Akrilik Dökme Kılavuzu – Dökme tekniği için talimatlar

 

Nispeten az akrilik döküm malzemesi ile akrilik dökmeye başlayabilirsiniz. Akrilik Dökme işlemine başlamak için aşağıdaki talimatlar ve malzeme listesiyle, çeşitli sıvı boyama teknikleriyle olabildiğince hızlı ve ucuz bir şekilde kendi resimlerinizi oluşturabilmeniz için size gerekli ve isteğe bağlı malzemeler hakkında genel bir bakış sunmak istiyoruz.

Akrilik Dökme miydi?

Akrilik Dökme, sıvı akrilik boyanın dökülmesi anlamına gelir, güzel, soyut görüntüler oluşturmak için. İşin güzel yanı, daha önce herhangi bir çizim veya resim yapma deneyimine ihtiyacınız yok, ancak biraz pratikle kısa sürede ilk başarılı çalışmalarınızı yaratabilirsiniz.

Bununla birlikte, dökme, yeni bir şey keşfetmeye devam etmek için yeterli alan ve teknikler sunar. Kullanılan malzeme, özellikle döküm ortamı ve renkler bu akıcı boyama tekniğinde büyük rol oynar.

viva decor produkttest acrylic pouring

İlk Dökme resminiz için talimatlar

Akrilik Dökme tekniğinin nasıl çalıştığına dair size bir fikir vermek için, size temel tekniğe kısa bir giriş yapacağız. Tüm dökme teknikleri için talimatları sayfamızda bulabilirsiniz Sıvı boyama talimatları.

Dökülen resminiz için ilk adım

İşe hazırlanmak ilk adımdır. Çalışma yüzeyini ve zemini plastik örtü veya plastik bir muşamba ile koruyun. Yüzeye bağlı olarak, kurumuş boya sıçramalarını ve lekelerini çıkarmak zor olabilir ve akrilik akış tekniği genellikle tuvalin yanında boya şeklinde izler bırakır.

Ardından, her zaman elinizin altında olması için tüm ekipmanınızı hazırlayın. Eldiven giyin, böylece parmaklarınızın her yerinde boya olmaz.

Çalışma yüzeyinizin düz olup olmadığını kontrol etmek için bir su terazisi kullanın. Aksi takdirde dökülen sıvının boya yüzeyinden akıp resminizi bozma riski vardır.

Artık renkleri renklerle karıştırmaya hazırsınız Orta dökme. Seçtiğiniz bir kap veya kap kullanın, biraz akrilik boya ekleyin ve ardından kullanılan dökme ortamına bağlı olarak eşit veya iki katı kadar dökün. Homojen bir kütle olana kadar her şeyi dikkatlice karıştırın.Kıvam bal gibi olmalı. Karışım çok inceyse, biraz su da ekleyebilir ve her şeyi tekrar iyice karıştırabilirsiniz.

viva decor fluid painting

Resimlerinizde hücre istiyorsanız artık 1-2 damla silikon yağı ekleyip kabaca karıştırabilirsiniz.

Şimdi bu karışımları bir süre bekletin ki karışan hava kabarcıkları yüzeye çıkabilsin. Hemen dökmeye başlarsanız, yüzeyin her yerinde hava boşlukları olacaktır. Bazı dökücüler, karışımlarını gerçek dökümden bir gün önce oluşturur, böylece mümkün olduğunca az hava kabarcığı olur.

