Ahşap bardak iyi mi yapılır?
En pahalı ve kıymetli bardak türlerinden biri, kendi fanları olan ahşap olandır. Bir ihtimal siz de ahşap camlara ilgi duyan sadece fazlaca paralar vermek istemeyenlerdensiniz; Kolay ve ucuz araçlarla kendi ahşap camınızı iyi mi yapacağınızı öğretmeye devam ederken bizlere katılın.
Ahşap bardak iyi mi yapılır?
İlk başta size birazcık zor ve acayip gelebilir fakat gerçek şu ki ahşap gözlük yapmak bir hobi ve zanaattan daha fazlası ve eğer tertipli bir gözlük kullanıcısıysanız o vakit kesinlikle hususi gözlüklerle beraber gözlük kullanmalısınız. standartlar.
Ahşap cam yapmak, marangozlar ve ahşap işlemeyi bilenler için fazlaca basittir sadece deneyimsiz ve çömez kişiler için birazcık çaba ve tecrübe etme yanılma ile kolayca yapılabilir. CNC makinesi benzer biçimde ustalaşmış bir aletiniz var ise o vakit işiniz fazlaca rahat olacaktır, aksi takdirde size fazlaca rahat aletlerle en sevdiğiniz ahşap kupaları yapmayı öğreteceğiz.
tavsiye: Bir çerçeveyi şablon olarak kullanmak yada hatta ucuz bir örnek çerçeve alıp onu yapım sürecinde kullanmak en iyisidir.
El Yapımı Ahşap Bardak İçin Lüzumlu Malzemeler
- Bir takım ahşap kaplama levhası
- poli yapıştırıcı
- El testeresi yada dikey testere
- matkaplar
- zımpara kağıdı
- mağara
- yağ ödemek
Çerçeve malzemesi seçimi
Cam yapmak için değişik malzemeler vardır. Bir tür boya yada birkaç boya türünün bir kombinasyonunu kullanabilirsiniz. Bu şekilde lüzumlu kalınlığı seçebilirsiniz. Ek olarak çerçevenin fazlaca renkli olmasını istiyorsanız boya katları içinde daha koyu bir araç-gereç kullanabilirsiniz.
Boya seçerken kat kalınlıklarının ve kullanılan yapıştırıcının aynı olmasına dikkat etmelisiniz. Tutkal geçirmez olmayan bir kapak seçmeye dikkat edin; Zira boya tutkala dayanıklı ise çerçeve kırılgan hale gelir.
Kontrplak yada kaplamadan yapılmış cam

Bu aşamada en mühim nokta ise gözlüğün çerçevesinin tasarımıdır. Çalışmanızı kolaylaştırmak için şablon olarak bir çerçeveye haiz olmak daha iyidir. Çerçeveyi kağıdın üstüne koyun ve değişik parçalarının şeklini kağıda çizin. Daha çok doğruluk için, istediğiniz tasarımın fotoğrafını çekebilir, arkasından AutoCAD kullanarak düzenleyip sonlandırabilirsiniz. hazırlanan dosyadan DXF çıktısı hazırlayın; Artık netice lazer kesim için hazır. Bir lazer kesiciye erişiminiz yoksa, tasarımı elle kağıda çizmeniz ve ahşaba aktarmanız gerekecektir. Bunun için kullanmadığınız eski bir gözlüğü söküp kullanmaya devam edebilirsiniz. Emek harcama kolaylığı için aralarına iki kat kağıt ve karbon kağıdı koyabilir, arkasından çerçeveyi ve kulpları çizebilirsiniz. Dikkat etmeniz ihtiyaç duyulan tek şey, meydana getirilen çalışmanın sonucunun doğru ve eksiksiz olması için bu çalışmanın dikkatli ve eksiksiz yapılması gerektiğidir.
Bir CNC makinesine erişiminiz yoksa, demir testeresi yada el testeresi kullanarak camın çerçevesini kati. Bardakları yapmak için kullandığınız tahta parçaları uygun kalınlıkta, şu demek oluyor ki kolayca kesilebilecek kadar ince olmalı fakat bununla beraber tahta acele kırılmayacak şekilde de olmalıdır. Peşinden deseni ahşabın üstüne yerleştirin ve bir demir testeresi ile kati.
