Akrilik Boyayı Giysilerden Iyi mi Çıkarırsınız – Başvuracağınız klavuz


Bu gönderi bağlı kurum linkleri içerebilir. Onlar vesilesiyle meydana getirilen satın alımlardan size hiç bir ek ücret ödemeden ufak bir komisyon alabiliriz.

Akrilik boya oldukca popülerdir ve birçok projede kullanılır; B. genel hatlarıyla fotoğraf yapmak, evin etrafını süslemek ve birçok değişik zanaat türünde. Fırçalarınızı ve dökülenleri temizlemek için yalnız su kullanın, sadece giysilerinize bulaşırsa kir yapabilir. Dökülenlerin çoğunun temizlenmesi kolay olsa gerek olduğundan endişelenmeyin, sadece yalnızca süratli hareket ederseniz. Bu yazıda akrilik boyayı giysilerden iyi mi çıkaracağınızı öğreneceksiniz.

Süratli davranmak anahtardır

Boyayı nereye döktüğünüz mühim değil, giysilerinize, halınıza, sandalyelerinize ve hatta sert ahşap zemine olabilir. Ana şey süratli davranmaktır. Ilkin kiri silmeniz ve peşinden kalanları çıkarmak için su uygulamanız icap eder.

Bütün yüzeylerde ilkin kiri silmeniz, peşinden yumuşak yüzeylerde su kullanarak kalıntılardan kurtulmanız icap eder. Sert yüzeylerdeki kiri çıkardıktan sonrasında, kalan kiri bir bıçak ya da başka bir düz aletle kaldırın ve peşinden suyla tamamen paklayın. İlk denemede renk gitmediyse renk lekesi tamamen çıkana kadar su uygulamaya devam edin.

Orada süratli hareket etmelisin akrilik ağrıt Ivedi kurur ve boya hala ıslakken lekenin çıkarılması daha kolaydır. Ne yazık ki, renk lekesi kurudukça yerleşir. Akrilik boya, suda çözünür bir polimer çözeltisinde asılı kalan pigmentlerden kaynaklanır, sadece yalnızca ıslakken. Boya muntazam bir halde kuruduktan sonrasında suya birazcık dayanıklı hale gelir ve lekeyi hiç bir vakit tamamen çıkaramayabilirsiniz.

akrilik boya nasıl çıkar

Giysilerinizden kaygan boyayı çıkarma prosedürü

Giysilerden akrilik boya iyi mi menfaat? Akrilik boyanın kurumadan çıkarılması gerektiğinden burada da süratli davranmak icap eder. Bu yüzden, sanat eseri ya da başka ev projeleri yapıyorsanız, giysilerinize ihtimam gösterin ve bir kir gördüğünüz anda onları çıkarın.

Akrilik boyanın giysilerden iyi mi çıkarılacağına bir göz atalım. Boyayı çıkarmanın en iyi yolu sabun ve ılık sudur. 1 norm ılık suyu 1 norm sıvı sabunla karıştırın, en önce azca oranda karıştırın. Bir sünger alın, su-sabun solüsyonuna koyun ve renkli noktaya uygulayın. Boya çıkmaya başlayana kadar bu yönteme devam edin.

Hala inatçı bir lekeniz var ise, direkt lekeye birazcık kir çıkarıcı uygulayın ve çamaşır makinesine atın.

Giysilerden kurumuş akrilik boya nasıl çıkar?

İpucu: Boya lekesini tamamen çıkarmadan giysiyi kurutucuya koymadığınızdan güvenli olun.

Akrilik boyayı giysilerden elle iyi mi çıkarabilirim?

Akrilik boyayı giysilerden çıkarmak için hangi yöntemi seçerseniz seçin, yanıt, lekeyi temizlerken gösterdiğiniz süratli tepkide yatmaktadır. Lekeyi giysilerinizden ne kadar ivedi çıkarırsanız, başarı şansınız o denli artar.

Herhangi bir kir çıkarıcı ile lekeleri çıkarmadan ilkin bu adımları izleyin. Kıyafetinizdeki fazla boyayı bir bıçak, kaşık ya da başka bir düz aletle kazıyın. Ondan sonra, boya hala ıslakken süratli hareket ederseniz, boya lekesini bir kağıt havluyla hafif silin ve olası olmasıyla birlikte oldukca boya emdirin. Başarınızın anahtarı, olabildiğince oldukca boyayı kaldırarak süratli davranmaktır.

