Akrilik Boyayı İnceltmek – Akrilik boyayı doğru biçimde iyi mi inceltirsiniz?


Bu gönderi bağlı müessese linkleri içerebilir. Onlar vasıtasıyla meydana getirilen satın alımlardan size hiç bir ek ücret ödemeden minik bir komisyon alabiliriz.

Akrilik boya ortamı tarzı bütün dünyada popülerdir. Bunun sebebi, akrilik boyanın incelmesinin basit olması ve renk ve tutarlılık açısından farklılıklar sunmasıdır. Bu, sanatçıların benzersiz efektler yaratmasına imkan tanır. Suluboya tablo görünümü kurmak için seyreltilmiş boya kullanabilir, hatta yağlı tablo görünümünü çoğaltabilirsiniz. Bu tesirleri elde etmek için ihtiyacınız olan tek şey, istediğinizi elde etmek için akrilik boyayı iyi mi müsait biçimde seyrelteceğinizi bilmektir.

Akrilik boya iyi mi seyreltilir

Akrilik boyalar inceltilebilir. B. su, bir döküm ortamı ilave ederek ya da bir akrilik bağlayıcı kullanarak. Doğru tutarlılığı elde etmek için birkaç şeyi aklınızda tutmanız icap eder. Akrilik boyayı inceltmenin değişik yollarına dalmadan ilkin, akrilik boyanın ne olduğuna bir göz atalım.

Akrilik boya nelerdir?

Çoğunlukla sorulan bir sual, akrilik boyayı suyla seyreltebilir misiniz? Sıradan yanıt evet, akrilik boyalar su ile inceltilebilir.

Akrilik boyanın öteki birtakım özellikleri şunlardır:

  • süratli kurur
  • Kullanması basit
  • azca koku var
  • Yanıcı değil
  • Zehirli dumanlar yaymaz

Akrilik boya, evvela renk pigmentlerinden, bağlayıcılardan doğar ve bazı zamanlar dayanıklılık benzer biçimde özellikler kazandıran öteki katkı maddelerini ihtiva eder. Renk pigmentleri boyaya canlı rengini verir.

Bağlayıcılar aşağıdaki avantajları sunar:

  • Boyanın emprenye edilmesine destek verir
  • Parlak manzara sunar
  • Ek olarak boyanın süratli ve eşit biçimde kurumasına destek verir

Bu bağlayıcılar yüzeyler üstüne boyama yapılırken boyaların opaklığını etkilemez. Renklerin kalıcılığını uzatabilecek birtakım katkı maddeleri olabilir. Sadece bu katkı maddeleri sağlığa zararı olan olabilir. Netice olarak, bir çok boya, bilhassa yüksek kaliteli akrilik boyalar, bu tür katkı maddelerini içermez.

akrilik boya tiner

Akrilik boyayı inceltmenin değişik yolları

Daha ilkin de belirtildiği benzer biçimde akrilik boya, renk pigmentlerinden ve öteki bileşenlerden doğar. Su, akrilik boya inceltici rolü görerek boyanın sürülebilirliğini artırır. Renklerinizi direkt tüpten kullanabilir ya da seyreltebilirsiniz. akrilik boya Değişik bir tesir elde etmek için. Akrilik boyayı iyi mi muntazam bir halde seyrelteceğinizi anladığınızda, tatbik periyodu son aşama basit hale gelir. Şimdi akrilik boyayı inceltmenin değişik yollarına bakalım. Bu popüler yöntemler denenmiş ve kontrol edilmiştir, bundan dolayı yakın zamanda renginize hakim olmalısınız.

Akrilik boya tineri olarak su

Akrilik boyayı suyla seyreltip seyreltemeyeceğiniz sorusunu aslına bakarsan cevaplamıştık. Bu, akrilik boyayı inceltmenin en popüler, en basit ve en ucuz yoludur. Tekrar de kullandığınız su miktarını denetim etmeniz gerekiyor, oldukça fazla ya da oldukça azca istenmeyen sorunlara yol açabilir. En yaygın nispet boyanıza %50 sudur, sadece bazıları %30’un kafi bulunduğunu söyler.

Ara ara bir orana uymanız gerekmez:

  • Tuvaliniz gesso içermiyorsa yüzde oranını korumanıza gerek kalmamıştır.
  • Suluboya kağıdı üstüne
  • Astarsız ahşap yüzeyler
  • Herhangi bir emici yüzey

Emici bir alt tabakaya ince akrilik boya yürütmek, mat bir yüzey oluşturur. Su alt tabakaya nüfuz eder ve yumuşak bir boya tabakasıyla sulu boya efekti elde edersiniz. akrilik cam yalnız ince bir renk karışımıdır. Ufak bir kaseye birazcık boya dökün ve %50 su ilave edin, bunu kullanılan boya miktarını tahmin ederek belirliyorsunuz. Karıştırın ve uygulayın ve mükemmel olan şey, önceki katmanı etkilemeden başka bir buzlanma katmanı ekleyebilmenizdir.

orta akrilik

Hem de, suyla aşırıya kaçarsanız, resminizin standardını düşürürsünüz ve boya nihayetinde soyulur. Buzlanmanızı sorunsuz hale getirmek için, suyu ve boyayı minik bir bardağa karıştırın, böylece suyun akacak ya da sızacak hiç bir yeri kalmaz. Dikkatli ve bilgili bir süreç bulunduğunu ihmal etmeyin. Palet kullanıyorsanız, fırçanızı birazcık suya batırmayı ve peşinden boyanıza birkaç damla eklemeyi deneyebilirsiniz. Tercih ettiğiniz kıvamlaşana kadar fırça ile yavaşça karıştırın.