Çerçevenin ön kısmı bükülmüşse, bir taban yapmanız ve bununla bir kapak oluşturmanız gerekir. Bunun için tabanları CNC makinesi ile kolayca oluşturabilir yada elektrikli testere ile kesebilirsiniz. Tabanı kullanarak çerçevenin ana bölümünü kolayca oluşturabilirsiniz. Ek olarak kulplar için bir tabana ihtiyacınız olacak.
Ayakların konstrüksiyon bilgileri ana çerçeveye bağlıdır. Her iki tabanı da inşa etmek için tahta bloklar kullanmanız gerekir. Füme cam altlık yapımında uygun iki bölüme ayrılmalı sadece çerçeve beden altlık yapımında dikkat edilmeli, eksiksiz olmalıdır.
Bu adımda, kasa dikişlerini uygun boyutta kesmeniz ve arkasından her iki tarafı birbirine yapıştırmanız gerekir. Kapağı yapıştırdıktan sonrasında, yaptığınız tabanın içine yerleştirin. Bu aşamada, taban kelepçe ile sabitlenmelidir. Bu durumda kapak iyi şekillenmiştir.Bir sonraki adımda, kapağın tabandan çıkıntı meydana getiren kısımlarının yanına iki tane tahta blok yerleştirin ve bu blokları kelepçelerle sabitleyin.
Bu aşamada kapaklar tabanın içine yerleştirilmelidir; Tabanın plastiğin içinde olduğundan güvenilir olun. Bu iş dikkatli yapılmazsa boya kalıba yapışacak ve çıkmayacaktır. Yapıştırıcıyı birazcık su ile seyreltebilirsiniz, böylece yapıştırıcının katlar arasına girmesi fazlaca daha kolay olur ve daha iyi görünürler.
Organik ahşaptan yapılmıştır

Şablon hazırlama
Bu yöntemde, ilkin tahta parçasına deseni çizmeli, arkasından demir testeresi yada dikey bir kesici kullanarak çerçeveyi kesmelisiniz.
Mercek tutucuyu çıkarın
Kestiğiniz eski gözlük camını çıkarıp yeni çerçeveye yerleştirin ve işaretleyin. Bir sonraki adımda, mercek alanını oymak için keski yada keski benzer biçimde keskin bir alet kullanın ve son olarak kenarları pürüzsüz ve muntazam hale getirmek için zımpara kağıdı ile zımparalayın.
Ahşap gözlük çerçeveleri yapmayı öğrenin
çerçevenin fazladan kısımlarını bir keski ile kati ve zımpara kağıdı ile düzeltin; Doğal ki bu işte dikkatli olmanız gerekiyor ki çerçeveyi fazlaca fazla zımparalamayın ve çerçevenin orijinal görünümü kaybolmasın.
Kolları gözlük çerçevesine takının
Gözlük çerçevesi hazır olduktan sonrasında kulpları kesip cilalamalısınız. Şimdi bu iki parçayı birbirine bağlama zamanı. Bunun için gözlük menteşesini gözlük çerçevesine takmanız ve arkasından tutamaçları vidalarla çerçeveye takmanız gerekir.
Gözlük çerçevesi için ödeme yapın
Çerçeve hazır olduktan sonrasında ahşabın pürüzlerini gidermek ve yüz derisini tahriş etmemek için hususi bir yağ ile parlatılmalı; Bunun için bardaklara birazcık yağ sürün ve fazla yağı bir mendille silin.
lensi takının
Son adım lensi takmaktır; Lensi çerçeveye dikkatlice yerleştirmelisiniz. Merceğe baskı uygulamamaya dikkat edin; Zira çerçeve kırılabilir.
Yukarıdaki bölümde, ahşap cam yapmanın iki genel yöntemini öğrendiniz. Yukarıdaki ipuçlarını takip ederek kendi ahşap bardaklarınızı yapabileceğinizi umuyoruz. Ek olarak, bu alanda rehberliğe yada deneyime ihtiyacınız var ise, yorumlar bölümünde bizimle paylaşın.