Kağıt havlu yöntemi, yalnızca boya hala ıslakken ve olası olmasıyla birlikte çıkardığınızda etkilidir. Ek olarak boya lekesini hafif silmeyi ihmal etmeyin, ovalamayın. Bu, malzemeye nüfuz etmeyen bütün fazla boyayı müessir bir halde kaldıracaktır.

Ovalarsanız, boya yalnızca malzemenin daha derinlerine nüfuz edecek ve çıkarılmasını daha da zorlaştıracaktır. Fazla boyayı kıyafetinizden başarıyla çıkardıktan sonrasında aşağıdaki yöntemlerden birini uygulayarak ilerleyebilirsiniz.

Akrilik boyayı izopropil alkolle çıkarın

  • Boya lekeli alanı izopropil alkolle doyurun ya da tamamen ıslatın, kullandığınız alkol miktarından çekinmeyin
  • Kıyafetinizdeki boyayı kazımaya ya da kaldırmaya çalışmak için düz bir nesne, madeni para ve hatta tırnağınızı kullanın. Kazıma yaparken kumaşın dokuma yönünde ileri geri hareket etmeye çalışın. Bir sonraki adıma geçmeden ilkin olası olmasıyla birlikte oldukca boyayı kaldırıp kaldıramayacağınıza bakın.
  • Kıyafetinizi çamaşır makinesine koyun ve o tür malzemeye yönelik doğru programa ayarlayın. Her zamanki deterjan türünüzü ilave edin ve giysiyi tam döngü süresince sudan geçirin; umarız boya lekesini başarı göstermiş bir halde çıkaracaktır.
  • Bu metot lekeyi çıkarmalıdır sadece kalırsa kir tamamen çıkana kadar bunu tekrarlayabilirsiniz.

Giysilerden akrilik boya nasıl çıkar?

Akrilik boyayı çıkarmak için sirke ve amonyak kullanmak

Kıyafetiniz triasetat ya da asetat içeriyorsa ya da izopropil alkolünüz yoksa, bunun yerine bir tutam tuzla beraber sirke ve amonyak karışımı kullanabilirsiniz.

  • Boya kuruduktan sonrasında, kurumuş boyayı olabildiğince çıkarmak için bir kaşık, bıçak ya da tırnağınızı kullanın.
  • Giysiyi birazcık soğuk suya koyun ve ıslatın.
  • Arkasından, 1 norm beyaz sirke ve 1 norm amonyağı bir tutam tuzla karıştırın.
  • Giysiyi su leğeninden çıkarın ve sıkın
  • Pak bir sünger üstüne birazcık sirke-amonyak solüsyonu koyun ve etkilenen bölgeyi hafif ovun.
  • Giysiyi suyla durulayın ve gerekirse tekrarlayın
  • Artık giysiyi çamaşır makinesinde yıkayabilirsin fakat kurutma makinesine koymadan ilkin boya lekesinin tamamen çıktığından güvenli ol.

Akrilik boyayı deterjanla çıkarın

  • Giysilerinizi, bilhassa de boya lekesinin olduğu yeri ters çevirin ve olası olmasıyla birlikte fazla boyayı çıkarana kadar birazcık ılık, akan su ile durulayın.
  • 1 kısım ılık suyu 1 kısım bulaşık sabunu ile karıştırın. Bir çok insanoğlunun evinde bulaşık deterjanı bulunduğundan bu basit bir yöntemdir.
  • Pak bir süngeri ya da paçavrayı karışıma batırın ve sürtünmeden kaçınarak boya lekesini kuvvetlice kurulayın, aksi takdirde lekenin daha çok yayılmasına niçin olabilirsiniz. Tırnaklarınız da dahil olmak suretiyle olası olduğunca fazla boyayı çıkarın.
  • Etkilenen bölgeyi suyla durulayın ve lekenin çıkıp çıkmadığını deneyin. Gerekirse işlemi tekrarlayın
  • Giysiyi çamaşır makinenize koyun ve düzgüsel halde sudan geçirin, peşinden kurutucuya koyun ve boya lekesinin çıkıp çıkmadığını deneyin.

