Ağaç oymacılığı eğitimi ve gerekli aletler


Yanık baskı, Ahşap, deri veya kumaş gibi malzemeler üzerine, bu malzemelerin yüzeyini yakarak resim yapma sanatıdır ki, Yanık Baskı Nedir? Bu sanatın tarihi binlerce yıl öncesine dayanmaktadır ve bugün hala dünya çapında birçok hayranı vardır. Yakma sanatı çok fazla alete ve ham maddeye ihtiyaç duymaz ve yakma anahtarı ile çekici sanat eserleri yaratabilirsiniz. Yanık fotoğrafçılığında en önemli nokta, bu çalışma için özel bir marker kullanmanın doğru teknik ve yöntemidir. Farklı kahverengi kombinasyonları oluşturmak için, rengin sıcaklığı, yüzeyle temas açısı ve miktarı üzerinde tam kontrol sahibi olmanız gerekir. Farklı bir dizi şekil kullanmak, tasarımınızın zarafetine ve güzelliğine de katkıda bulunur. Aşağıda, odun yakmak için gerekli araçları ve odun üzerinde nasıl yapılacağını tanıtacağız.


Ahşap oyma araçları

Yazma Kimliği

Yakma sanatını yapmanın farklı yolları ve araçları vardır. En yaygın yöntem ahşabı mürekkeple yakmaktır. Süblimasyon mürekkebi, genellikle farklı şekil ve dokuların tasarlanmasını sağlamak için bir dizi farklı iplik veya uçla birlikte gelir. Odun yakımı yapabilmek için Odun Yakma Kalite Belgesine sahip olmanız gerekmektedir. Ahşap oymacılığı için farklı mürekkep türleri vardır. Bazıları ısıtıldıktan sonra sabit bir sıcaklığa sahip olacak ve bazıları farklı sıcaklıkları kontrol etme yeteneğine sahip olacak. Ahşap elektrikle de oyulabilir. Bunun için Lichtenberg adlı bir cihaza ihtiyacınız var. Bu cihaz, ahşabın yüzeyinde ağaç yapraklarına veya şimşeklere benzer desenler oluşturur.

Yakmaya uygun odun

ksilograf

Odun yakma sanatını yapmanın ilk adımı ahşabın türünü seçmektir. Yakmaya uygun odun, ince ve düzgün liflere sahip olmalıdır. Yanan mürekkebin üzerinde iyi çalışması için ahşabın yüzeyinin de herhangi bir pürüzlü veya korozyondan arındırılmış olması gerekir. Akçaağaç ve ladin gibi ahşaplar kaplama için iyi seçimlerdir. Akçaağaç ahşabın parlak renkleri, çok ince tanecikleri ve yanan tasarımınızın karmaşık ayrıntılarını daha da güzel gösteren dalgaları vardır. Akçaağaç ağacı ile çalışırken, bu ahşabın yüksek sertliği nedeniyle yüzeyi iyi yakabilen yüksek kaliteli bir parlatıcı kullanmanızı öneririz. Ladin, yakmak için başka bir uygun seçenektir. Ladin akçaağaçtan daha ucuzdur. Köknar ağacının rengi akçaağaç kadar parlak olup, liflerinin düzgünlüğü ve yumuşaklığı odun yakmaya çok uygundur.

yakma yöntemi

Odun yakma yöntemi

Ahşap üzerine gravür yapmak için aşağıdaki adımları izleyin.

Ahşap hazırlama

Ahşap istenen boyut ve şekilde kesildikten sonra, herhangi bir kusur içermediğinden emin olmak için görünümünü ve yüzeylerini dikkatlice kontrol edin. Ahşabın yüzeyinde herhangi bir oyuk veya çizik görürseniz, üzerlerine nemli bir bez sarın. Ardından kumaşın üzerine sıcak bir ütü yerleştirin ve bastırın. Girintili kısımlar çıkana kadar bu işleme devam edin. Son olarak ahşabın kurumasını bekleyin. Bir sonraki adımda, ahşabın yüzeyini zımparalamanız gerekir. Bunu yapmak için, düz bir tahta parçasının etrafına zımpara kağıdı sarabilirsiniz. Ardından ahşap yüzeyi tamamen düz ve pürüzsüz olana kadar zımparalayın.