Şimdi Flip Cup’ı örnek olarak kullanarak gerçek oyuncu seçimine başlayabilirsiniz:

  • Kupalarınızı dökülen karışımla alın ve dönüşümlü olarak yeni, daha büyük bir bardağa dökün.Amaç, tüm renklerin üst üste katmanlar oluşturmasıdır.
  • Büyük kupanızı alın ve tuvalin ortasında baş aşağı sallayın, renk yanlış gitmeden.
  • Boyanın dökülmesi için bardağı çok nazikçe kaldırın.
  • Bardaktaki tüm boya bitene kadar çok küçük bir daire içinde ileri geri hareket edin

  • Artık tuvali elinize alıp yana eğerek boyayı tuval üzerine dağıtabilirsiniz.Bunsen brülörlerini ekran boyunca sürmek için, hücreleri açmak için
  • Ayrıca tuvalinizin kenarlarını da unutmayın, bunlar da boya ile kaplanmalıdır.
  • Tuvalin düz olduğundan emin olun ve resmin birkaç gün kurumasını bekleyin. –mümkünse çatlak oluşmaması için çok sıcak ve kuru olmayan bir odada

İlk Akrilik Dökme resminizi oluşturdunuz, tebrikler!Flip-cup tekniği pek çok teknikten sadece biri, işte keşfedebileceğiniz diğer dökme tekniklerinin bir listesi:

 

Resimleri dökmek için hangi akrilik dökme malzemesine ihtiyacım var?

Akrilik dökme konusunda yeniyseniz, akrilik dökme malzemesi konusu oldukça kafa karıştırıcı olabilir. Yeni başlamak ve ilk deneyim kazanmak için hangi malzemeye ihtiyacınız var? Tüm farklı dökme teknikleri için neye ihtiyacınız var? Akrilik akış tekniğindeki ilk adımlarınız için en uygun donanıma sahip olmanız için sizin için bir başlangıç ​​seti hazırladık.

Akrilik döküme başlamanız için 3 bölümlük ücretsiz haber bülteni kursunu da öneriyoruz:

Aşağıdaki başlangıç ​​seti ile 100 Euro’dan daha düşük bir fiyata ilk Akrilik Dökme resimleriniz için hazırsınız ve hemen başlayabilirsiniz:

VIVA DECOR Acrylfarben und Pouring Medium Set
  • Akrilik boyalar ve akıtma ortamından oluşan bu başlangıç ​​seti ile akrilik dökmedeki ilk adımlarınız için iyi hazırlanmışsınız.
  • Akrilik renkler, dökme ortamına özel olarak uyarlanmıştır.
  • Böylece pratik yapmadan ve silikon eklemeden bile süper güzel sonuçlar elde edersiniz.

Amazon’da görüntüle

Akrilikler

Ana renkler olan kırmızı, mavi, sarı ve siyah ve beyaz ile şimdiden süper güzel sonuçlar elde edebilirsiniz. Başlamak için pahalı ve son derece yüksek kaliteli bir akrilik boya olması gerekmez. Akrilik döküm için nispeten fazla miktarda boyaya ihtiyaç duyduğunuz için ilk deneyimlerinizi ucuz akrilik boyalarla yapabilir, gerekirse daha pahalı markalara geçiş yapabilirsiniz. Birçok deneyimli döküm sanatçısı hala daha ucuz akrilik boyalar kullanıyor. Sizi yürekten tavsiye ediyoruz, pazara genel bakışımız Akrilik Dökme için akrilik boyalar okumalı. Orada, farklı akrilik boya türleri ve bunları akrilik döküm için nasıl kullanabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edineceksiniz.

Ucuz akrilik boyalar / başlangıç ​​setleri

Yüksek kaliteli akrilik boyalar

Efekt renkleri

Dökülmelerinizde heyecan verici efektler için akrilik esaslı efekt boyaları kullanabilirsiniz. Metalik renkler, ışığın gelişine bağlı olarak renklerin geri kalanından sıyrılan, bitmiş dökülen parıldayan efektler verir. Ayrıca bakış açısına göre renk değiştiren sedefli renkler, ışıltılı renkler ve renk değiştiren renkler de vardır.