Akrilik boyayı saç spreyi ya da cam temizleyici ile çıkarın

  • Boya hala ıslaksa, alanı birazcık kağıt havluyla kurulayabilirsiniz, sadece ovalamayın.
  • Pak bir beze ya da süngere birazcık saç spreyi ya da pencere temizleyicisi sıkın. Arkasından, püskürtülen alanı birazcık oje çıkarıcı ya da asetonla nemlendirin, aseton bütün bileşik malzemeleri etkileyeceğinden oldukca fazla kullanmamaya dikkat edin.
  • Bezle ovmaya başlamadan ilkin, tırnaklarınızla ya da bir bıçakla boya lekesini olabildiğince çıkarmaya çalışın. Arkasından, boya lekesini yukarı ve aşağı hareketlerle ovmak için nemlendirilmiş sünger ya da bezi kullanın. Nazik olmaya çalışın ve kaba değil, aksi takdirde lekeyi yayabilirsiniz.
  • Kimyasalların malzemeye zarar vermemesi için giysiyi derhal çamaşır makinesine koymalısınız. Giysiyi kurutucuya yerleştirin ve işiniz bittiğinde lekeniz çıkmış olmalıdır.

Boya lekelerini çıkarmak için aseton kullanma

Aseton, boya lekelerini çıkarmak için aleni ara en iyi ve en kuvvetli yöntemdir. Sadece yukarıda kullanılan bütün deterjanların aksine bileşik kumaşları ya da plastikleri yok eder. Bu tür temizlik malzemelerinin kıyafetlerde kullanılması önerilmez, sadece metal, cam ya da öteki gözeneksiz malzemeler şeklinde öteki yüzeylerde kullanması güvenlidir.

Ek olarak, fırçalayamayacağınız ulaşılması zor yerlerde yaygın olarak kullanılır. Son aşama yanıcı olduğu için ve keskin bir kokusu olduğu için kullanırken dikkatli olun. Aseton ek olarak fiberglas reçinelerle yaygın olarak kullanılır. Pistole kullanıyorsanız, deliği tıkayan fazla boyayı çıkarmak için püskürtme uçlarınızı asetona batırabilirsiniz. Bütün boya, kendin yap ve hırdavatçılarda bu ürün metal kutularda paketlenmiş biçimde bulunur.

Akrilik boyayı giysilerden nasıl çıkarırım?

Halı ya da döşemelerinize akrilik boya döküldüğünde ne yapmalısınız?

Halı ya da döşemelerinizi çamaşır makinesine koyamazsınız, iyi mi olur? Ahşap mobilyalarınıza dökülen akrilik boyayı paklayın ya da halı.

İzlenecek birtakım yönergeler şunlardır:

  • Fazla boyanın çoğunu kazımak için bir bıçak, kazıyıcı ya da düz, sert bir nesne kullanın.
  • Bir kovaya, kâseye veya düzgüsel bir kurulama bezini veya el bezini alacak kadar büyük bir kaba birazcık ılık su koyun. Lekenin kalıcı bulunmasına niçin olabileceğinden sıcak su kullanmayı kontrol edin.
  • Arkasından suya birazcık bulaşık deterjanı, çamaşır tozu ya da sabun ilave edin ve köpürene kadar karıştırın.
  • Bezi sabunlu suya koyun ve boya lekesini hafif silin. Lekenin yayılmasına ya da kumaşa daha çok nüfuz etmesine niçin olabileceğinden, ovalamayın. Bezi paklayın ve gerekirse işlemi tekrarlayın.
  • Kir çıkana ve duruladığınız su pak olana kadar bu işleme devam edin.

sorular ve cevaplar

Giysilerden kurumuş akrilik boya iyi mi menfaat?

Akrilik boyalar su kullanıldığı için su bazlıdır ve suda çözünür. Boya lekesinin üstüne birkaç damla ılık su damlatmak, boyayı kolayca çıkarması için ıslatacaktır. Bu, kurumuş akrilik boyayı giysilerden çıkarmak için denenmiş ve kontrol edilmiş bir yöntemdir.

Akrilik boyadan kurtulmak için sirke kullanmak olası mü?

Sirke, sert kurumuş boyayı bir çok yüzeyden çıkarmanın müessir, basit ve ucuz bir yoludur. Sirke ek olarak toksik değildir ve etraf dostudur. Sirke, inatçı boyaları bir çok yüzeyden çıkarmada da oldukca etkilidir.

Boya lekelerini çıkarmak için eski bir diş fırçası kullanmakta bir mahzur var mı?

Normal olarak, bir diş fırçası giysilerdeki boya lekelerini çıkarmada müessir olabilir, sadece kıllar oldukca yumuşaksa o denli müessir olmayabilir.



Source bağlantı

Bunları da sevebilirsiniz