Görüntüyü ahşap yüzeye aktarın

Ahşap hazır olduktan sonra, istediğiniz görüntüyü yakmak için hazırlayın ve yazdırın. Görüntüyü ahşaba aktarmak için parşömen veya çizim kağıdına ihtiyacınız olacak. Parşömen kağıdı, tasarımları kopyalamak ve aktarmak için yaygın olarak kullanılan ince, yarı saydam bir kağıttır. Yağlı kağıdı resim boyutunda kesin ve üzerine yerleştirin. Ardından, bir kalem kullanarak, basılı tasarımı parşömen kağıdına çizin. Ardından parşömen kağıdını ahşabın yüzeyine yerleştirin ve ahşabın yüzeyine geçmesi için kalemi desenin çizgilerinin üzerine bir kez daha çizin.

ksilograf

yakma yöntemi

Yakmak için uygun uçlu bir kürek seçin ve ısınmasını bekleyin. Ucun düz tarafı, kalın çizgiler, hafif kavisli çizgiler ve gölgeleme oluşturmak için kullanılır. İpucu, ince ayrıntılar oluşturmak için kullanılır. Choi’de yanma tanımını kullanırken dikkatli olmalısınız; Çünkü hoyanın yanlış kullanımı odunda çok derin yanıklara neden olabilir.

Yazmaya başla

Öncelikle ahşabın yüzeyini yakmaya en kolay yerinden başlamalısınız. Şeklin pürüzsüz, temel çizgileri iyi bir başlangıç ​​noktasıdır. Ardından, kademeli olarak daha karmaşık çizgilere ve yaylara geçebilirsiniz.

Yanmış görüntü ayrıntıları

Ana ve meta satırları kopyaladıktan sonra nasıl ilerleyeceğiniz tercihinize bağlıdır. Bazı fotoğraflar çok fazla ayrıntı gerektirir. Görüntü ayrıntılarını yakmanın en önemli yanı, bunu yavaş ve sabırla yapmaktır. Bu alanlara odaklanmak, görüntünüzü olabildiğince kusursuz ve zahmetsiz hale getirecektir.

ksilograf

Gölgeleme temelleri

Görüntünün ana çizgileri ve detayları bittiğinde sıra gölgelendirmeye gelir. Gölgelendirmeden önce, zımpara kağıdı ile mümkün olduğu kadar çok kusur ve hatayı düzeltmek en iyisidir. Yüzeyi talaş ve ağaç parçacıklarından iyice temizleyin. Bunu yapmak gölgeleme için önemlidir.

Ahşap gölgeleme

Eskitme, fotoğrafınıza derinlik katar ve daha güzel bir etki verir. Gölgeleme yapmak için görüntünün farklı bölümlerinin açık ve koyu noktalarına ve dokusuna dikkat etmelisiniz. Kalemi düz bir çizgi çizmeye çalışıyormuş gibi tutun. Ardından elinizi ahşabın yüzeyinde bir daire içinde hareket ettirin. Kenar açısını sabit tutun. Ahşap istediğiniz renge gelene kadar bunu yapmaya devam edin. Odun yakma miktarını artırmak için fırının sıcaklığını artırabilirsiniz. Gölge oluşturmanın bir başka yolu da, boyanın ucunu işin bir tarafından diğer tarafına sürüklemek ve istediğiniz opaklık miktarına ulaşana kadar bu hareketi tekrarlamaktır. Ahşapta gölge ve doku oluşturmanın bir diğer yolu da istenilen yüzey üzerinde küçük noktalar oluşturmaktır. Görüntünüzde doku ve gölge oluşturmak için iğnenin ince ucunu kullanarak ahşabın yüzeyine biraz atıkla küçük noktalar çizmelisiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Odun yakma cihazı nedir?

Ahşapta yakmanın en yaygın yolu, bir yanık kalemi kullanmaktır.

Elektrikle odun yakmak nedir?

Yanma veya yanma, Lichtenberg adı verilen bir cihaz tarafından elektrikle gerçekleştirilir.



Source link