Orta dökme

Akrilik dökümü için döküm ortamı çok önemlidir. Bununla akrilik boyalarınızı sulandırır, akıcı hale getirir ve çatlamadan düzgün kurumasını sağlarsınız. Aşağıdaki ürünler özellikle dökme ortamı olarak kullanılmak üzere geliştirilmiştir:

Orta Alternatif Dökme

Daha pahalı olan Pouring Medium yerine, iyi çalışan ve bazı durumlarda çok daha ucuz olan alternatif ürünler de kullanabilirsiniz:

Yazımızda Pouring Medium hakkında daha fazla bilgi bulabilirsiniz. «Pouring Medium – pazara genel bakış ve karşılaştırma»

Renkleri ortamla karıştırmak için kap

Ya yoğurt kapları ya da benzeri bir kenara kaldırılmış ve yıkanmış kaplar kullanırsınız ama tek kullanımlık plastik bardaklar da çok uygundur.

 

Tahta spatula veya başka bir karıştırma aleti

Akrilik boyaları dökeceğiniz ortama iyi karıştırmanız çok önemlidir. Bunu yapmanın en kolay yolu, güzellik salonlarında ağda uygulamak için kullanılanlar gibi tahta bir spatula kullanmaktır.

 

Lastik eldivenler

Akrilik dökümü sırasında ellerinizi de boyamanız kaçınılmazdır. Bu nedenle lastik eldiven kullanmak mantıklıdır. Özellikle reçine ile çalışırken sağlığınız için eldiven kullanmalısınız.

İşyerinizin korunması

Akrilik dökme ile akrilik boya ve dökme ortamı her zaman ortalığı karıştırır. Çalışma alanınızı kir ve boyadan korumak için streç film kullanmanızı öneririz. Bunları kreasyonlarınızı fotoğraflamak için nötr bir arka plan olarak da kullanabilirsiniz.

Boyama zemini

20x20cm civarındaki daha küçük boyama yüzeyleri, akıcı boyamaya başlamak için idealdir, bu nedenle çok miktarda boyaya ve dökme ortamına ihtiyacınız olmaz ve böylece ilk deneyiminizi kazanabilirsiniz.

Fırnis / Eksik

Resimlerinize son dokunuşu yapmak ve onları ışık, nem gibi dış etkilerden korumak için kuruduktan sonra vernik olarak da bilinen iki ila üç kat vernik uygulamalısınız. Bunu ister boya fırçasıyla isterseniz de silikon makyaj süngeriyle yapabilirsiniz. Art Resin, resminizi iyileştirmenin başka bir yolunu sunar

Vernik / cila ve döküm resimlerinizin bitişi hakkında daha fazla bilgiyi yazımızda bulabilirsiniz.«Akrilik Dökme resimlerin kurutulması ve mühürlenmesi»

acrylic pouring material

Opsiyonel akrilik döküm malzemesi

İlk denemeleriniz için aşağıdaki Akrilik Dökme Malzemesine ihtiyacınız olmayabilir, ancak tekniğe veya istenen sonuca bağlı olarak gereklidirler.

Arıtılmış su

Doğru dökme kıvamını elde etmek için dökme ortamına damıtılmış su da eklenebilir. Bu şekilde döküm maddesi miktarını azaltabilir ve maliyetlerden tasarruf edebilirsiniz. Halihazırda büyük miktarlarda akrilik boyayı daha sonra kullanmak üzere Pouring Medium ile karıştırıyorsanız, kesinlikle saf su kullanmalısınız. Bu, sıvının küflenmeden daha uzun süre saklanmasını sağlar.

Silikon veya saç yağı

Dökülen resimde güzel hücre oluşumu elde etmek için, tek tek renklere az miktarda silikon veya saç yağı eklenmesi tavsiye edilir. Silikon bir rengin diğerine geçmesini ve böylece hücrelerin oluşmasını sağlar. Birçok ürünü test ettik ve saç yağına ek olarak, çok büyük hücreler oluşturmamızı sağlayan ve hücre oluşumu güvenilir bir şekilde çalışan saf silikon da kullanıyoruz. Farklı silikon yağlarının karşılaştırma testini Silikon yağı karşılaştırması makalemizde bulabilirsiniz.