Akrilik boyayı su ile inceltmek için yönergeler

  • Musluk suyu, resminizi bozabilecek leke ya da başka parçacıklar içerebileceğinden, tercihen damıtılmış su kullanın.
  • Bir seferde yalnız azca oranda boya ve su kullanın. Akrilik boya çok ivedi kurur, bundan dolayı oldukça fazla kullanmak boya israfına niçin olabilir.
  • Astarlı kanvas ya da emici olmayan bir yüzey üstüne boyama yaparken boyanıza %30 oranında su ilave etmeniz önerilir.
  • Emici bir yüzey üstüne boyama yapılırken, fazla su emileceği ve pigment yüzeyde kalacağı için su miktarının önemi yoktur.
  • %30’dan azca su kullanırsanız, boyadaki bağlayıcı özelliklerin etkilenmesinden kaygı etmenize gerek kalmamıştır.

Akrilik boya tineri olarak tiner

Birtakım sanatçılar tiner kullanmayı tercih ediyor ve yeni başlayanlar su kullanmadan ilkin bu yöntemi tecrübe etmek isteyebilir. Su karıştırırken emin miktarlar gerektirir, minik bir yanlış hesaplama her şeyi mahvedebilir. Su, mürekkebin bağlayıcı özelliklerini etkileyebilir ve alttan bağlı mürekkep olarak malum duruma niçin olabilir. Renginiz yüzeyden soyulmaya başlayacaktır.

Airbrush ortamı benzer biçimde bir akrilik boya ortamı kullanmak daha iyi bir çözüm olabilir. Airbrush ortamı su benzeri bir kıvama haizdir ve kullanması kolaydır. Ortamı bir kaba aktarın ve peşinden renginizi ilave edin. Derhal pürüzsüz ve seyreltilmiş bir renk elde edeceksiniz. Sudan değişik olarak tiner, boyanın bağlayıcı özelliklerini etkilemez ve kesin bir boya filmi oluşturur.

Akrilik seyreltme medyumu kullanırken, karıştırırken yüzde ya da nispet kullanmaya gerek kalmamıştır. Bu, boyanızın yüzeyden soyulmamasını elde edecektir. Tiner onu yüzeye bağlar ve sonraki boya katları için astar rolü görür.

Akrilik boyayı tinerle inceltmek için yönergeler

  • Talimatları devamlı dikkatlice okuyunuz ve uygulayın
  • Ucuz ürünleri seçmeyin, bunun yerine en iyi sonuçlar için kaliteli seyrelticilere birazcık daha çok ödeme yapın

Akrilik boyayı nasıl seyreltirim?

Akrilik boyayı akrilik bağlayıcı ile seyreltmek

Su yerine renk yoğunluğu dahil renk özelliklerini hiç bir biçimde etkilemeyen akrilik bağlayıcıyı kolaylıkla kullanabilirsiniz. Akrilik bağlayıcı devamlı boyanın bir parçasıdır, bundan dolayı piyasadaki bütün boyalarla ahenkli olmalıdır. Boyanıza bağlayıcı eklemek, boyanın viskozitesini azaltır ve daha akıcı hale gelmesine destek verir. Bağlayıcı, renk pigmentlerini ayrıştırmaz ve bir takım başka avantaj sunar. Daha çok bağlayıcı ilave ederek, boya alt tabakaya daha azca nüfuz eder. Ek olarak renk kuruduğunda daha çok parlaklık ve parlaklığa haizdir. Arkasından, görüntünüzü daha da geliştirmek için boya kuruduktan sonrasında bir parlaklık ekleyebilirsiniz. Yüzeyi daha da düzeltmeniz gerekirse, son bir kat vernik uygulayabilirsiniz.

Akrilik bağlayıcı kullanma yönergeleri

  • Bağlayıcı kullanırken tek bir ipucu vardır: %50’den fazla akrilik bağlayıcı kullanmaktan kaçının. Bu yalnız renk yoğunluğunun kaybolmasını önlemeye destek verir.

ince akrilik boya

Akrilik boyayı Pouring Medium ile seyreltin

Dökme, akrilik boyanın akışını iyileştirmek için tasarlanmıştır. Ortam, evvela günümüzde popüler olan akrilik dökme sanatında kullanılmaktadır. Hem de, ortam fotoğraf yaparken de kullanılabilir. Sonuçlar akrilik bağlayıcı ile aynıdır, tek ayrım daha uzun kuruma süresidir.

kullanırken yönergeler döküm ortamı

  • Boyanıza yalnız% 10 ila% 20 orta eklemeniz icap eder. Bu, akrilik boyayı seyreltmek için yeterlidir.

Akrilik boyayı suyla seyreltebilir misin?

Kurutulmuş akrilik boyayı canlandırın

Bir ihtimal oldukça fazla boya kullandınız ve bazıları çoktan kurudu? Bu, akrilik bağlayıcı ve birazcık su ilave edildikten sonra iyileştirilebilir. Karıştırın ve yeniden renkle çalışabilmelisiniz. Sadece akrilik boya tamamen kurumuşsa başarı göstermiş olamazsınız. Boyayı nemli bir kağıt parçasıyla kaplayarak ya da kuruma periyodunu yavaşlatmak için boyaya birazcık su püskürterek bunu önlemek için bir şeyler yapabilirsiniz.



Source bağlantı

Bunları da sevebilirsiniz