Ümit ederim açıklamalarım ve ipuçlarım destek olmuştur ve bu yeni teknikle eğlenmişsinizdir. YouTube kanalımda Akrilik Cilt Çıkartmalarını kullanmak için öğretici videolar ve öteki fikirler bulabilirsiniz. Bir göz atın. Ek olarak bu teknikle alakalı bir kitap / e-kitap yayınladım:


Julia Tepesi
Julia Knoll, şu anda 6 aylık kızı ve 2 yaşındaki oğluyla beraber doğum izninde olan Ulm’lu bir göz doktoru. Mesleğinin yanı sıra uzun senelerdir yağlı boya ve sulu boya tablolar ve portreler ile sanatla alakalı faaliyetlerde bulunmaktadır. Ta ki ortalama iki sene ilkin akrilik dökümle karşılaşana kadar. O zamandan beri akrilik, alkollü boyalar ve ek olarak döküm reçinesi ile akış tekniklerine kendini adadı. Akrilik Cilt Etiketinin ve üretiminin mucidi olarak yöntemini YouTube’da gösteriyor. Videolarında bu tekniğin oldukca muhtelif olasılıklarını görebilirsiniz – bundan sonrasında tasarımınızla süsleyemeyeceğiniz hemen hemen hiç bir şey yok! Bu kendinden yapışkanlı tasavvur, yüzeyleri ve nesneleri maskelemeyi son aşama kolaylaştırır ve sayısız kullanıma imkan tanır. Julia ek olarak kısa sürede mevzuyla alakalı bir kitap yazdı: «Akrilik Cilt Etiketi: Akrilik Dökme Tekniği ile Yüzey Tasarımı». Bu kitapta, bu metot ve genel hatlarıyla Akrilik Dökme hakkındaki bütün detayları alacaksınız.
https://www.feysbuk.com/acrylicsticker/
https://www.instagram.com/juliaknollart/
https://www.youtube.com/channel/UCnQ-jJA4qbjQsVojzsSX00A