Boyama bıçağı / spatula

Döktükten sonra vurgu eklemek için bir boyama bıçağı veya spatula kullanabilirsiniz. Ayrıca kaydırma tekniği için bir spatulaya ihtiyacınız var.

Isı tabancası veya Bunsen beki

Hücreleri başlangıçtaki sıvı görüntünün yüzeyine daha hızlı ve daha güvenilir bir şekilde getirmek için, genellikle görüntünün üzerinde kısa bir süre sallanan bir Bunsen beki veya sıcak hava üfleyici kullanılır. Saniyeler içinde hücreler bu şekilde görünür.

Pırıltılı Pulver

Bunun için akrilik boyanın yanı sıra resimlerinize sim tozu uygulayabilir ve vurgular yapabilirsiniz.

Karışık renkler ve sıvılar için şişeleri sıkın

Karışık boyalarınızı saklamak ve uygularken daha iyi dozlama yapmak için plastikten yapılmış sözde sıkma şişeleri önerilir. Ayrıca silikon yağınızı ve suyunuzu daha iyi dozlayabilmek için bu şişelere doldurabilirsiniz.

Boyama yüzeyini hazırlayın

Üzerine akrilik dökebilmek için boya yüzeyine göre gesso veya akrilik bağlayıcı ile hazırlamalısınız. Simli pudra ile çalışmak istiyorsanız akrilik bağlayıcıya da ihtiyacınız var.

İhtiyacım olan Akrilik Dökme Malzemeye sahibim: Sırada ne var?

Yukarıda sıralanan Akrilik Dökme Malzemesi ile tüm döküm tekniklerine hazırlıklı olmalısınız. Farklı sıvı boyama tekniklerini tanıyın, Yeni başlayanlar için Akrilik Dökme ipuçlarını içeren blog yazımızı okuyun ve ilk resimleriniz için gerekli bilgileri edinmek üzere tivarati YouTube kanalımızı ziyaret edin. Ayrıca Facebook grubumuza da katılabilirsiniz. Orada sorularınızı sorabilir, topluluktaki diğer dökme tutkunlarıyla fikir alışverişinde bulunabilir ve deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz.

Akrilik Dökme için sorular ve cevaplar

Akrilik dökümde kullanılan aletler tekrar temizlenebilir mi?

Evet, bu kesinlikle tavsiye edilir – kaplarınızı temizlemek yalnızca sürdürülebilirlik açısından anlamlıdır. Dökülen sıvı hala ıslak olduğu sürece, bir bezle temizleyebilir ve evsel atıklarla birlikte atabilirsiniz. Renkler ve dökme ortamı daha sonra mikroplastikler olarak su döngüsüne geri dönen su içerdiğinden asla suyla temizlemeyin.

Tuvalleri saklamanın en iyi yolu nedir?

Tuvalleri her zaman dik olarak saklayın ve asla uzanmayın. Dokuya yağ dökeceğinden ön tarafa dokunmayın. Birden fazla resminiz varsa, birbirine yapışmaması için boyama yüzeylerinin arasına bir parça karton koyabilirsiniz.

Resmim için ne kadar boya ve dökme ortamına ihtiyacım var?

Genel bir kural olarak, 10cm x 10cm’lik bir kanvas için yaklaşık 100 gram dökme sıvıya ihtiyacınız vardır. Dökme hesaplayıcımız ile miktarı kolayca öğrenebilirsiniz.

Pouring Medium’u ve kalan renkleri nasıl atabilirim?

Halihazırda kurumuş olan küçük artıklar evsel atıklarla birlikte atılabilir. Mümkünse, küçük projeler için sıvı artıkları kullanmalısınız. Aksi takdirde, örneğin bir geri dönüşüm merkezi veya toplama noktaları yoluyla tehlikeli atık olarak imha edilmelidir.

 

Source link

Bunları da sevebilirsiniz